همشهری آنلاین:گروه خانواده- مژگان مهرابی:احساس می کنند دنیا به آخر رسیده و هیچ چیز نمی تواند شادشان کند. افرادی که تصور می کنند روزگار در حق شان کوتاهی کرده و به آن چه می خواستند نرسیده اند. البته بعضی شان با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند. اما خیلی شان از نظر مالی کم و کسری ندارند و به رغم اینکه شرایط زندگی به وفق مرادشان است باز هم حال دلشان خوب نیست. به باور حجت الاسلام مختار نوبختی مسئول مدرسه شبانه روزی حافظان قرآن حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع)، نبود آرامش قلبی باعث می شود انسان ها از زندگی و لحظات خوشی که با هم دارند لذت نبرند. در این باره با او گفت و گو می کنیم.
ثروت هایی که به چشم نمی آیند
بعضی از آدم ها با اینکه همه چیز دارند اما وجودشان آرام نیست. فکر می کنند در دنیا باید شرایط بهتری داشته باشند. در صورتی که اگر به آنچه دارند قانع باشند از آرامش قلبی برخوردار هستند. حجت الاسلام نوبختی معتقد است، انسان ها وقتی از خدا دور می شوند چنین حسی را پیدا می کنند. او در ادامه چند راهکار برای داشتن حال خوب ارائه می دهد: «متاسفانه بعضی از انسان ها به نعمت هایی که دارند توجهی نمی کنند و همیشه گله مند هستند چرا از قافله دنیا عقب افتاده اند. در صورتی که اگر کمی با خود خلوت کنند، نعمت هایی که خدا داده را می توانند از جلوی نظر بگذرانند. سلامتی، داشتن سقفی بالای سر، خانواده ثروتی است که برایش نمی توان قیمتی تعیین کرد. چه خوب که هر شب قبل از خوابیدن درباره چیزهایی که دارید فکر کنید. شاید در ابتدا نعمت های محدودی به ذهن شما برسد اما وقتی فکر کنید مطمئنا به موارد دیگری هم می رسید. به جهت یادآور شدن نعمتهای الهی، محبت انسان به سوی خدا بیشتر شده و باعث ایجاد رابطه ایی قوی تر نسبت به قبل خواهد شد. که در انتها با این رابطهی خالق و مخلوقی، فرد احساس قدرت بیشتری برای روبهرو شدن با مشکلات زندگی دارد.»
دعا کردن، نسخه ای شفابخش برای آرامش
خیلی ها نسخه می خواهند که به آرامش روحی برسند این امر فقط با تلاش فرد به دست می آید. اگر کسی خودش ارزشی برای آرامش خود قائل نباشد نمی تواند به آن دست پیدا کند. البته آرامش به معنای آن نیست که مشکلی در زندگی نداشته باشی. زندگی بدون پستی و بلندی وجود ندارد. آرامش یعنی وجود همه فراز و نشیب ها باز هم آرامش خود را حفظ کنی. اما لازمه رسیدن به آرامش در وهله اول ایمان و اعتقاد قلبی به خداست. بعضی ها به محض اینکه به خواسته قلبی خود نمی رسند دست از دعا برداشته و می گویند خدا صدای ما را نمی شنود. این طور نیست.
لذت دوستی با خدا
این روحانی توصیه می کند: «منبع اصلی آرامش قلبی فقط دوستی با خداست. دیگر اینکه صفات نیک را در خودتان نهادینه کنید. کسی که اهل گذشت است، مهربان است و برای همه خیر می خواهد خودش به آرامش می رسد. او را با کسی که همه وجودش را تکبر و کینه پر کرده مقایسه کنید. این آدم هیچ وقت نمی تواند حس خوبی داشته باشد. مرتب در ذهنش با دیگران درگیر است. سوء ظن به دوست و آشنا لحظه ای دست از سرش برنمی دارد. بنابراین دوستی ها را از دست می دهد. یعنی نعمت مهربانی و در کنار هم بودن را از دست می دهد.»
به پیشامدهای منفی فکر نکنید
سعی کنید در طول روز ویژگی های مثبت آدم هایی که با آنها نشست و برخاست دارید را در ذهن خود مرور کنید. این کار حس خوبی به شما می دهد. دیگر اینکه دفتری برای شکرگزاری داشته باشید و نعمت هایی که خدا بهتان داده را یکی یکی در آن بنویسید. شب ها قبل از خواب اتفاق های خوب زندگی تان مرور کنید. ذهنتان از هر چه پیشامدهای منفی است پاک کنید. حجت الاسلام نوبختی می گوید: «به گذشته خود و آرزوی داشتههای کنونی و کسانی که این نعمت ها را ندارند. این کار موجب رسیدن به آرامش ذهن و حال خوب شما میشود. قانون شکرگزاری تنها مختص به دین و مذهب نبوده و در تحقیقات روانشاسی نیز تاثیر شکرگزاری در بهبود زندگی اثبات شده است. برای کسانی که رویکرد مذهبی کمی دارند هم توصیه ای دارم. خواندن شعر و شنیدن موسیقی سنتی می تواند به آرامش قلبی آنها کمک کند. پرداختن به هنر و ادبیات زمینه شکوفایی روح را در انسان ایجاد می کند.»
نظر شما