به گزارش همشهریآنلاین، این نهاد بینالمللی از تورم بالا و کمبود فرصتهای شغلی به عنوان چالشهای پیش روی اقتصاد ایران یاد میکند و میگوید: ۲۸ درصد از ایرانیان فقیر هستند و دو پنجم خانوارها در معرض فقر قرار دارند.
بانک جهانی در عین حال خاطرنشان می سازد تحریمهای اقتصادی و البته غلبه دولت در بخش اقتصاد مانع استفاده کامل از پتانسیل اقتصادی ایران، از جمله استفاده از جمعیت جوان با تحصیلات عالی، برای تنوع بیشتر اقتصاد به سمت صنایع و خدمات غیرنفتی مانند گردشگری شده است.
این نهاد بینالمللی میگوید: پیری تدریجی جمعیت، نرخ قابل توجه مهاجرت نیروی کار بسیار ماهر و کاهش نرخ تولد نه تنها بر دورنمای رشد اقتصادی تاثیر منفی میگذارند بلکه همچنین چالشی برای نظام بازنشستگی محسوب میشوند که هم اکنون با مشکل مواجه است.
گامهایی به سمت بهبود بیشتر
بازگرداندن ثبات به قیمتها و نظام مالی، اعطای وام مبتنی بر بازار و به حداقل رساندن مداخلات غیرضروری در بازار و کنترل قیمت ها از جمله پیشنهادهای بانک مرکزی برای بهبود هرچه بیشتر وضعیت اقتصادی کشور است. پیشنهاد دیگر این است که پرداخت یارانههای نقدی به نیازمندان واقعی با حذف یارانه ثروتمندان) پتانسیل مالی خوبی در اختیار دولت ایران قرار می دهد.
بانک جهانی با تایید رشد ۷۰۰ هزار نفری فرصت شغلی در بهار سال جاری، یادآوری میکند: بالا رفتن قیمت مواد غذایی و هزینههای ساخت مسکن نرخ تورم را به ۴۶.۷ درصد در ۵ ماهه نخست ۱۴۰۲ رساند. اما کاهش انتظارات تورمی و ثبات نرخ ارز به کاهشی شدن تورم ماهانه کمک کرد و این با دسترسی ایران به ذخایر ارزی خود در خارج از کشور همراه بود که فشارها بر نرخ ارز را کاهش داده و افزون بر اینکه صادرات نفت به بالاترین سطح خود از زمان اعمال مجدد تحریمها رسیده است. این گزارش میافزاید: با وجود افزایش واردات، بالا رفتن صادرات نفت در سال ۱۴۰۱ باعث شد کشور با مازاد تراز حسابهای جاری در سطح ۱۴.۴ میلیارد دلار مواجه شود.
نظر شما