چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۳
۰ نفر

این روزها که به هفته کتاب و کتابخوانی اختصاص دارد، فارغ از وضعیت کتابخوانی در کلانشهرها، در شهرهای کوچک و به‌ویژه در روستاها و مناطق عشایرنشین ترویج کتابخوانی مشاهده می‌شود.

كتابخانه

به گزارش همشهری آنلاین، شهر کوچک بانه‌وره در استان کرمانشاه یکی از مناطقی است که از سال 1397 با احداث کتابخانه عمومی امام شافعی، فعالیت خود را آغاز کرده است. این کتابخانه در بخش ورودی شهر واقع شده است. مردم از اقشار و گروه‌های سنی مختلف از شهر و استان به کتابخانه مراجعه می‌کنند و از این بین کودکان زیر ۶سال، دانش‌آموزان و دانشجویان، بیشترین تعداد مراجعان را به‌خود اختصاص داده‌اند. به‌گفته مسئول کتابخانه عمومی امام شافعی شهر بانه‌وره، ظرفیت پذیرش فرهنگ کتابخوانی در مناطق روستایی بسیار زیاد است و باید در زمینه ترویج کتابخوانی در روستاها تلاش بیشتری صورت گیرد. فرزانه هدایتی‌زاده در این‌باره به همشهری می‌گوید: «هدف از بردن کتاب به روستا، ساختن جامعه متعادل است تا افراد با حقوق شهروندی خود آشنا شوند. دسترسی نداشتن به منابع و کتاب در روستاها از مهم‌ترین دلایل کمبود کتابخوان روستایی است.» او ادامه می‌دهد: «بچه‌های روستا سرشار از باور و انگیزه و امید هستند و تأثیر کتابخانه و کتابدار بر ترویج کتاب در روستاها یکی دیگر از اهداف مهم ماست.»

ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستا

فرزانه هدایتی‌زاده، کارشناس زبان و ادبیات فارسی از آذر سال 1398 فعالیت خود را در کتابخانه عمومی امام شافعی شروع کرد و به‌عنوان مسئول این کتابخانه تاکنون فعالیت‌هایی را در راستای فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی انجام داده است. به‌گفته هدایتی‌زاده، کتابخانه امام شافعی به‌عنوان پایگاه ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان عشایر و روستاهای فاقد کتابخانه فعال است. او می‌گوید: «باتوجه به اینکه شهر بانه‌وره حاصل تجمیع روستای نوار مرزی است، برخی از مردم این شهر هنوز زندگی کوچ‌نشینی دارند و در زمستان به مناطق مرزی کوچ می‌کنند. بنابراین کتابخانه در مناطق قشلاقی نیز فعالیت مستمر دارد.» مسئول کتابخانه امام شافعی عنوان می‌کند: «با توجه به تعداد قابل‌توجه روستاهای همجوار شهر که فاقد کتابخانه هستند، بر آن شدیم که کتابخانه به‌عنوان مرکز ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان روستاییان و عشایر فعالیت کند و برخی از فعالیت‌های خود را به بیرون از شهر ببرد.»

هدایتی‌زاده معتقد است باتوجه به اینکه روستاها حجم زیادی از کمیت و کیفیت جامعه ایرانی را تشکیل می‌دهند، متأسفانه برای روستاها در برنامه‌های فرهنگی به‌طور مشخص برنامه‌ریزی نشده است. شهر بانه‌وره یکی از شهرهای تازه‌تأسیس شهرستان پاوه محسوب می‌شود که از سال 1391 رسما فعالیت خود را شروع کرد. این شهر حاصل تجمیع بیش از 22 روستا از روستاهای نوار مرزی است که درجریان جنگ تحمیلی در محل کنونی شهر بانه‌وره استقرار یافته‌اند. جمعیت کنونی شهر طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور، 5000 نفر و 950 خانوار است. موقعیت شهر بانه‌وره در فاصله ۱۱۰کیلومتری مرکز استان کرمانشاه و ۱۷کیلومتری محدوده جنوب شرقی شهر پاوه واقع شده است.

کد خبر 807514
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha