به گزارش همشهری آنلاین، اوایل آبان بود که رییس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی و آرایشی ایران اعلام کرد تمام محصولات خارجی موجود در بازار یا قاچاق است یا فیک و یکی از بارزترین راههای تشخیص، قیمت بسیار پایین کالاهای فیک در بازار است. منظور از کالای فیک هم محصولاتی است که بهصورت قاچاق وارد بازار شده و به دست مصرفکننده میرسند و طبعا، کالای فیک ساخت ایران نیست و نام ایرانی هم ندارد. در برخی موارد این محصولات حتی در زیرپلهها با نام برندهای خارجی تولید و روانه بازار میشوند و تولید این محصولات با رشد نگرانکنندهای همراه است که سلامت جامعه را تهدید میکند. اگرچه این موارد معدود بوده اما نمیتوان از آن صرفنظر کرد چراکه قاچاق محصولات بهداشتی و آرایشی در چند سال اخیر با رشد همراه بوده و با سلامت جامعه در ارتباط است.
مساله مهم این است که براساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق بهعنوان نهاد رسمی و دولتی نظارت بر این امر، گردش مالی کالای بهداشتی و آرایشی بیش از دو میلیارد دلار تخمین زده شده که پیشبینی میشود نیم یا ۷۰ درصد آن متعلق به کالای فیک باشد و این امر، آسیب جدی به تولید داخلی و سلامت مصرفکننده وارد میکند.
این مساله مورد رئیس انجمن صنایع بهداشتی و آرایشی و شوینده ایران هم هست و درباره تولید برخی محصولات تقلبی ارایشی، بهداشتی و شوینده به همشهری آنلاین گفت: تولیدکنندگان غیرقانونی هیچ استانداردی را برای تولید محصولاتشان رعایت نمیکنند اما تولیداتشان در حال عرضه در بازار است. محصولات ارایشی، بهداشتی و شوینده آنها به صورت تقلبی در زیر زمینها تولید و در اختیار مردم قرار میگیرد که سلامت جامعه به خطر انداخته و نیاز فوری به رسیدگی این موضوع از سوی نهادهای ذیربط هستیم.
بیشتر بخوانید
عرضه محصولات تقلبی این برندهای معروف با قیمت های بالا
آمار عجیب از عطرهای تقلبی در بازار
گردشگر مالی واردات قاچاق غیربهداشتیها ۵۰۰ میلیون دلار بیشتر شده است
استفاده از سرب و اکسید آهن در تولید ریمیلها | کدام لوازم آرایشی سرطان زا هستند؟
بختیار علم بیگی با تاکید بر این که ضروری است حمایت از تولیدکنندگان رسمی برای دسترسی مردم به محصولات سالم، باکیفیت و استاندارد افزایش پیدا کند، افزود: حذف ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده و افزایش قیمت آنها مشکلاتی را به همراه میآورد. در این باره توجه و حمایت دولت برای رفع این مشکلات نیاز است. افزایش قیمت ۴۰درصدی مهمترین ماده اولیه شوینده در 3ماهه اخیر، نبود تصمیمگیری فوری و بوراکراسی اداری برای تولیدکنندگان و تشدید مشکلات این صنایع نیاز به بررسی و توجه دولت دارد.
وی بیان کرد: در صورت نبود تصمیمگیری سریع برای افزایش منطقی قیمت این محصولات که مورد تایید سازمان حمایت هم هست، به دلیل زیانده بودن و رفع نشدن مشکلات اقتصادی تولید، امکان تامین بازار از سوی واحدهای تولیدی وجود نداشته و در هفتههای آینده با کمبود در بازار مواجه خواهیم شد.
علم بیگی ادامه داد: در تولید مواد اولیه شوینده و بهداشتی در کشور خودکفا هستیم و در ۹۵ درصد موارد نیاز به واردات نداریم، به همین دلیل از دولت درخواست داریم نسبت به مشکلات ایجاد شده در زمینه افزایش قیمت این مواد اولیه که مورد تایید سازمان حمایت قرار گرفته، اقدامات لازم را اجرایی کند.
نظر شما