یکی از دانش‌بنیان‌ها لوله‌ای تولید کرده که قابلیت ردیابی و رهگیری دارد.

ساخت لوله با فناوری نانو

این محصول دانش‌بنیان بسیاری از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و سرعت ترمیم را افزایش می‌دهد. پیش از این لوله‌ها فلزی بودند و ردیابی آنها با دستگاه‌های فلزیاب ممکن بود. اما از زمانی که لوله‌ها با مواد پلی‌اتیلن و پلیمری تولید شدند، مسئله ردیابی آنها همیشه از چالش‌های بزرگ محسوب می‌شده است. همچنین پوشش نانوذرات این لوله‌ها باعث شده که از ویژگی‌های قابل توجهی چون باکتری‌گریزی برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید:

خبرنگاران فناوری رسانه‌ها با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری طی بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان استان مازندران از یک کارخانه لوله‌سازی مستقر در شهرک صنعتی جویبار بازدید کردند که با تولید محصولات متنوع و دانش‌بنیان کمک شایانی به اقتصاد کشور کرده است.

تولید لوله جلبک گریز

این شرکت اقدام به تولید لوله‌ای کرده است که ویژگی‌های قابل توجهی دارد. مدیرعامل می‌گوید: «ما به‌منظور بهینه‌سازی‌ و پیشرفت کارخانه برای دانش بنیان کردن محصولات اقدام کرده‌ایم و در این راستا برای نخستین بار در ایران، لوله‌ای تولید کرده‌ایم که غیرقابل اشتعال است.

پیوند فناوری نانو با صنعت | تولید لوله خاص با پوشش نانوذرات

به‌گفته ابوالقاسم مدانلو، «این لوله که با پوشش نانو ذرات تولید شده، باکتری گریز و جلبک گریز است و مقاومت بسیار بالایی دارد».

قابلیت ردیابی لوله

یکی از ویژگی‌های لوله‌های تولید شده این کارخانه استانداردهای مستقل و قابلیت ردیابی و رهگیری آنهاست.

بیشتر بخوانید:

به‌عبارت دیگر، اگر لوله‌ای نشتی داشته باشد می‌توان محل نشتی را بدون حفاری تعیین کرد. این ویژگی به‌شدت باعث کاهش هزینه‌های مالی می‌شود و سرعت ترمیم افزایش می‌یابد و تا عمق ۶متری زمین این لوله‌ها قابل ردیابی است.

پیوند فناوری نانو با صنعت | تولید لوله خاص با پوشش نانوذرات

همچنین نشتی این نوع لوله‌ها در حد قابل‌توجهی کاهش یافته و تقریبا به صفر رسیده است.

تلاش برای بزرگ شدن اقتصاد کشور

مدیرعامل این کارخانه با اشاره به آغاز فعالیت با یک خط تولید در سال۱۳۸۵ می‌گوید: «اکنون ما با ۱۳خط تولید و ۱۵۰کارگر در زمینه تولید لوله‌های پلی اتیلن، آب و گاز، لوله‌های آبرسانی و لوله‌های پکس گرمایش از کف و لوله‌های فاضلابی و همچنین پودرهای کامپوند فعالیت می‌کنیم.»

مدانلو به مصارف داخلی محصولات کارخانه اشاره می‌کند و علاوه بر این از صادرات محصولات به کشورهای همسایه ازجمله کشورهای اوراسیا، ترکیه، عراق و مصر خبر می‌دهد.

پیوند فناوری نانو با صنعت | تولید لوله خاص با پوشش نانوذرات

این شرکت که امسال دانش‌بنیان شده و اکنون در زمینی به مساحت ۳۳هزار مترمربع، بنای سایت ۱۰هزار مترمربع و سایت انبار ۲۰هزار مترمربع فعالیت می‌کند، روزگاری با یک خط تولید فعالیت می‌کرد. اما حالا در نقطه‌ای قرار دارد که توانسته در خروج ارز صرفه‌جویی قابل‌توجهی داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

بهره‌گیری از ورود تکنولوژی و همچنین مهندسی معکوس منتج به تولیداتی شده است که بخش قابل‌توجهی از آن در قالب لوله‌های آب، مواد کامپوند و پلیمری به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

از آنجا که محصولات این کارخانه در آزمایشگاه‌های معتبر ایتالیا تست و تأیید شده، مشتریان خارجی را جلب کرده و ارزآوری را درپی داشته است.

لوله‌سازی‌، صنعت اشتغال‌زا

با این حال، این کارخانه تنها کارخانه کشور نیست که در زمینه تولید با پوشش‌های نانو فعالیت می‌کند. اخیرا شرکتی با افزودن نانو ذرات مکعبی و چندوجهی با ابعاد کمتر از ۱۰۰نانومتر به ماده پایه پلیمری یوپی‌وی‌سی (UPVC)، استحکام در برابر ضربه را در محصولات لوله و اتصالات افزایش داده است.

بیشتر بخوانید:

صنعت لوله‌سازی‌ باعث اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در کشور می‌شود، چراکه این محصولات برای گروه‌های مختلفی از صنایع، مانند ساخت و ساز، گازرسانی، شرکت‌های آبرسانی، صنعت کشاورزی و مخابرات جذاب و مورد تقاضای آنهاست.

پیوند فناوری نانو با صنعت | تولید لوله خاص با پوشش نانوذرات

لوله‌های آبیاری تحت فشار، لوله‌های آبرسانی فاضلاب، لوله نیوفیت، لوله پوش‌فیت، لوله پکس (PEX)، لوله‌های گاز، اتصالات آبرسانی و گازرسانی، پودر و ترکیبات کامپاند بخشی از تولیدات صنعت لوله‌سازی‌ کشور است که مصارف متنوعی دارد.

مجموعه این موارد باعث می‌شود که صنعت لوله‌سازی بتواند به صنعتی اشتغال‌زا تبدیل شود.

کد خبر 809123

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha