مدیر کنترل جانوران شهری سازمان مدیریت پسماند درباره آخرین وضعیت موش‌های موذی و سگ‌های ولگرد در تهران توضیح داد.

موش‌های تهران

به گزارش همشهری آنلاین، «داوود گودرزی» درباره تازه‌ترین اقدامات انجام‌شده توسط شهرداری تهران برای مبارزه با موش‌های پایتخت توضیح داد: از اوایل شهریورماه ۱۴۰۲، اجرای طرح ضربتی مبارزه با موش‌ها و جوندگان موذی در تمام مناطق ۲۲گانه شهر تهران آغاز شد و هم‌اکنون حدود سه ماه است که این طرح با همکاری نیروهای خدمات شهری شهرداری‌های مناطق در حال اجراست.

او افزود: خوشبختانه براساس بررسی‌های انجام‌شده می‌توان گفت با اجرای این طرح ویژه نه‌تنها از افزایش جمعیت موش‌ها جلوگیری شده، بلکه نسبت به چند ماه قبل تعداد آنها در معابر شهر کمتر شده است؛ بخصوص که براساس گزارش‌های دریافتی از سازمان بازرسی شهرداری تهران، پیام‌های ثبت شکایت شهروندان در سامانه ۱۳۷ در خصوص تعداد موش‌های سطح شهر طی زمان اجرای این طرح نسبت به ماه‌های قبلی، حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

گودرزی با تاکید بر این که در طرح ضربتی مبارزه با موش‌های تهران، به دو روش شیمیایی و فیزیکی با این جوندگان موذی مبارزه می‌شود، عنوان کرد: با توجه به مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی ناشی از به‌کارگیری روش‌های شیمیایی نظیر استفاده از سموم و طعمه‌های سمی، تلاش ما این است تا حد امکان از این روش‌ها استفاده نکنیم و بیشتر به سمت استفاده از روش‌های فیزیکی نظیر تله‌گذاری یا به‌کارگیری تله‌های چسبی برای مبارزه با موش‌ها می‌رویم.

مدیر کنترل جانوران شهری سازمان مدیریت پسماند افزود: امیدواریم تا پایان سال شاهد کاهش محسوس جمعیت موش‌ها در سطح پایتخت باشیم.

او در ادامه شایعات مربوط به جهش یافتن موش‌های تهران را رد کرد و گفت: رفتار موش‌های تهران و شرایط ژنتیکی آنها در سال‌های اخیر نسبت به گذشته هیچ تغییری نکرده و جهش ژنتیکی موش‌ها شایعه‌ای است که متاسفانه در بین برخی شهروندان رواج پیدا کرده است، اما بررسی‌های میدانی و کارشناسی عوامل اجرایی سازمان مدیریت پسماند به هیچ وجه این شایعه را تایید نمی‌کند.

گودرزی همچنین درباره آخرین وضعیت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و رهاشده در سطح شهر و حاشیه پایتخت گفت: در تمام مناطقی که جزو حوزه استحفاظی شهرداری تهران محسوب می‌شود، زنده‌گیری سگ‌های رهاشده و انتقال آنها به نقاهتگاه آرادکوه انجام می‌شود و در این مرکز نیز سگ‌های بلاصاحب به محض ورود تحت معاینات پزشکی قرار می‌گیرند و سپس عقیم‌سازی می‌شوند و پس از انجام واکسیناسیون، از آنها نگهداری می‌شود.

مدیر کنترل جانوران شهری سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: با توجه به اجرای عملیات گسترده زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر طی یک سال گذشته، خوشبختانه طبق آماری که در شهریور امسال از سوی سامانه ۱۳۷ اعلام شد، تعداد گزارش‌های مردمی و تماس شهروندان برای جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های رهاشده در سطح پایتخت به طور چشمگیری کاهش یافته است.

او افزود: رسیدگی به هرکدام از گونه‌های حیوانات شهری مستلزم صدور دستورالعمل خاصی است که باید توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ابلاغ شود، اما هنوز دستورالعملی درباره نحوه ساماندهی و رسیدگی به گربه‌های تهران یا اندک روباه‌های موجود در حاشیه پایتخت به ما ابلاغ نشده است.

کد خبر 804578

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha