عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در گام دوم ما باید جهان را رهبری کنیم و به عنوان الگو باید رهبری زنان جهان را در دست بگیریم نه اینکه خودمان همچنان پیرو بمانیم. برای تحقق این مهم، باید بنیه های فکری داشته باشیم.

جمیله علم الهدی

به گزارش همشهری آنلاین، «جمیله علم الهدی» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در مراسم دانش افزائی بانوان هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در تاریخ ٢٧ آبان ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت حضرت زینب (س) و بزرگداشت این روز، تصریح کرد: روز ولادت یکی از بزرگترین بانوان جهان بهانه ای است تا مقام و جایگاه زن را از دیدگاه خداوند بررسی کنیم.

همسر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جایگاه و شأن حضرت زینب (س) و دیگر بانوان در تاریخ اسلام از زمان حضرت ابراهیم (ع) ناشناخته مانده است، افزود: یکی از موضوعاتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مورد غفلت واقع شده، این است که زن را آنچنان که خداوند تعریف کرده، به جامعه معرفی نکرده ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه ساختن اندیشه های نو و خلاق در حوزه زنان، معطوف به تعریف دقیق تری از زن در دیدگاه قرآن کریم و نظریات اسلامی است، خاطرنشان کرد: اگر هدف از خلقت زن معلوم نباشد و اینکه چرا زن و مرد را خداوند زوج آفرید؟ دچار خطا خواهیم شد و این از جمله موضوعاتی است که باید تحقیقات گسترده ای پیرامون آن انجام گیرد تا جریان های فکری ایجاد شود.

علم الهدی با ابراز امیدواری از اینکه دانشگاه علامه طباطبایی بتواند در این زمینه پیشرو باشد در ادامه به ویژگی های شخصیتی علامه طباطبایی اشاره و اظهار کرد: علامه طباطبایی که نامش زیور این دانشگاه است، یک فرد معمولی نیست. او زمینه تحولات عظیم علم را پدید آورده است.

وی با بیان اینکه تبیین تاثیر نظریه ها و ایده های علامه طباطبایی در علوم انسانی از مواردی است که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است، یادآورشد: این عالم بزرگوار به وجود آورنده انقلاب فلسفی بود، او جریان تفسیری را تغییر داد و آن را به وجود شناختی متصل کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تفسیر المیزان را غیرقابل مقایسه با دیگر تفاسیر دانست و گفت: علامه طباطبایی جایگاه والایی در تفسیر قرآن و فلسفه و حکمت دارد.

علم الهدی با اشاره به استعمار علم در جهان امروز اظهار داشت: در گزارش‌های علمی در خارج از کشور و در رنکینگ‌های جهانی، جایگاه علوم انسانی - ایرانی به درستی تبیین نمی شود و این از مشکلات بزرگ کشور و نشئت گرفته از استعمار علم است.

وی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی، آثار بسیار متنوع و جریان‌های فکری ذیل علامه طباطبایی پدید می‌آیدکه از مسئولان این دانشگاه درخواست می شود که بخشی برای این موضوع تاسیس کنند و دپارتمان مخصوص و تحقیقات مربوط به علوم انسانی، متاثر از دیدگاه‌های علامه طباطبایی هم در تفسیر قرآن و هم در فلسفه ایجاد شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نظریه اعتباریات علامه طباطبایی گفت: نظریه اعتباریات علامه، کل فلسفه و علوم انسانی را می‌تواند زیر و رو کند و ظرفیت بسیار بالایی دارد، درست است که مقالات زیادی در این زمینه نوشته می شود اما صرف ارائه مقاله و تحقیق و ایجاد چند انجمن کافی نیست بلکه باید دانشگاه ها پای کار بیایند.

علم الهدی با بیان اینکه زینب شناسی یکی از کارهایی است که مغفول مانده، بیان کرد: در طول ۴۰ سال گذشته می توانستیم از ایشان درس بگیریم. در کشور مصر کتاب های زیادی درباره حضرت زینب (س) نوشته و جلسات تفسیری نیز در این باره تشکیل شده است حال آنکه با وجود ارادت ما و بهره گیری عملی از زندگی این بانوی بزرگوار، حتی یک کتابخانه تخصصی درباره حضرت زینب (س) نداریم.

این استاد دانشگاه گفت: با توجه به ظرفیت بالا و ماموریت های خاصی که در دانشگاه علامه طباطبایی وجود دارد ، امید است با بهره گیری از بانوان و اساتید فرهیخته، جریان علوم انسانی به خصوص در حوزه زنان و خانواده اوج بگیرد تا از یک نگاه وارداتی ترجمه‌ای، به سمت یک نگاه کاملاً خلاق، نوآورانه، اندیشمندانه و حتی جهانی و بین‌المللی دست‌یابیم.

علم الهدی با اشاره به اینکه ما همچنان در حوزه زن و خانواده جزو مصرف کنندگان قوی هستیم و نتوانسته ایم با خلاقیت، ابتکار و نواندیشی، کار زیادی انجام دهیم، اضافه کرد: البته بانوان ما در حوزه کارآفرینی و فناوری و نیز در حوزه تولید علوم نقش زیادی داشته و به برکت انقلاب اسلامی و شهدا و تدبیر مدیران کشور، کنشگری های خیلی فعالی دارند، منکر آن قسمت نیستم اما مساله اصلی شک و تردید در بخش الگو دهی است.

وی خاطرنشان کرد: زنان در حوزه علم، فناوری و هنر نقش های خود را به خوبی ایفا کرده اند اما اکنون به مرحله ای رسیده ایم که در گام دوم انقلاب، نیاز به معرفی الگو به جهان داریم و باید از مرحله فعال بودن عبور کنیم و یک پله بالاتر برویم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در گام دوم ما باید جهان را رهبری کنیم و به عنوان الگو باید رهبری زنان جهان را در دست بگیریم نه اینکه خودمان همچنان پیرو بمانیم. برای تحقق این مهم، باید بنیه های فکری داشته باشیم.

علم الهدی با بیان اینکه به لحاظ فکری باید بنیه های فکری قوی را در خودمان، دانشجویان، مدرسه ، دانشگاه و در همه جا ایجاد کنیم، تصریح کرد: کاری که حضرت زینب (س) انجام دادند رهبری اجتماعی بود و ما نیز به همین ایده نیاز داریم و خیلی هم زمان نداریم.

وی ادامه داد: هم اکنون می بینید که به هر اندازه که ما در کارها به کندی حرکت می کنیم اما زنان در غزه از ما جلوتر هستند. زشتی های جنگ غزه زیاد است و همه هم آن را درک می کنند اما درک نکات زیبای غزه سخت تر است.

عضو هیات علمی دانشگاه یکی از زیبایی های جنگ غزه را نشان دادن هویت زنان برشمرد و گفت: هر چند که پرستاران و پزشکان در این جنگ فداکاری و ازخودگذشتگی زیادی داشتند اما در کنار آن، زنان و کودکان غزه نیز انسانیت را به نمایش گذاشتند.

کد خبر 809797
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 14
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
    2 6
    آماده ایم ، آماده
  • محمد IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
    1 0
    یه زحمت بکشین تورم را یک ماه به عقب بندازین سپاسگزار شما خواهیم بود.