شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
۰ نفر

این روز ها و هم زمان با کشتار روزانه  غیرنظامیان غزه بویژه کودکان ، جهان شاهد برگ دیگری از کتاب قطور یاغی گری رژیم  اسرائیل بود که در پرخاش توام با تهدید و توهین الی کوهن وزیرخارجه اسرائیل نسبت به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نمایان شد.

مراد عنادی

با وجود نقش بسیار ضعیف و کم رنگ سازمان ملل متحد در مدیریت بحران غزه و ناکامی در مهار ماشین جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی مقامات این رژیم حتی جمله کوتاه گوترش دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت را برنتافتند .

گوترش گفت حملات حماس بی دلیل رخ نداد همین کافی بود تا وزیرخارجه اسرائیل ضمن توهین به جایگاه سازمان ملل خواستار برکناری گوترش شود.
البته این نخستین بار نیست که رژیم اسرائیل به جای مجازات و پاسخگویی نسبت به جنایات جنگی و نسل کشی در سرزمین های اشغالی ، به سازمان ها و نهادهای بین‌المللی بی احترامی و یاغی گری می کند .
در جریان فاجعه کشتار قانا نیز جهان شاهد یاغی گری اسرائیل بود.
عصر 18 آوریل سال 1996 میلادی، نظامیان رژیم صهیونیستی با جنگ‌افزار سنگین یک مرکز نیروهای سازمان ملل در روستای قانا را که تعداد زیادی از زنان، کودکان و مردم بی‌دفاع در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار دادند. مردم قانا از ترس بمباران روستایشان به مرکز نیروهای بین المللی مستقر در نزدیک این روستا پناه برده بودند، اما هدف بمباران وحشیانه جنگنده‌های اسرائیل  قرار گرفتند که طی آن ۱۰۶ پناهجوی غیرنظامی لبناتی جان باختند .
در پی محکومیت گسترده بین‌المللی  پطرس غالی دبیرکل وقت سازمان ملل نیز نسبت به این جنایت آشکار واکنش نشان داد همین موضع گیری غالی  باعث شد تا آمریکا در حمایت علنی از رژیم اسرائیل و با وجود رای مثبت ۱۴ عصو شورای امنیت برای تایید دور دوم دبیرکلی پطرس  غالی  با  انتخاب وی مخالفت کند .
در ۷۸ سال فعالیت سازمان ملل متحد ده‌ها قطعنامه شورای امنیت این سازمان در محکومیت اسرائیل از سوی آمریکا وتو شده است و قطعنامه هایی نظیر ۲۴۲شورا نیز که خواستار عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی به سرزمین های قبال از اشعال ۱۹۶۷ شده است عملا با بی اعتنایی اسرائیل مواجه و هیچگاه اجرا نشده است.
حمایت های گسترده سه عصو دائم شورای امنیت سازمان ملل از سیاست های اسرائیل از ۱۹۴۸تاکنون که نمود عینی آنرا  جهانیان این روزها با سفر روسای آمریکا ، انگلیس؛ فرانسه و همینطور آلمان  به تل آویو شاهد هستند مهم ترین علت گستاخی و یاغی گری رژیم صهیونیستی در زیر پانهادن حقوق جنگ و کنوانسیون های چهارگانه ژنو است ۰نتیجه این حمایت های همه جانبه  مشوق اصلی تل آویو برای دست زدن به جنایات جنگی و نسل کشی در غزه است .
ناکارایی شورای امتیت در مهار رژیم صهیونیستی در حالی است که در این سال بارها مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست های عادی سالیانه و همچنین نشست های اضطراری خود، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده است .
 هر چند  قطعنامه های مجمع عمومی در محکومیت اسرائیل با اکثریت مطلق آرا تصویب شده است  اما  از آنجا که مصوبات مجمع جنبه توصیه دارد رژیم اسرائیل گستاخ تر از گذشته به یاغی گری های خود ادامه داده است .
کارنامه رژیم اسرائیل نشان می دهد در حالی که این رژیم عملا در هیچ سطحی برای ارکان سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی و همینطور اعتراضات  گسترده افکار عمومی جهانی احترامی قائل نیست اما همچنان ودر سطوح سیاسی ، نظامی ،مالی،و رسانه ای ازسوی دولت های  آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان حمایت می شود.به نظر می رسد ریشه یاغی گری ها و جنایات بدون مرز اسرائیل را در همین حمایت ها بایستی جستجو کرد .

دکتر مراد عنادی تحلیل گر ارشد مسائل سیاسی

کد خبر 801917

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
    0 0
    به نظرم داشتن صنایع نظامی مقتدر و نیروی نظامی قدرتمند برای پرهیز غرب از درگیری و ایجاد بحران در منطقه خیلی مهم است ، کشورهای منطقه که همه ی تشکیلات آنها زیر ذره بین غرب است بهتر است به شکلی مخفیانه در صنایع دفاعی ایران سرمایه گذاری کننده و در آینده و در فرصت مناسب با انتقال تکنولوژی و گسترش صنایع دفاعی خود ، خودکفایی در دفاع از خود داشته باشند این مسلئه نیازمند دیپلوماسی ایران و جلب توجه کشورهای منطقه به این موضوع را دارد.