به گزارش همشهری آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت و گو با خبرنگاران به افتتاح هشتصد و سی و دومین سینما اشاره کرد و گفت: تا نوروز امسال این عدد به ۹۰۰ سینما میرسد و پیش بینی میشود تا پایان سال مخاطبان سینما به ۳۰ میلیون نفر و فروش فیلمها نیز به هزار میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت سیزدهم ۵۷۰ سینما در سراسر کشور فعال بود که در این مدت این میزان به ۹۰۰ سینما رسیده است.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت از ۲۸ آذرماه اعزام حج عمره مفرده آغاز میشود، افزود: از سازمان هواپیمایی و بانک مرکزی هم بابت همکاری تشکر میکنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: عمره مفرده بعد از ۹ سال توقف از سر گرفته میشود و اولویت با افرادی است که ثبت نام کرده اند.
اسماعیلی با بیان اینکه اجرای استاد انتظامی را در تالار وحدت داشتیم و قرار شد چند روزی هم در دی ماه مجددا این کنسرت برگزار شود، افزود: همچنین روز گذشته ۱۳۰۰ کانون فرهنگی مساجد ویژه بانوان افتتاح شد که کار بزرگی است و زنان با حضور در این کانون ها، فضای تعاملی بیشتری خواهند داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن قدردانی از هنرمندان کشور که با گرایشهای مختلف و نگاههای متفاوت و به دعوت سازمان سینمایی، در جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه شرکت کردند، خاطرنشان کرد: اینکه فارغ از گفت و گوها، انتقاد و پیشنهادی وجود دارد نشاندهنده انسجام حوزه فرهنگی، هنری و و همگرایی میان دولت و اصحاب فرهنگ و هنر است.
اسماعیلی درباره تدابیر دولت برای استفاده از تسهیلات حج مفرده نیز توضیح داد: در ارتباط با عمره مفرده، این امکان با استفاده از ارز نیمایی فراهم و بسته هزینههای این سفر از ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان اعلام شد. البته با دستور رئیس بهتدریج زمینه حمایتهای جدیتری را فراهم میکنیم.
وی درباره افزایش بودجه سینما در بودجه ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه در حوزه سینما گشایشهای بسیار خوبی داشتیم و برای سال ۱۴۰۳ دولت هنوز ردیفها داده نشده است، اظهار داشت: امسال برای اولین بار لایحه بودجه در دو بخش به مجلس ارائه میشود که یک بخش احکام است که اکنون در صحن مجلس در رفت و برگشت است و آقای منظور و دوستان ما روی جداول در حال توافق هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تلاش ما این است که بودجه وزارت فرهنگ کاملا عملیاتی شود، ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه نمایشگاه کتاب حدود ۱۶۰ میلیارد تومان هزینه میشود و وزارت ارشاد این مقدار یارانه را به طور مستقیم در اختیار مردم قرار میدهد.
اسماعیلی افزود: این وزارتخانه در معاونت فرهنگی و حوزه کتاب ۱۱ جشنواره ملی و بینالمللی برگزار میکند و در حوزه سینما غیر از تولیداتی که در بنیاد فارابی انجام میشود و یک کار حمایتی است، دهها جشنواره در سطح ملی، استانی و بینالمللی برگزار میشود و همه اینها نیازمند حمایت جدیتر است.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز هیات دولت گزارشی که توسط اینجانب در بحث افزایش نشاط فرهنگی و اجتماعی در کشور ارائه شد با تقدیر رئیس جمهور همراه بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بخش عمدهای از توقعات اصحاب فرهنگ و هنر در لایحه برنامه هفتم توسعه و صندوق هنرمندان آمده است و در مورد نظام مالیاتی هم با هماهنگی وزیر اقتصاد در لایحه ارسالی دولت به مجلس اصلاحات لازم انجام شد و امید است بتوانیم بخش مهمی از این مطالبات را در اسناد قانونی پیشرو حل کنیم.
اسماعیلی درباره صدور مجوزهای الکترونیکی کسب و کار نیز گفت: همه بخشهای وزارتخانه در سامانه حضور دارند البته ممکن است در ارتباط با نحوه صدور مجوزها اختلاف دیدگاههایی وجود داشته باشد که این موارد را با همکاری وزارت اقتصاد دنبال و رفع میکنیم.
وی درباره جشنوارههای فجر نیز گفت: دبیران جشنواره در این زمینه اطلاعرسانی میکنند و من هم در روزهای آینده در این زمینه نشست مطبوعاتی خواهم داشت و جزئیات جشنواره را به اتفاق همکارانم و مسئولان بخشها به اطلاع مردم خواهیم رساند.
دولت از موسیقیهای محلی نواحی حمایت میکند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در چند روز آینده عاشیقهای ترکی را داریم و این را منطقه به منطقه انجام میدهیم، اظهار داشت: ما ۴۵ سال در مورد موسیقی سند نداشتیم.
اسماعیلی بیان داشت: در سند موسیقی که به تصویب شورای معین شورای عالی رسید در یکی از بندهای مهم آن اشاره شده که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف هستند از موسیقیهای محلی نواحی حمایت جدی داشته باشند.
نظر شما