همشهری آنلاین- حمیده ایوبی محمدحسن نامی روز شنبه در جلسه ستاد پیشگیری و هماهنگی مدیریت بحران استان زنجان با اشاره به ساختمانهای ناایمن، افزود: هر طرح ملی باید یک پیوست بحران داشته باشد و علاوه بر آن باید موضوعات مربوط به پدافند غیرعامل در احداث ساختمان ها رعایت و مشخص شود که آیا بر روی گسل یا در حریم گسل قرار دارند.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ۶۸ درصد از جغرافیای ایران روی گسل زلزله یا در حریم آن قرار دارد که با توجه به این شرایط باید مهندسی ساختمان و سازهها را به نحوی انجام داد که در هنگام حوادث، ایمنی لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه روز به روز با مخاطرات بیشتری رو به رو می شویم که خسارتهای زیادی به کشور وارد می کنند، تصریح کرد: بر اثر بارندگیهای مردادماه، ۱۷۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی، هشت هزار کیلومتر راه و شبکههای آب، برق و گاز آسیب دید.
نامی با بیان اینکه بر اثر بیابانزایی، گرد و غبار و ریزگردها زیاد میشود که سلامت مردم را تهدید میکند، اظهار کرد: با توجه به این موضوع، راهی جز حفظ فضای سبز موجود و توسعه آن نداریم و باید عرصه کاشت نهال مشخص و به بُعد زمانی آن توجه ویژه شود.
وی از حمایتهای مقام معظم رهبری از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قدردانی کرد و افزود: این حمایتها پشتوانه مهمی در اجرای این طرح است.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه پایداری و استمرار این طرح در گرو اقدامات کمیته علمی طرح است، گفت: باید این موضوع در کاشت محصولات مختلف رعایت شود.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه سیلاب، باید رودخانهها بررسی شود و ما باید آماده باشیم چون اولین مخاطره پیش رو، سیلاب است، ادامه داد: از ۶۶ مخاطره ۴۴ مورد در کشور ما به وقوع پیوسته است که همین امر، ضرورت حفظ آمادگی، پیشگیری، بازسازی و بازتوانی در کشور را دوچندان میکند.
نامی با بیان اینکه باید طرح های نو در برابر حوادث پیشبینی شود، افزود: امسال علاوه بر استانهایی که با تنش آبی مواجه هستند؛ استانهای سیستان و بلوچستان و سمنان با خشکی شدیدی مواجه شده اند.
وی با بیان اینکه بایستی به سمت کشتهای هیدروپونیک و گلخانهای برویم چون هم مصرف آب کمتر و هم راندمان تولید بیشتری دارند، اظهار کرد: در بخش کشاورزی نباید از دنیا عقب بمانیم.
این مسئول با اعلام اینکه نیمی از اشتغال کشور در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در آیندهای نه چندان دور دنیا با کمبود مواد غذایی به طور خاص در بخش غلات مواجه میشود، بنابراین کسانی در عرصه جهانی موفق خواهند بود که در این زمینه قدرتمند شده باشند.
وی با بیان اینکه اقتدار در بخش کشاورزی و در کنار آن صنعت بیمه میتواند دستاوردهای درخشانی را برای کشور رقم بزند، گفت: بخش کشاورزی پس از بعد نظامی اهمیت ویژهای برای کشورها دارد و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز تحت هر شرایطی در کنار کشاورزان است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، بحران فعلی را در جهان، بحران زنجیره تولید مواد غذایی دانست که در اثر جنگ اوکراین به وجود آمده است و ادامه داد: این بحران در حال پیدا کردن ابعاد جدیدی است و نمیتوان انتظار پایان این بحران را در کوتاهمدت داشت که مدیریت آن نیاز به تصمیمات سخت دارد.
وی اضافه کرد: اهدافی همچون ارتقای توانمندی جامعه در امور پیشبینی و پیشگیری، کاهش خطر و آسیبپذیری، پاسخ به مخاطرات طبیعی و حوادث و بحرانها، تقویت تابآوری اجتماعی، ساماندهی و بازسازی مناطق آسیبدیده و نظارت بر فعالیت دستگاههای ذیربط در حوزه حوادث و سوانح و کمک به توسعه پایدار شهری از مدیریت بحران استانها انتظار می رود.
نظر شما