گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: پس از حدود دو ماه جنگ و بمباران رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه، آوارهای فرو ریخته در خیابانها باعث شده تا این شهر تاریخی فلسطین به مانند یک شهر زلزله زده به نظر برسد. بمباران هوایی و تاراج زمینی ارتش اشغالگر صهیونیستی، هرآن چه را که معنای زندگی در غزه داشته هدف قرار داده و تقریبا هیچ ساختمانی سالم نمانده است. این اولین بار نیست که غزه مورد تهاجم گسترده واقع میشود. غزه ۴هزار سال تاریخ حمله و برپا شدن دوباره زندگی را در پشت سر خود دارد. مصریان و کنعانیان و آشوریان در ۷۵۰ سال قبل از میلاد مسیح در غزه تاختند و تازیدند، اما همه رفتند و غزه ماند. این روزها آوار تهاجم اشغالگران صهیونیست در غزه مانند تصاویر زلزله ویرانگر ۱۹۱۴ است که غزه را با خاک یکسان کرد، اما نه آن زلزله و نه تهاجم امروز اشغالگران نتوانست با همه خرابیها و مصیبها، اما معنای زندگی را از غزه بگیرد. در این گزارش نگاهی به جریان عادی زندگی در غزه جنگ زده خواهیم داشت.
فلسطینیها از هیچ، همه چیز میسازند: در اوج بحران انسانی و کمبود آب و غذا در غزه بدلیل تهاجم رژیم صهیونیستی، بانوان فلسطینی در کنار آورهای برجای مانده از خانه شان به پخت نان مشغول شدند تا بتوانند با بحران انسانی مقابله کنند. پخت نان از سوی زنان فلسطینی روحیه مقاوم آنان و جریان عادی زندگی را در اوج بحران غزه نشان میدهد.
صرف غذا زیر بمباران: با وجود هزاران شهید زن و کودک در غزه که آمار آن به حدود ۷ هزار نفر میرسد، اما اشغالگران در مقابله با جریان زندگی عادی در غزه شکست خوردهاند. غیرنظامیان فلسطینی با وجود هشدارهای مداوم رژیمصهیونیستی برای ترک منازل خود در غزه، همچنان پابرجا ایستادهاند و در برخی محلات خانوادهها در زیر غرش موشک متجاوزان در حال خوردن صبحانه هستند و به صدای مهیب این موشکها توجهی ندارند.
زندگی عادی ۷۵ درصد مردم غزه: بسیاری از اهالی غزه با وجود تخریب خانههایشان اما همچنان در محل سکونت خود باقی ماندهاند. گزارشهای میدانی نشان میدهد که مردم شمال غزه از آواره شدن خودداری کردهاند و هنوز در خانه های خود هستند. در حقیقت زندگی در شمال غزه با وجود بمباران خشونت آمیز صهیونیستها به طور عادی جریان دارد. برخی گزارشها تائید کردهاند که ۷۵ درصد مردم غزه، این شهر را ترک نکردند. یک پیردمرد ساکن غزه نیز که خانهاش در حملات اشغالگران اسرائیلی ویران شده، با روحیه بالای خود اعلام میکند که تاکنون ۴ مرتبه خانهاش بمباران و ویران شده اما روحیه خود را نمیبازد و دوباره آن را از نو خواهد ساخت.
بیشتر بخوانید:
ببینید| چرا مقاومت شکست ناپذیر است؟
هنیه: دشمن عقبنشینی کرد
بازی کودکانه زیر بمباران: بمباران اشغالگران حتی قادر نیست که کودکان را بترساند. در یکی از فیلمهایی که از غزه هنگام پرتاب موشک منتشر شده، دو دختربچه مشغول آب بازی و شستشوی دست و پای خود با آب هستند و با وجود صدای انفجار بمب، کودکان به آب پاشی ادامه میدهند و یکی از کودکان از کودک دیگر میپرسید: آیا بمباران تو را ترساند؟ دختر دیگر با خنده نشان میدهد که توجهی به شلیک موشک نداشته است.
از فلافل غزه نمیتوان گذشت: فلافلهای غزه شهرت جهانی دارد، تا آن جا که حتی زیر بمباران، اهالی غزه به پخت و خوردن فلافل مشغولند. یکی از اهالی غزه که در هنگام جنگ به خبرنگاری مشغول است، در اوج بمباران غزه، فیلمی از تداوم رونق فلافل خوری زیر بمباران منتشر کرده و میگوید: «ما فلسطینیها از هرچه بگذریم، نمیتوانیم از فلافل بگذریم و بخاطر همین مردم اکنون در پناهگاهها مشغول تهیه فلافل هستند.» حتی با وجود قطع و نایاب شدن سوخت بدلیل محاصره غزه، اما اهالی این باریکه با چوب و هیزم به تهیه فلافل اقدام کردند تا نشان دهند که در جنگ زندگی پیروز هستند.
خوشحالی کودکان از پوشیدن لباس نو: شبکه الجزیره تصاویر گفتوگویی کوتاه با «لیان العطار» دختر بچه آواره شده فلسطینی در مراکز پذیرش آوارگان در نوار غزه منتشر کرده که با وجود جنگ، بمباران شدید و آوارگی همچنان لبخند بر لب داشته و از پوشیدن لباس ملی فلسطین که از سوی مادرش برای وی خریداری شده، خوشحال و مسرور به نظر می رسد. خندههای این کودک یکی از به یادماندنیترین تصاویری است که امید به زندگی در غزه را به جهانیان نشان داد.
آراستن مو زیر بمباران: در اوج آوارگی و بمباران غزه، تصاویری از دختربچهای منتشر شد که در آن دختر بچه با شوق وصف ناشدنی در حال شانه زدن موهای بلندش است. روحیه بالای این دختر بچه نشان داد که شکست اراده فلسطینیها برای ادامه زندگی در غزه خیال باطل اشغالگران است. کاربران فضای مجازی درباره این ویدئوی الهام بخش نوشتند: او بدون توجه به بمباران، تلاش می کند تا زیبا باشد.
برپایی مراسم ازدواج در جنگ: همزمان با جنگ غزه که سازمان ملل آن را بدترین بحران انسانی جاری در جهان توصیف کرد، مراسمهای ازدواج و شادی پیوند زوجهای جوان تداوم یافت و تصاویری از یک مراسم عروسی شاد در کنار آوارهای بمباران اشغالگران منتشر شده است. به نظر میرسد زوج فلسطینی با انتشار تصاویر مراسم ازدواج خود همزمان با بمباران غزه خواستهاند به اشغالگران ثابت کنند که زندگی در غزه شکست ناپذیر است.
ادامه فعالیت بازار غزه: با وجود محاصره همه جانبه و جنگ علیه غزه، اما فعالیت بازار این شهر همچنان تداوم داشته است. فروشندگان بازار غزه که در برخی قسمتها با تخریب محل کسب و کار خود مواجه بودهاند، با چادر زدن و نصب خیمه های موقت به کسب و کار تجاری خود در میانه جنگ ادامه دادند.
زنده میمانیم و به کار ادامه میدهیم: «جمال بکر» مرد ماهیگیر فلسطینی که از ۳۰ سال گذشته در دریا مشغول بوده است، این روزها همچنان به شغل خود ادامه می دهد. این ماهیگیر درباره فعالیتش میگوید که امید به بهبود اوضاع دارم و اگر برای فروش هم ماهی نداشته باشم باز با همان ماهی کمی که صید میکنم، خانوادهام را سیر میکنم. او می افزاید که هر روز گشتهای دریایی رژیم صهیونیستی در حال گشتزنی هستند گاهی دورند اما زمانی که به قایقهای ما نزدیک میشوند فحش میدهند و توهین میکنند و در این جور مواقع وانمود میکنم که وجود ندارند و به آن ها توجه نمی کنم، هرچند همیشه اشغالگران سلاحهای آبپاش دارند که روی قایقها میگیرند؛ برخی مواقع راکت شلیک میکنند یا با مسلسل قایقهایمان را به رگبار میبندند.
نظر شما