شهردار تهران گفت: اگر دولت و ریاست محترم جمهور دغدغه حل مشکلات تهران را نداشت همان مسیری طی می‌شد که در دوره قبل مدیریت شهری و دولت سابق طی شد و امکانی برای بهبود شرایط انجام نشد. بعد از ۷ سال اجرای یک خواسته را عملیاتی کردیم.

زاکانی در شورا

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی شهردار تهران امروز-سه شنبه- در صحن شورای شهر حاضر شد و به شرح گزارش سفر به چین پرداخت و در ابتدای صحبت‌هایش به موضوع غزه اشاره کرد و گفت: اظهار تسلیت و تعزیت دارم برای  کسانی که امروز در غزه تحت سخت‌ترین و شدیدترین جنایت‌ها و نسل کشی انسان قرار می‌گیرند، امروز ما شاهد ظلمی بی مانند هستیم. ظلمی که در ادامه ظلم ۷۵ سال گذشته، غزه را امروز تبدیل به یک موضع مظلومیت در حد علاء و اقتدار بی مانند کرده است. بنابراین ما از یک سو مفتخریم که مقاومت در این قله ایستاده و از سوی دیگر سوگواریم و اظهار شکایت از جنایت رژیم صهیونیستی داریم. این موضع صریح شورای شهر و مدیریت شهری کاملا عیان است. ما برای پایان این جنایت لحظه شماری می‌کنیم و با تمام وجود برای کمک و مساعدت در میدان هستیم.

زاکانی افزود: آنچه رهبرمان در اظهار صریح و همه روسای قوا در مورد غزه بیان کردند،‌ما گام به گام در جهت تحقق آن بسیج خواهیم شد. ما این حوادث را محکوم میکنیم و امیدواریم که گستره اظهار ناخشنودی افکار عمومی در سطح جهان و ایستادگی مقاومت، موجب محو رژیم صهیونیستی و این غده سرطانی از منطقه شود.

شهردار تهران با اشاره به سفر چین گفت: این کشور دارای بزرگترین جغرافیای انسانی و یک تفاهم راهبردی ۲۵ ساله با ایران است. بنده از اعضای شورای شهر به ویژه ریاست شورا که در جهت تبیین ابعاد سفر ما را هدایت کردند و همچنین از دولت محترم و سفیر ایران در پکن تشکر ویژه دارم. اگر دولت و ریاست محترم جمهور دغدغه حل مشکلات تهران را نداشت همان مسیری طی میشد که در دوره قبل مدیریت شهری و دولت سابق طی شد و امکانی برای بهبود شرایط انجام نشد. بعد از ۷ سال اجرای یک خواسته را عملیاتی کردیم.

زاکانی در ادامه از وزارت صمت،‌نفت و اعضای همراه این تیم تشکر کرد و گفت: آقای تشکری هاشمی با کوششان ما را مدد کردند و از معاونت‌های تخصصی، رئیس مرکز ارتباطات و تمام دوستان متشکرم.

او در رابطه با چرایی سفر گفت: این سفر به دعوت شهردار محترم پکن بود، ما ۱۰ سال پیش خواهر خواندگی با پکن را داریم اما به بیان شهردار پکن، اتفاق خاصی نیفتاده بود. این ظرفیت بزرگ برای شهر و عملیاتی کردن این خواسته مدنظر بود، بنابراین شهردار پکن دعوت کردند اما بهانه دعوت سومین اجلاس یک کمربندی و یک راه با ابداع رئیس جمهور چین بود. این اجلاس امکانی را فراهم کرد که از سال ۲۰۱۳ سه اجلاسیه برگزار شود که بعد از مجمع عمومی سازمان ملل گسترده ترین مجمع بود. در این اجلاس رئیس جمهور روسیه  رئیس جمهوری چین سخنرانی کردند. موضوع اصلی اجلاس جهان آینده و ایجاد یک نظم نوین با مشارکت همه بود.

