به گزارش همشهری آنلاین، توزیع شیر در مدارس وقفهای حدودا شش ساله داشت اما در دولت سیزدهم و در روند بررسی برنامه هفتم توسعه، کمیسیون تلفیق مجلس طرح توزیع شیر در مدارس کشور را به برنامه اضافه کرد و این موضوع مصوب شد. پس از تصویب طرح هم رضامراد صحرایی، وزیر آموزشوپرورش اواخر شهریور در جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران از اجرای این مصوبه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: امسال ٢بار در هفته در همه مدارس مقطع ابتدایی سراسر کشور شیر توزیع میشود. البته با وجودی که ۵ میلیون دانشآموز در مقطع ابتدایی کشور مشغول به تحصیل و ۱٫۵ میلیون نفر از آنها دانشآموزان پایه اول هستند، بودجه تخصیص یافته به این حوزه چیزی حدود ۳۵۰ میلیون تومان عنوان میشد که تامین شیر را تنها برای ۴۰۰ هزار دانشآموز امکانپذیر میکرد. اما حالا دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت از افزایش این بودجه خبر داده و این که قرار است برنامه توزیع شیر در مدارس تا سه روز در هفته افزایش پیدا کند.
توزیع شیر رایگان تا چند روز دیگر
با وجود تاکید متخصصان تغذیه به مصرف شیر در کودکان، اما سرانه مصرف لبنیات در کشور به ویژه درباره دانشآموزان عدد قابل توجهی نیست. این در حالی است که بخشی از نیاز غذایی انسان در حوزه تضمین سلامت با استفاده از فرآوردههای لبنی تامین میشود و کاهش مصرف این مواد غذایی به ویژه در کودکان، پیامدهای متعددی بر سلامت آنها از جمله بروز بیماریهای گوناگون و حتی توقف رشدشان دارد. پیش از این هم محمدرضا وفا، استاد گروه علوم تغذیه دانشگاه علومپزشکی ایران، به روزنامه همشهری گفته بود: زمانی که تغییر در الگوی استفاده از خوراکیهای ضروری در کوتاهمدت یا درازمدت داشته باشیم، بیشتر به گروههای آسیبپذیر مانند نوزادان، کودکان، نوجوانان، مادران باردار و شیرده، و سالمندان آسیب میرسد. بهعنوان مثال، روی رشد و نمو کودکان و نوجوانان تاثیر میگذارد و در یک نسل مشاهده خواهیم کرد که درصد کودکان کوتاهقد در جامعه بیشتر شده یا در زنان باردار شاهد تاثیر منفی در زمینه وزنگیری جنین خواهیم بود.
مقایسه سرانه مصرف شیر در کشور با سایر کشورها هم این موضوع را ثابت میکند. میانگین سرانه مصرف سالیانه لبنیات در جهان بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم است و در کشورهای آمریکایی و فرانسه به حدود ۲۰۰ کیلوگرم و در شمال اروپا به نزدیک ۳۰۰ کیلوگرم نیز میرسد، اما محمدرضا بنیطبا، سخنگوی انجمن صنایع فراوردههای لبنی ایران خرداد امسال این سرانه را در ایران حدود ۷۰ کیلوگرم اعلام کرد، یعنی 50 درصد کمتر از آمار جهانی.
حالا به نظر میرسد که توزیع شیر در مدارس به نتیجه رسیده و بر اساس اعلام مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت تا چند روز دیگر این شیرها به دست دانشآموزان خواهد رسید.
اسماعیلزاده با بیان این که یکی از برنامههای موفق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، پیگیری تغذیه رایگان مدارس ابتدایی با شیر است، افزود: با وجودی که اجرای این برنامه در بودجه سالانه دیده نشده بود، بنا به دستور رئیسجمهور بودجهای معادل ۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن تخصیص داده شده که مطابق آن در مدارس ابتدایی دولتی با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار دو بار در هفته شیر رایگان توزیع میشود.
البته به گفته این مسئول پیگیریهای بودجهای در حال انجام است تا برنامه توزیع شیر در مدارس تا سال آینده در اغلب استانها به صورت سه روز در هفته اجرا شود.
چند روز پیش هم اسدالله عباسی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره توزیع شیر رایگان در مدارس گفته بود: مطالباتی از قبل مربوط به شیر مدارس وجود داشت که باقی مانده بود و با پیگیریها مقرر شد از آن ۱۳۰۰ میلیارد باقی مانده، یارانه شیر مدارس هم تأمین شود.
بیشتر بخوانید؛
نظر شما