گوشی‌های هوشمند مدل بالا این روزها می‌توانند عکس‌های شگفت انگیزی بگیرند و تقریبا جای دوربین‌های حرفه‌ای را گرفته‌اند، اما این تمام کاری نیست که دوربین‌های پرقدرت آنها می‌توانند انجام دهند.

اپلیکیشن سنجش آلودگی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی نت: یک استارت‌آپ به نام موبایل فیزیکس مجموعه‌ای از حسگرها را در تلفن‌های هوشمند اندرویدی پرچم‌دار برای اندازه‌گیری کیفیت هوا، سطح دود و موارد دیگر تغییر داده است تا کاربران بتوانند میزان ایمن‌بودن محیط اطراف‌شان را بسنجند.

این استارت‌آپی به نام MobilePhysics فناوری جدید نظارت بر هوا را معرفی کرده است که در چیپست اسنپ دراگون ۸ نسل ۳ تعبیه شده است و شرکت کوالکام اوایل امسال آن را معرفی کرد. سازندگان تلفن‌های هوشمند می‌توانند فناوری فیزیک موبایل را به‌عنوان یک برنامه پیش‌فرض در گوشی‌های اندروید در دسترس قرار دهند.

راجر کورنبرگ، رئیس این شرکت و از برندگان جایزه نوبل، گفت: شرکت MobilePhysics روی ارائه این قابلیت به بیشتر مردم تمرکز دارد. فناوری آن می‌تواند ذرات آلاینده PM۲.۵ (کوچک‌تر از ۲.۵میکرون) را هنگام استفاده از تلفن به‌طور غیرفعال اندازه‌گیری کند که می‌تواند برای اکثر مردم قابلیت مهمی باشد. بسیاری از کشورها بیش از استاندارد جهانی دچار آلودگی هوا هستند و از این جهت این قابلیت می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.

کورنبرگ گفت: «پس از سرطان، قرارگرفتن در معرض ذرات آلاینده و بیماری قلبی ناشی از آن، بیشترین آمار مرگ‌ و میر در جهان را رقم زده است. این بیماری هر سلول، بافت و اندام انسان را به روشی که ما هنوز درک نکرده‌ایم، تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.»

مانند نحوه استفاده اپل از سنسورهای ساعت هوشمند اپل برای اندازه‌گیری معیارهای جدید سلامتی مانند اکسیژن خون، Mobile Physics از حسگرها و دوربین‌های گوشی هوشمند برای تعیین عوامل محیطی ازجمله کیفیت هوا، سطح دود، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، دما و موارد دیگر حتی زمانی که گوشی در جیب کاربر قرار دارد، استفاده می‌کند. این برنامه زمانی که محیط اطراف کاربران خطرناک می‌شود برای او اعلان‌هایی نظیر اینکه بیش از حد زیر نور آفتاب قرار گرفته‌اند تا اینکه نیاز است برای تهویه بهتر پنجره را باز کنند یا یک دستگاه تصفیه روشن کنند، می‌فرستد. در نهایت، این راه دیگری است که گوشی‌ها از دارندگان‌شان مراقبت کنند.

بیشتر بخوانید:

این شرکت این حسگرها را روی گوشی‌های گوگل پیکسل ۸ و شیائومی آزمایش کرده است که هر دو دارای سنسورهای پایه و سنسور VL۵۳L۸ ویژه زمان پرواز هستند که فناوری اسکن هوا را اجرا می‌کند. چیپست اسنپ دراگون ۸نسل ۳ درماه اکتبر با سروصدای زیادی برای قابلیت‌های هوش مصنوعی تولیدی روی دستگاه خود عرضه شد.

کد خبر 817489

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
    1 0
    تهران رو به شهر نسیمی یا بادی تبدیل کنید تا مشکل آلودگی حل شود. یا محفظه فیلتر هوا بسازید و به صورت یک دالان توو همه جای پایتخت بزارید که مردم داخل اون دالان فیلتر هوا رفت و آمد کنن. ماشین ها ک نیازی نیست توو دالان فیلتر هوا بیان. عجب ایده ای دادما