به گفته زاکانی«جایگاه رئیس جمهور چین در این کشور برای ساختن چین جدید قابل انکار نیست و ایده یک کمربند و یک راه، دارای پشتوانه تاریخی بود و عملا افقی را برای آینده ترسیم می‌کرد که در این افق نظم نوین جهانی با حضور قدرت‌های مختلف رقم بخورد.»

۵ محور مهم سخنرانی در اجلاس

او افزود: بنابراین اولین هدف این سفر حضور برای فعالیت دیپلماسی عمومی و سیاسی بود که برای ایران اهمیت داشت به خصوص که سال ۲۰۱۶ نخست وزیر چین به ایران آمد و امسال هم رئیس جمهور ما به چین رفتند. من هم توفیق داشتم که در این جلسه در ۵ محور سخنرانی کنم. اول ناظر به آینده جهان و نظم مطلوبی که می‌تواند عدالت را در سطح جهان بسازد، دوم مدیریت شهری و نقش او در قبول مسئولیت خدمت به مردم، سوم تحولات در تهران و رویکرد مدیریت شهری تهران به هوشمند سازی، چهارم استقبال از حضور نمایندگان کشورها برای دیدن تهران و پنجم ناظر به حوزه محکومیت جنایت اسرائیل در تریبون جهانی و بین المللی که بسیار اهمیت داشت. 

زاکانی ادامه داد: بنابراین این ۵ نکته در سخنرانی‌ام ذکر کردم که مورد عنایت قرار گرفت و حتی با سفیر که صحبت کردم در هتل برخی‌ها می‌گفتند که سخنرانی شما مهم بود از این جهت که هم جنبه فنی و هم موضوع غزه را در بر داشت.

او با بیان اینکه در این سفر ۴ حوزه دیپلماسی عمومی و سیاسی را دنبال کردیم، افزود: همچنین با شهردار پکن دیدار داشتیم و در این دیدار هم پیگیری موضوع خواهرخواندگی و تشکیل تیم کاری را دنبال کردیم. موضوع بعد هم جلسه‌ای بود که در یکی از دیدارها با شهردار دیگری داشتیم در حوزه گردشگری و تفاهم‌های اولیه هم صورت گرفت، همچنین  حضور در مجمع توسعه ایران و چین هم داشتیم که آقای تشکری، عضو شورای شهر سخنران افتتاحیه این مجمع بود که از ایران شرکت های مختلف هم شرکت داشتند.

او افزود: بنابراین حضور در این اجلاسیه که سومین اجلاسیه یک کمربندی یک راه بود فرصتی شد که با موضوعات شهری و خواهرخواندگی و با موضوع مهم توسعه ایران و چین ارتباط منطقی برقرار کنیم.تفاهم نامه ای که با گوانگجو سال قبل داشتیم دنبال شد و امیدواریم در سفر بعدی بتوانیم زمینه عملیاتی کردن این تفاهم را داشته باشیم. در این سفر علاوه بر دیدارهایی که با شهردارهای پکن و شیان یانگ، وزیر اقتصادی ارمنستان و مجموعه‌های مختلف داشتیم، هدفگذاریمان این بود که به صورت عملیاتی برخی از مشکلات تهران را دنبال و حل کنیم.»

شهردار تهران در رابطه با مشکلات شهر، توضیح داد: امروز بزرگترین معضل شهر مربوط به ترافیک، آلودگی هوا،‌ کمبود مسکن و بافت ناپایدار شهری است. ما تمرکزمان را بر این موارد گذاشتیم. از چند ماه قبل به صورت جدی پیگیری این خواسته فراهم شد. ما از مسیری اهداف را پیگیری کردیم که بتوانیم در این سفر ۸ هدف را عملیاتی کنیم.دیپلماسی،‌ حمل و نقل، حوزه زیست محیط ، هوشمند سازی، شهرسازی و انبوه سازی مسکن، فرهنگی و کردشگری، سرمایه گذاری و انعکاس رسانه‌ای جز این اهداف هستند.

پیگیری تیم مدیریت شهری برای چینی‌ها جالب بود

زاکانی افزود: در این سفر از ۱۳ شهر چین بازدید کردیم. من ۱۰ شهر را رفتم و بخشی نیز برعهده تیم گذاشته شد. به عنوان مثال آقای فروزنده و تشکری هاشمی بازدید از بزرگترین کارخانه اتوبوس سازی چین را در دستور کار گذاشتند. هدف اصلی این بود که به شکل عملیاتی وارد کار شویم. چینی ها مکرر به زبان آوردند که این نوع مواجه ما برایشان تازگی داشت، اینکه ما شب و روز نمیشناختیم برایشان جالب بود و بیان می‌شد که اولین بار با این پیگیری مواجه شدند.

شهردار تهران در رابطه با بازدید از ابرپروژه چین گفت: یک بازدید جدی نیز از یک ابرپروژه چین داشتیم که از یک مسیر نزدیک ۳۰ کیلومتری بین دو شهر چین، ۶.۲ کیلومتر زیر آب  بود و بزرگترین پل معلق دنیا در آنجا ساخته شده است. ما می‌خواهیم با همین شرکت کار کنیم و بخشی از قرار دادها در این مسیر دنبال شد. این بازدیدها شرایطی را فراهم کرد که تمام اهداف مورد توجه قرار بگیرند.

تدوین یک میلیارد دلار پروژه داخل شهر

به گفته زاکانی«بزرگترین دستاوردهای این سفر یکی در حوزه اقتصادی است. بحث حمل و نقل که ارجحیت را بعدا می‌گویم که مفصل توضیح دهم. در حوزه اقتصادی سه موفقیت کسب کردیم ،‌ اول اینکه ۷۹۱ واگن که از سال ۹۵ مقرر شده بود و در سال ۹۶ به یک قرارداد تبدیل شد را عملیاتی کردیم، حجم عرضه این موضوع حدود یک میلیارد دلار است که از محل پشتیبانی دولت انجام می شود. ‌موفقیت دوم مربوط به مجاب کردن طرف چینی برای حمایت مالی از مجموعه قراردادها است، چینی‌ها برای مبلغ یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار در ۵ قرار داد متعهد شدند که در یک تنفس ۲ تا سه ساله از ماه پشتیبانی کنند. طرف چینی بیان می‌کرد که این شیوه کار برای اولین بار با ایران در حال انجام است. لازم است که از مدیرعامل بانک شهر تشکر ویژه داشته باشم. همکاری و فعالیت ایشان موجب شد تا این اتفاق بزرگ بیفتد. این پشتیبانی افقی جدید برای شهر باز می‌کند.»

تجهیز خط ۱۱ مترو از سوی چینی‌ها

او افزود: بستن یک تفاهمنامه بین ما و طرف چینی یک نکته مهم بود و توانستیم حدود یک میلیارد دلار پروژه داخل شهر تدوین کنیم و چین تجهیز خط ۱۱ مترو و شروع تا ۵ درصد را تأمین کنند و ما کار را بعد از ۵ درصد توسط تهاتر غیرنقد انجام دهیم. عملا دستاوردهای این سفر بیش از ۳ میلیارد دلار است.

زاکانی با بیان اینکه همچنین از کارخانه زباله سوز هم بازدیدی داشتیم، گفت: طرف چینی به زودی به تهران خواهد آمد و وعده سرمایه گذاری، انتقال تکنولوژی و شروع کار را در این زمینه داد. همچنین  با دو شرکت در حوزه مسکن صحبت شد و برای انبوه سازی عدد و رقم های خوبی مطرح کردند، همچنین درباره هوشمندسازی نیز جلساتی داشتیم.

شهردار تهران گفت: موضوع حمل و نقل مهم‌ترین توفیقی است که در این سفر دست پیدا کردیم، قرارداد ۷۹۱ دستگاه واگن نهایی شد.

تعداد واگن‌های خریداری شده را از ۶۳۰ به ۷۹۱ واگن رساندیم

زاکانی افزود: برنامه ششم ۲ هزار دستگاه واگن را برای دولت تکلیف کرده بود که سهم تهران هزار و ۵۰ دستگاه است؛ در سال ۹۵ قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن به طرف چینی بسته شد اما در دولت قبل هیچ حمایتی برای پرداخت قدرالسهم اولیه صورت نگرفت و این قرارداد به دوره ششم شهر و دولت سیزدهم رسید.

