به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، آماده کردن تغذیه کودکان برای مدرسه یکی از معضلات مادران به حساب میآید، بیشتر خانوادهها با استفاده از پلاستیک، ظروف یکبار مصرف و غذاهای بسته بندی آماده کار خود را راحت میکنند. دریغ از اینکه با این کار به سلامت کودک خود و محیط زیست آسیبهای غیر قابل جبرانی وارد میکنند. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه تغذیه کودکان خود را بسته بندی کنید تا سلامت کودک خود و محیط زیست را تامین کنید.
بستهبندیهای ناسالم برای تغذیه کودکان
اساساً سه نوع محصول ناسالم برای بستهبندی تغذیه کودکان وجود دارد که عبارتند؛ پلاستیکهای یکبار مصرف، بستهبندیهای کامپوزیت و کالاهای کاغذی هر سه این محصولات از اقلامی هستند که برای محیط زیست و سلامت کودکانمان مضر هستند.
پلاستیکهای یکبار مصرف
پلاستیکهای یکبار مصرف از کیسههای ساندویچ گرفته تا ظروف پلاستیکی بخش اعظمی از بستهبندی تغذیه کودکان را شامل میشود. طبق آمار انسانها سالانه حدود ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید میکنند که این اقلام هم برای حیات وحش و هم برای سلامت انسان مضر هستند، هم از نظر نحوه تولید و هم از نظر دفع. علاوه بر این در تولید پلاستیک نیز از منابع تجدید ناپذیر مانند گاز طبیعی استفاده میشود و موجب انتشار گازهایی میشودکه موجب گرمایش جهانی میگردد.
بستهبندی کامپوزیت
بسیاری از محصولات غذایی مانند کیسههای چیپس و آبمیوه بستهبندی در بستهبندی های کامپوزیتی قرار دارند. این بستهبندیها شامل چند لایه فلز و پلاستیک است که غالبا به علت سختی بازیافت سوزانده شده و موجب آلودگی هوا میشود.
ظروف کاغذی
ممکن است تصور شود که ظروف کاغذی سالمتر بوده و یا محیط زیست رابطه دوستانهتری دارد اما تولید کاغذ از منابع ارزشمند تجدیدپذیر زیادی مانند درختان و آب در تولید خود استفاده میکند. با وجود اینکه محصولات کاغذی جایگزین بهتری برای پلاستیک هستند، با این حال، کاغذ فقط میتواند پنج تا هفت بار قبل از شکستن الیاف آن بازیافت شود و بازیافت خود میتواند انرژی زیادی را مصرف کند.
بنابراین بهتر است برای بسته بندی تغذیه کودکان خود به دنبال راههای بهتری باشیم.
بستهبندیهای سالم تغذیه کودکان
هر زمان قصد دارید تغذیه مدرسه یا مهد کودک خود را بسته بندی کنید با رعایت نکات زیر میتوانید با کاهش ضایعات به حفظ محیط زیست و طبیعت کمک کرده و به سلامت کودک خود نیز توجه بیشتری داشته باشید.
استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، این ظروف غالبا با پلیمر طبیعی نشاسته ساخته شده و در جهت حفظ سلامت افراد، کاهش مصرف ذخایر نفتی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست مفید است.
استفاده از روکشهای موم زنبور عسل که از پنبه ارگانیک با روکشهای موم زنبور عسل، همراه با روغن جوجوبا و رزین درخت ساخته می شوند. این روکش ها قابل شستشو، قابل استفاده مجدد و پایدار هستند. همچنین می توانید آنها را در طرح ها و اندازه های مختلف پیدا کنید. حتی می توان آنها را به هر اندازه ای برش داد تا مطابق با نیاز شما باشد. این بسته بندیها خواص ضدمیکروبی دارند و از فاسد شدن غذا توسط باکتریهای موجود در غذا جلوگیری میکند.
ظروف بستهبندی همیشگی بجای یکبار مصرف استفاده کنید. این ظروف که غالبا از فولاد ضد زنگ، بامبو، چوب سخت بادوام، کاه گندم برداشت شده و ضایعات فلزی صنعتی استفاده کنید. این ظروف جایگزینی سازگار با محیط زیست بجای ظروف پلاستیکی میباشند.
بجای بطری پلاستیکی از یک قمقمه همیشگی استفاده کنید. میتوانید قمقمه کودک خود را از آبمیوه طبیعی پر کنید و کودک شما پس از آشامیدن آن، قمقمه خود را از آب پر کند.
محصولاتی مانند کراکر، پنیر، کلوچه، میوههای خشک، آبمیوه و .... را بهجای ظروف تکی بهصورت عمده بخرید و خود بصورت بهداشتی بسته بندی کنید.
بچههایتان را تشویق کنید تا باقیمانده تغذیه خود را به خانه بیاورند و به کمپوست تبدیل کنید. کمپوست کردن فواید زیادی دارد: خاک را غنی می کند، به رشد گیاهان کمک میکند، بیماریها و آفات گیاهی را دور نگه میدارد و انتشار متان از محلهای دفن زباله را کاهش میدهد.
سخن پایانی
کودکان بخش زیادی از زمان روزمره خود را در مدرسه میگذرانند، بنابراین سلامت تغذیه و نوع بستهبندی آن بسیار مهم است، با استفاده کمتر از ظروف پلاستیکی و بازیافت پذیر و استفاده از سبزیجات و میوهجات محلی و بسته بندی درست که دوستدار طبیعت بوده و با سلامت کودک شما سازگاری بیشتری داشته باشد، به آینده بهتر کودکان خود کمک کنید.
نظر شما