به گزارش همشهری آنلاین، با اینکه شاید فکر کنید جواب این سؤال را جایی ننوشتهاند، اما در قانون فعلی رسیدگی به تخلفات رانندگی، بهطور کامل ذکر شده که مبالغی که شما بهخاطر جریمههای تخلفات رانندگی میپردازید، مستقیم بهحساب درآمد عمومی کشور نزد خزانهداری کل واریز میشود تا علاوه بر بودجه سالانه، به شهرداریها و دهیاریها، وزارت راهوترابری و پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تخصیص داده شود.
اگر بخواهیم به تفکیک و دقیقتر بگوییم ۶۰درصد از کل این پولها که ناشی از تخلفات رانندگی خارج از شهرها و داخل محدوده شهرها و روستاهاست، به وزارت راه و ترابری (سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور) بهصورت متمرکز و در شهرها به شهرداریهای محل و دهیاریها از طریق استانداری همان استان به تناسب ۷۰درصد و ۳۰درصد اختصاص مییابد تا صرف استانداردسازی وسایل و تجهیزات ایمنی راهها، خطکشی و نگهداری آن، تهیه و نصب و نگهداری علائم راهنمایی و رانندگی و تجهیزات ایمنی، احداث پلهای عابر پیاده، احداث توقفگاههای عمومی و اصلاح راههای روستایی، معابر و نقاط حادثهخیز در شهرها و روستاها شود.
از ۴۰ درصد باقیمانده، ۱۵ درصد از کل وجوه به پلیس راهنمایی و رانندگی نیرویانتظامی اختصاص مییابد تا برای کاهش تصادفات رانندگی و خسارتهای جانی و مالی ناشی از آن، برای تأمین تجهیزات تخصصی پلیس و بهکارگیری فناوریهای جدید در مدیریت نظارت و کنترل بر عبور و مرور، ارتقای کمی و کیفی حضور و کارایی پلیس، اجرای طرحهای انتظامی ترافیکی فوق برنامه و ایمنی رانندگی در شهرها و جادههای کشور و همچنین هزینههای اجرایی این قانون استفاده شود.
بیشتر بخوانید:
۲۰درصد از کل پولهایی که بابت جریمه میپردازید هم برای تأمین اعتبار به صندوق تأمین خسارتهای بدنی مقرر در قانون اصلاح بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث واریز میشود.
۵درصد آخر هم برای تبلیغ در راستای ارتقای فرهنگ رانندگی و رعایت مقررات آن در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی قرار میگیرد تا از طریق دستگاهها و نهادهای مرتبط هزینه شود.
البته این قانون دائمی نیست و هر ۳ سال یکبار به تناسب تورم و وضعیت اقتصادی کشور، دستخوش تغییرات میشود و میزان جریمهها و درصدها زیاد و کم خواهد شد.
نظر شما