به گزارش همشهری آنلاین، شواهد و یافتهها نشان میدهد دولت فعلی از ابتدای کار به عنوان مهم ترین کاشف در امر فساد عمل کرده است.
چرا فساد در دولت سیزدهم سیستماتیک نیست؟
در پرونده فساد چای ، دولت سیزدهم هم فساد را کشف کرد و هم مدیران مربوطه را تا بالاترین سطوح برکنار کرده است و از سوی دیگر پرونده انحراف ارزی را برای رسیدگی و صدور حکم در اختیار دستگاه قضائی قرار داده است.
این درحالیست که اگر فساد در دولت و یا حکومتی سیستماتیک باشد، تمامی راههای نفوذ برای انتشار اخبار فساد از بین خواهد رفت و تقریبا تا زمانی که دولت و یا حکومت مورد نظر در حین حیات باشد، اجازه انتشار اخبار فساد از سوی مدیران و مسئولان مربوط صادر نخواهد شد چرا که در صورت انتشار مشروعیت و محبوبیت آنها نابود و یا تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
حتی در موضوع افشای پرونده فساد چای نیز قطعا دولتمردان پیش از افشای این فساد، پیش بینی لازم را کرده بودند که برخی افراد و رسانههای داخلی و خارجی معاند از این موضوع کمال سوء استفاده را خواهند برد تا دولت سیزدهم را به انجام فساد سیستماتیک و یا ناکارآمدی آن در کشف و برخورد با فساد متهم کنند. اتفاقی که در چند روز اخیر نیز شاهد آن بوده ایم. اما همان طور که سید ابراهیم رئیسی در سفر اخیر خود به استان البرز اظهار کرده بود، دولت سیزدهم و رئیس آن در برخورد با فساد به هیچ فرد یا نهادی رحم نخواهد کرد.
اقدامات رئیسی در مبارزه با فساد
سیدابراهیم رئیسی پیش از برعهده گرفتن مسئولیت قوه مجریه در خرداد سال ۱۴۰۰ در یکی از سخنرانی هایش وعده مبارزه با فساد را داد و گفت: «انگیزه من برای حضور در انتخابات حل مشکلات مردم و کاهش درد و رنج و مبارزه با بی عدالتی و فساد است. اما بلافاصله پس از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات، وی نظارت و مقابله با فساد در محورهای مختلفی دنبال کرد که در ادامه مهم ترین آنها آمده است؛
-انتشار فهرست ابربدهکاران
-حذف زمینه های سوء استفاده در دستگاه های صادرکننده مجوز کسب و کار
-مقابله هدفمند با قاچاق کالاهای دارای اولویت
-اصلاح دستورالعمل مدیریت سوخت ناوگان حمل و نقل عمومی
-مقابله هدفمند با قاچاق کالاهای دارای اولویت
-پرداخت مستقیم اعتبارات بودجه به ذینفع نهایی
-راهاندازی پروژه ایجاد سامانه رصد منابع عمومی
=کاهش تعداد حسابهای دستگاه
-انتشار صورت مالی شرکتهای دولتی برای نخستین بار
-سامانه یکپارچه اطلاعات شرکت های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی
-تجهیز حسابرسان با ابزارهای فناوری
-هوشمندسازی و ارتقاء شفافیت اطلاعات اموال تملیکی
نظر شما