او ادامه داد: در مدیریت فعلی شهر دو سال کار جدی کردیم، در نهایت تامین مالی آن از سوی دولت انجام شد و مسیر برای تحقق آن هموارتر شد، در قرارداد این ۶۳۰ دستگاه اجازه ۲۵ درصد افزایش و کاهش را داشتیم برهمین اساس با مذاکراتی که داشتیم تعداد آن را به ۷۹۱ دستگاه واگن رساندیم.

شهردار تهران تصریح کرد: در کل ۱۵۰۷ واگن داریم که برخی نیاز به اورهال دارد و برخی از خط خارج شده است امروز  ۷۹۱ واگن امکانی فراهم می شود تا بتوانیم بهترین خدمت را برای شهروندان داشته باشیم.

۱۰ رام قطار را در تهران مونتاژ می‌کنند

زاکانی گفت: اصل این قرارداد تحویل ۲۳ ماه را در نظر گرفته بود اما معاونت حمل و نقل اقدامی را انجام داد تا تحویل اولین واگن‌ها به یکسال برسد، برهمین اساس قرار شد ۸ رام یعنی ۷ واگن به صورت کامل وارد شود، برای ۱۰ رام قطعات بزرگ را در داخل کشور بیاورند و در تهران مونتاژ شود، ۷۲ رام به صورت ساخت کامل در داخل کشور و  ۱۶۱ واگن به صورت کاملا بومی ساخته خواهد شد.

خرید ۲ هزار اتوبوس برقی و گازسوز و ۱۰ هزار تاکسی برقی

شهردار تهران گفت: در تمام قراردادهایی که در واگن سازی داشتیم، داخلی سازی ۳۰ درصد بود اما حالا قدرالسهم ما در تولید واگن افزایش یافته و به تکنولوژی ساخت بوژی دست پیدا خواهیم کرد و سهم ما در ساخت واگن داخلی ۵۰ درصد خواهد شد و انتقال تکنولوژی را با طرف چینی قرارداد بستیم، این درحالی است که طرف چینی برای انتقال تکنولوژی ساخت بوژی از یک شرکت اروپایی ۸۴ میلیون دلار هزینه کرده بود اما با ما این انتقال تکنولوژی به ما ۱۴.۲۵ میلیون دلار تعیین شد، که در مذاکره بعدی به ۷ میلیون دلار رسید اما چون طرف چینی شریک است نیمی از آن را خود پرداخت خواهد کرد. برهمین اساس ۴۲۰ بوژی توسط طرف چینی و دو برابر آن را خودمان خواهیم ساخت.

زاکانی افزود: ۵ قرارداد عقد کردیم یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار ارزش دارد و در قالب پشتیبانی خرید، ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس دو کابینه ۱۸ متری گازسوز، ۱۰۰۰ دستگاه برقی ۱۲ متری، ۱۰ هزار دستگاه ون برقی، ۱۰ هزار دستگاه تاکسی برقی و ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت است.

جزئیات قرارداد با چینی‌ها

شهردار تهران با اشاره به پیگیری برای کیفیت بالای محصولات گفت: بحث ما این است که کیفیت، امنیت و انتقال تکنولوژی مهم است و این موارد را در سفر چین محور گذاشتیم. هزار دستگاه اتوبوس دو کابینه ۱۸ متری گازسوز، هزار دستگاه اتوبوس دوازده متری برقی، ۱۰ هزار دستگاه ون برقی، ۱۰ هزار دستگاه تاکسی برقی، ۱۰۰ هزار دستگاه موتور با پشتیبانی مالی یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار انجام شد.

او افزود: یک میلیارد دلار مبتنی بر ۷۹۱ واگن و یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار فایناس چینی است که در این موضوع، روش مهمتر از اصل است. آنها گفتند که در پروژه‌های بعدی نیز فایناس می‌کنند. ما ۲.۲ درصد کاهش پشتیبانی مالی داشتیم که خیلی موفقیت بود، ‌قراردادی که ۶ سال پیش با عدد خاص بسته شده بود ما ۲.۲ درصد کاهش دادیم.

زاکانی افزود: علاوه بر این قراردادها که در قالب ۸ قرارداد(۳ مورد ۷۹۱ واگن و ۵ مورد تاکسی، اتوبوس، موتور) بود، یک مورد نیز مربوط به واگن سازی است. طرف چینی قرار شد که با قدرالسهم خود قرارداد ببندد و توسعه دهد. کشور در آینده نیاز به واگن های سریع السیر واگن سازی و تراموا دارد، به همین دلیل یک شرکت ابداع جدید در مورد تراموا داشت و از تراموا چرخ لاستیکی بهره برداری کرده بودند، مورد توجه ما قرار گرفتند. امکانی شد که ما در بازدید از این کارخانه، این موضوع را پیگیری کنیم. ابداعی که شرکت چینی داشت، در مورد واگن های چرخ لاستیکی باعث می شود که واگن نسبتی با برق و ریل‌ها نداشته باشد. قرار شد که اگر به صرفه و صلاح شهر بود ما این موضوع را پیگیری کنیم. این مدل تراموا در چین فعال بود.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه طرف چینی قرار است بحث توسعه و تجهیز را پیگیری کند، توضیح داد: تکمیل قرارداد ۷۹۱ تا هزار و ۵۰ واگن بحث دیگری بود که ما پیگیری کردیم. ما دو تفاهمنامه با دو شرکت رقیب امضاء کردیم. ما گفتیم علاقه داریم با شرکتی کار کنیم که بهتر و انتقال تکنولوژی کار کند. برخی پیشنهاد دادند که با پیش مقدمه ۵ درصد کار را شروع کنیم. این باید مسیر قانونی را طی کند تا تبدیل به قرار داد شود. ناظر به آن بسته اتوبوس‌ها، تاکسی و موتورها نیز قرار شد براساس آنچه که معاونت حمل و نقل تعیین می‌کند،قرار داد نهایی شود. در این سفر، ۵ خودرو سازی در انواع سطوح مشاهده کردیم. از یک خودروسازی نزدیک به ۸ ساعت بازدید کردیم اما وقتی ما اعداد و رقم قراردادها را دیدیم، گفتیم که این قرارداد گرانتر از شرکت دیگر است. این موضوع باعث شد تا یک رقابتی میان این شرکت‌ها ایجاد شود.

گلایه شهردار از خودروسازی‌های داخلی

او با اشاره به کیفیت و قیمت خودروها در ایران،‌ توضیح داد: ما وقتی به چین سفر کردیم، نوع نگاهمان به قیمت ها و کیفیتی که خودروسازهای داخلی تحویل می‌دهند، عوض شد. آنها باید مسیر خود را تغییر دهند، ما فهمیدیم که تولید کننده داخلی هم گران و هم با کیفیت پایین خودرو تحویل می‌دهند. ما یک شرکت داخلی قرارداد بسته‌ایم اما گفتند که امسال ۲ ماشین تحویل میدهند، در حالیکه در چین در یک شیفت ۵۰۰ اتوبوس تحول می‌دادند،‌الان مسئله این است که یا باید مشکل مردم حل شود یا خودروسازها.

مهدی چمران رئیس شورای شهر در واکنش به این صحبت‌های زاکانی گفت: آنها(شرکت‌های داخلی) می‌خواهند سر ما کلاه بگذارند.

طول خط ۱۱، ۳۱ کیلومتر با ۲۹ ایستگاه است

زاکانی ادامه داد: نزدیک به یک میلیارد دلار، تفاهم سه جانبه ما به عنوان شهرداری و شرکت‌های خصوصی داخل ایران با شرکت چینی بسته شد که خط ۱۱ مترو تهران را بسازند و قرار شد از امروز جا بدهیم تا تجهیز کارگاه کنند. به این صورت که تجهیزات خودشان می آورند و ۵ درصد پیشرفت کار را انجام خواهد داد و این کار جدیدی است که به لطف خدا انجام شد و مناطق غرب و جنوب غرب تهران از مترو بهره مند می شوند. طول آن ۳۱ کیلومتر و ۲۹ ایستگاه دارد. تفاهم نامه بعدی هم برای خط ۸ امضا کردیم که منوط به دریافت مجوزات آن از دولت شد.

شهردار تهران گفت: تفاهم نامه ای داشتیم تا خرید TBM با قطر بزرگ توسط شرکت خصوصی انجام شود و این قرارداد با بزرگ‌ترین شرکت چینی است.در این سفر با تلویزیون ملی چین، بزرگ‌ترین تلویزیون خصوصی چین و خبرگزاری شین هوا مصاحبه داشتیم که بازتاب رسانه‌ای در خود چین داشت.

چرا چین؟

او بیان کرد: چند سوال را می‌خواهم پاسخ دهم، که چرا به چین سفر داشتیم، همین کار را با سایر کشورها دنبال میکنیم اما چین با سایر کشورها تفاوت‌هایی دارد، چرا که ایران سند راهبردی با چین دارد، ۳ میلیارد دلار قرارداد در این سفر عملیاتی شده و نشان می‌دهد خود شهرداری تهران این شرایط را دارد که در این سطح حرکت کند، هدف‌گذاری‌ها برای سفر به برخی از کشورها از جمله روسیه را داریم و هر کشوری که به پیشبرد منافع مردم کمک کند در دستور کار ماست.

حرف برخی در مورد کارخانه‌های داخلی اسباب تعجب است

زاکانی افزود: این نکته که برخی از عزیزان بیان کردند،‌ اسباب تعجب ما است. ما به سرعت مترو را توسعه می‌دهیم، ۷ خط امسال پایان خواهند یافت و الحاقات ۷ خط تا دو سال دیگر تمام می‌شود، خط ۱۱ هم که امسال شروع کنند،‌تحول مهمی را شاهد خواهیم بود. مردم برای ما اهمیت دارند. با دوستان خودروساز داخلی هم جلسه گذاشته ایم و به آنها گفتیم که خودتان را شرایط همراه کنید. برخی از شرکت‌هایی که بعضی افراد نام بردند و بازدید کردند،‌ به درستی کار نکردند و این ها قرار بود در مهرماه یک رام کامل به ما بدهند اما هیچ نشد. هر چقدر که تولید شود،‌ما نیاز داریم.

به گفته شهردار تهران«ما در تولید داخل سه هزار دستگاه تفاهم نامه بستیم که اکثر آنها به قرار داد تبدیل شد. نیاز شهر هر چقدر که باشد ما در دستور کار خودمان قرار می‌دهیم. نکته بعد اینکه یکی از توفیقات بزرگ کشور همکاری بین بخشی، میان واگن سازی تهران،‌جهاد دانشگاهی، مپنا و بخش خصوصی بود. برای ۱۱۳ واگن مقدمات فراهم شد. یک تقسیم کار صورت گرفت و ۸۵ درصد در این قرار داد داخلی سازی می‌شود. واگن سازی موفق شده است که ۷ واگن به اتاق رنگ ببرد. دولت عزیز هم ۷۷ میلیون دلار را تأمین کرد. علاوه بر این قراردادها ۱۱۳ واگن داخلی داریم که مسیر انتقال پول دنبال می‌شود. ما بخش مربوط به خود را انجام داده‌ایم و در حال رنگ است. این کار را با نگاه به داخلی سازی انجام داده‌ایم.»

شهردار تهران گفت: برخی مطرح کردند این مسیر پشت پا به تولید داخل است؟ درواقع اصلا اینطور نیست عزیزانی که در این باره صحبت کردند نشان از بی‌اطلاعی‌شان دارد، ادعا کردند فلان شرکت بوژی می‌سازد درحالی که اینطور نیست، ما ۳ هزار تفاهم نامه نوشتیم که هرچه قدر داخل امکان تامین داشته باشد ما پذیرا هستیم چراکه نیاز شهر فوق العاده است، ما نمی‌توانیم مردم را در زندان بیاندازیم و بگوییم بشینید تا تولید کننده داخلی دو اتوبوس تا آخر سال به ما دهد.

زاکانی ادامه داد: این موضوع را رییس جمهور بارها تاکید کردند که نباید به اقتضا محدودیت ها واردات نداشته باشیم، همانند کاری که در کرونا شد در ابتدا واکسن وارد شد و مردم معطل تولید داخل نشدند، اولویت اول ما تولید داخلی است اما تولید داخلی که بتواند پشتیبانی کند علاوه بر اینکه ما هر قراردادی را پیش بردیم علاوه بر خرید گفتیم انتقال تکنولوژی را هم می‌خواهیم.

ایجاد قرارگاه تخصصی چین در شهرداری

او با اشاره با انتظارات پس از سفر،‌ گفت: دستاوردهای این سفر مشخص است، باید به اتمام برسد و در حد بیان کافی نیست. مقدمات بیان شد و تفاهم‌نامه ها و قراردادها نوشته شد. اولین توقع ما از دولت است، در دولت اهتمام ویژه رئیس جمهور به حوزه برقی سازی تهران، توسعه زیر ساخت‌ها و حمل و نقل عمومی دارد. انتظار ما از بانک مرکزی،‌ وزارتخانه‌های صمت،اقتصاد، نیرو و.. است چرا که یک افق جدید ایجاد شده است و با همکاری وزارتخانه‌ها باید پیگیری شود. از نمایندگان تهران نیز انتظارهایی دارم اما همین جا گله کنم که نمایندگان تهران باید این پرچم را به دست بگیرند و کمک کنند. بزرگترین ظرفیت مجلس آقای قالیباف است و از ایشان انتظار داریم.

زاکانی با اشاره به ایجاد قرارگاه تخصصی در شهرداری گفت: ما در شهرداری قرارگاه چین ایجاد کردیم تا به صورت مستمر موضوعات را دنبال کند و جلسه داشته باشد. به واقع تازه کار ما شروع شده است باید بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم.

کد خبر 803149
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 18
  • . IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    13 9
    چرا اینا رو از تولید کنندگان داخلی نخریدند؟ همیه اینا داخل تولید میشه، این همه خودرو ساز داخلی هست که تا الان تولید می کردند. پولش هم می رفت تو جیب همین ملت، خروج ارز هم نداشتیم.
    • ماه IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
      4 4
      چه لزومی به خرید از داخلی ها هست؟ اصن حمایت از تولید داخلی بشه که چی نتیجش و داریم می‌بینیم ایران خودرو و سایپا. بنظرم خیلی هم کار درستیه حتی خودرو سواری هم بصورت انبوه باید وارد بشه تا یکم خودروسازا به خودشون بیان
  • علی IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    10 3
    لطفا اگر چیزی موند به استان خوزستان هم بدید درست که ما نفت وگاز زیاد داریم ولی اتوبوس وتاکسی و.... کم داریم و راستش ما هم هستیم
  • علی IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    4 13
    درودبرخودت وپدرت وآبائتان
  • محمد حسین صادقی IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    11 6
    خرید که افتخار نیست. مگر ما خودمان نمی توانیم بسازیم.
  • US ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    8 3
    دردوره رفسنجانی چندین کارخانه مشغول تولید موتورسیکلت بودند و کارخانجات خودرو سازی هم اتوبوس و مینی وان تولید می کردند حال دولت کنونی همه تولیدات را خوابانده و ایشان ناچار شدن دست به سمت دولت چین دراز نمایند تا با دادن نفت مجانی از دولت چین موتورسیکلت.تاکسی و ون وارد کنند
  • IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    9 0
    مجبورن آشغال های چینی را در برابر فروش نفت خریداری کنند چاره ای ندارن
    • اعتدال IR ۰۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
      0 2
      جنس های چینی آشغال هستند؟ ظاهرا حدود ۲۰ سال از پیشرفت تکنولوژی جهانی خبر نداری
  • سید IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    1 6
    درود به شرفت .