به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از سان، یک سیاره بیگانه منحصر به فرد با ویژگیهای عجیبش اخترشناسان را شگفتزده کرده است. این سیاره به نام WASP-۱۰۷b، ترکیب جوی این سیاره به علاوه ابرهای پر از شن، ظاهری پشمالو به آن داده است.
دادههای جمعآوری شده توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب توسط تیمی از ستارهشناسان اروپایی بررسی شد. جیمزوب میتواند جو سیارات فراخورشیدی را بررسی کند. یافتههای جدید اخیرا در مجله نیچر منتشر شده است.
سیاره WASP-۱۰۷b یک سیاره فراخورشیدی است که در فاصله حدود ۲۰۰ سال نوری در نزدیکی زمین قرار دارد. این سیاره پشمالو، یکی از کمتراکمترین سیارات ثبت شده است؛ حجم آن تقریبا به اندازه مشتری است، اما تنها ۱۲ درصد جرم آن را دارد. ویژگی منحصر به فرد دیگر این سیاره، سال آن است که ۶ روز طول میکشد.
ستارهای که این سیاره به دور آن میچرخد نیز کوچکتر و کمی سردتر از خورشید ما است که باعث میشود واکنشهای شیمیایی جالبی در آن دیده شود. به دلیل چگالی کم سیاره WASP-۱۰۷b که باعث ایجاد دیاکسید گوگرد میشود، فوتونها میتوانند به اعماق جو سیاره نفوذ کنند.
بخار آب و ابرهای شنی سیلیکات در جو سیاره کشف شدهاند و دما در سطوح پایینتر سیاره، بسیار بالا است. ماسهای که از جو روی سیاره میبارد، با لایههای داغ پایینی برخورد میکند، تبخیر میشود و دوباره به شکل ابر درمیآید. مطالعه جدید به محققان کمک میکند تا درک بهتری از شیمی سیارات دوردست پیدا کنند.
بیشتر بخوانید:
به گفته محققان، جیمزوب به ما این امکان را میدهد که خصوصیات جوی متفاوت سیارات فراخورشیدی را که هیچ مشابهی در منظومه شمسی ندارند، بررسی و جهانهای جدیدی کشف کنیم. کشف ابرهای این سیاره پشمالو که از آب، شن و دیاکسید گوگرد تشکیل شده، یک نقطه عطف مهم در کشفیات ستارهشناسی است. این درک ما را از شکلگیری و تکامل سیارهها تغییر میدهد و نوری تازه بر مطالعات پیرامون منظومه شمسی میتاباند.
نظر شما