به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمد محبی یکی از بهترین بازیکنان استقلال در فصل گذشته بود؛ بازیکنی که به همراه مهدی قایدی زوج خط حمله آبیها را تشکیل داده و نقش مهمی در موفقیتهای استقلال ایفا کردند.
باشگاه استقلال که محبی را به طور قرضی از سانتاکلارا به خدمت گرفته بود، طبق توافق باید ۲۳۰ هزار دلار در آبان ماه پارسال به این باشگاه پرتغالی پرداخت میکرد؛ طبق تفاهمنامهای که طرفین در هنگام عقد قرارداد امضا کرده بودند، در صورت تاخیر در پرداخت پول، آبیها موظف به تقبل ضرر و زیان شده بودند.
باشگاه استقلال پارسال نسبت به ارسال یک حواله ۱۳۰ هزار دلاری به باشگاه سانتاکلارا اقدام کرد که ۹۰ هزار دلار در حساب باشگاه پرتغالی به اصطلاح نشست و ۴۰ هزار دلار دیگر برگشت خورد.
در ادامه نیز باشگاه استقلال به دلیل مشکلات مالی، نتوانست مبلغ باقیمانده را واریز کند که باعث شد باشگاه سانتاکلارا به فدراسیون بینالمللی فوتبال(فیفا) شکایت کرده و خواستار دریافت غرامت شود.
باشگاه استقلال با رد این شکایت در دفاعیهای نوشت که با توجه به تحریمهایی جاری علیه تهران، پول واریزی برگشت خورده است. دفاعیه باشگاه استقلال باعث شد تا فیفا شکایت سانتاکلارا را رد و آبیهای پایتخت را از پرداخت غرامت معاف و اعلام کند که باتوجه به پرداخت ۹۰هزار دلار، استقلال صرفا ملزم به پرداخت مبلغ باقیمانده(۱۴۰ هزار دلار) است.
پس از رای فیفا، طلب سانتاکلارا باردیگر پرداخت نشد تا این بار باشگاه پرتغالی به دادگاه عالی ورزش(کاس) شکایت کند. دادگاه عالی ورزش پس از رسیدگی به این پرونده اعلام کرد که پس از رای فیفا و با توجه به اینکه ارادهای برای پرداخت پول محبی از سوی باشگاه استقلال وجود ندارد، آبیها موظف هستند علاوه بر پرداخت ۱۴۰هزار دلار، ضرر و زیان ناشی از تاخیر در واریز این مبلغ را نیز پرداخت کنند.
گزارش روزنامه پرتغالی و شوک بزرگ
روزنامه پرتغالی «رکورد» امروز نوشت: باشگاه سانتاکلارا پرتغال مبلغ ۵۰۰ هزار یورو از استقلال دریافت خواهد کرد. بعد از شکایت باشگاه پرتغالی به دادگاه عالی ورزش، مقرر شد که باشگاه ایرانی این مبلغ را به سانتاکلارا پرداخت کند.
یکی از مدیران باشگاه استقلال جریمه ۵۰۰ هزار یورویی استقلال در پرونده محبی را تایید و اعلام کرد، این رای قطعی است.
بر اساس اعلام قبلی باشگاه استقلال، در قرارداد قرضی محبی، بند خرید دائمی با مبلغ ۶۰۰ هزار یورو قید شده بود و براساس این بند، استقلال میتوانست تا تاریخ ۳۱ مه سال ۲۰۲۳ (۱۰خرداد سال جاری) پس از واریز مبلغ مورد توافق، به صورت کتبی با ارسال مدارک لازم به سانتاکلارا، نسبت به فعال کردن بند خرید دائمی محبی اقدام کند.
فیش قلابی، نیش واقعی
حال این پرسش مطرح میشود که «چرا باشگاه پرتغالی با استقلال همکاری لازم را انجام نداد؟»
در پاسخ به این پرسش باید نوشت که همه چیز به ماجرای فیش جعلی برمیگردد که به تاریخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ در دوره مدیریت اسبق باشگاه(مصطفی آجورلو) فیشی به مبلغ ۲۳۰ هزار یورو برای باشگاه سانتاکلارا ارسال میشود؛ فیشی که بعدها مشخص شد وجود خارجی نداشته و جعلی بوده است!
در آن برهه، این امور را معاونت اجرایی استقلال با هماهنگی معاونت مالی انجام میداد. چند ماه بعد از ارسال فیش جعلی و زمانی که مدیریت اسبق برکنار شده بود، باشگاه سانتاکلارا برای باشگاه استقلال نوتیس(اخطار) فرستاد که با توجه به عدم پرداخت پول، محمد محبی باید به این تیم پرتغالی برگردد.
پس از اخطار سانتاکلارا، علی فتحاللهزاده، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال که به تازگی روی کار آمده بود، به واحد بینالملل دستور پیگیری داد و پس از استعلام از بانک مشخص شد که «فیش ارسال شده برای باشگاه سانتاکلارا جعلی بوده است!»
همین موضوع باعث شد تا باشگاه سانتاکلارا با باشگاه استقلال وارد چالش شده و در پایان فصل اجازه تمدید قرارداد محبی را ندهد.
همان روزها محبی که حالا در تیم روستوف روسیه توپ میزند، در پیام خداحافظی خود با هواداران استقلال به جعلی بودن فیشی که مدیریت اسبق برای باشگاه سانتاکلارا فرستاده بود، اشاره کرد تا ثابت کند نقشی در این جدایی نداشته است. هرچند او به عنوان بازیکن میتوانست برای بازی کردن در تیمی که علاقه قلبی به آن دارد پا فشاری کرده و مدیران باشگاه سانتاکلارا را تحت فشار بگذارد.
بیشتر بخوانید:
نظر شما