طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری که رسما از بهمن ماه ۱۴۰۰ در ۲ شهر مقدس مشهد و قم کلید خورد، اکنون در سراسر کشور رشد ۲۶ درصدی را تجربه می کند.

فیبر نوری

به گزارش همشهری آنلاین، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آن موقع اعلام کرد که تا پایان سال ۱۴۰۴ یعنی طی ۴ سال، تعداد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری را به منازل و کسب و کارها می رساند. امروز پس از ۲ سال از آغاز این پروژه، بر اساس داده های سایت iranfttx.ir تعداد ۵ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۱۹۷ خانوار امکان استفاده از این فناوری تحول‌ساز را دارند. اما به دلایل عدیده، تنها ۴۸۰ هزار و ۹۹۹ کاربر از فناوری های FTTH و VDSL استفاده می کنند. بر این اساس، ۲۸۳ هزار و ۸۴۳ کاربر از فناوری FTTH و ۱۹۷ هزار و ۱۵۶ کاربر از فناوری VDSL بهره می برند. این اعداد نشانگر آن است که اکنون از ۵ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۱۹۷ پورت، تعداد ۴ میلیون و ۶۹۲ هزار و ۱۹۸ پورت بلااستفاده مانده است.

ضرورت توسعه و دسترس‌پذیری

در حالی که در کل دنیا اینترنت ثابت به عنوان اینترنت اصلی مردم مورد استفاده قرار می گیرد، این جریان در کشور ما معکوس است. عدم توسعه زیرساخت ها و سرعت و کیفیت پایین اینترنت ثابت باعث شده که اینترنت سیار توسعه یابد.

حتی بسیاری از کاربران وقتی در منزل هستند با انتقال اینترنت سیار(هات اسپات) روی دیوایس داخل منزل ترجیح می دهند که از اینترنت موبایل استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

رشد ۲۶ درصدی طرح ملی فیبر نوری | تا امروز بیش از ۵ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند

محدودیت اینترنت سیار

فرکانس های مربوط به اینترنت سیار محدود است. آنتن های بی‌تی‌اس را بیش از یک میزان مشخص نمی توان نصب کرد. اینترنت سیار در مقایسه با ثابت «گران» محسوب می شود. مجموعه این دلایل و محدودیت ها باعث می شود که در دنیا، اینترنت سیار به عنوان اینترنت جایگزین مورد توجه قرار گیرد. درواقع، با پر شدن ظرفیت اینترنت سیار، دیگر امکان استفاده از آن وجود ندارد.

بهبود کیفیت اینترنت ثابت

مجتبی توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، در مراسم افتتاح نمایشگاه تلکام با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی در بحث‌های اقتصاد دیجیتال، رفع اختلالات اینترنتی و ارائه اینترنت با کیفیت به مردم است، گفت: طرح فیبرنوری منازل و کسب وکارها با مصوبه مجلس و تشکیل صندوقی برای آن، اقدام مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود که قطعا تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت شبکه ارتباطات ثابت و حتی شبکه ارتباطات سیار دارد.

بیشتر بخوانید:

توانگر به اطلاعات دریافتی کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس اشاره کرد و ادامه داد: در این طرح تاکنون ۹ اپراتور مشغول فعالیت شده‌اند و این اپراتورها در حدود ۱۶۰ شهر نهضت فیبرکشی را آغاز کرده‌اند و حدود ۳۳۰۰ کیلومتر حفاری و کانال‌کشی و حدود ۲۷۰۰ کیلومتر فیبرکشی انجام شده و همچنین در ۱۰۵ شهر سرویس دهی آغاز شده است. به عنوان مثال در روزهای اخیر، کل ۳۷ شهر استان گلستان تحت پوشش خدمات مبتنی بر فیبرنوری و با سرعت‌های چندصد مگابیتی قرار گرفتند.

رشد ۲۶ درصدی طرح ملی فیبر نوری | تا امروز بیش از ۵ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند

مهم ترین چالش

نماینده مردم تهران در مجلس مهم ترین چالش این پروژه را همراهی نکردن تعدادی از شهرداری‌ها برای صدور مجوز حفاری دانست و گفت: اگر استان گلستان یا اخیرا در شهر کرمان این امکان فراهم شد که در زمان کوتاهی حجم زیادی عملیات حفاری انجام شود به این دلیل بود که مقامات محلی این استان‌ها همراهی صددرصدی با این پروژه ملی داشتند.

به گفته توانگر، این شهرداری ها به جای اینکه دنبال منافع کوتاه مدت و اخذ هزینه زیاد بابت عوارض حفاری باشند با یک نگاه بلندمدت زیرساخت لازم برای هوشمند کردن خدمات و تامین نیاز مردم تا چندین دهه را فراهم کردند.

بیشتر بخوانید:

او با قدردانی از شهرداری تهران برای همکاری اخیر با این پروژه گفت: اکنون که وزارت ارتباطات، زیرساخت فیبرنوری را تا نزدیکی خانه و کسب و کار فراهم می‌کند، این وزارت‌خانه و در یک نگاه کلان‌تر کل دولت باید کمک کنند که انگیزه و تقاضای مردم برای استفاده از این امکان فراهم شود.

رشد ۲۶ درصدی طرح ملی فیبر نوری | تا امروز بیش از ۵ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس

یارانه ۲ میلیونی وزارت ارتباطات

توانگر با بیان اینکه وزارت ارتباطات یارانه ۲میلیون تومانی در نظر گرفته که عملا هزینه راه اندازی را برای مردم کاهش دهد، ادامه داد: شرکت توانیر باید این امکان را فراهم کند که بتوان به جای دیوار، سیم کشی از طریق تیر چراغ برق به خانه ها متصل شود.

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از معاون فناوری و نوآوری رییس جمهور در این مراسم خخواست که صندوق‌های وابسته به دولت مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات لازم را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهند تا با هزینه کمتری، مودم و تجهیزات اتصال تولید شود.


 

گزارش: عمادالدین قاسمی پناه

کد خبر 818778

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۶
    0 0
    بهتر است ارتباطات اوراق مشارکت مردمی را بفروشد فروخته بشود و کارخانه و خط تولید فیبر نوری و مدم و متعلقات ان راه اندازی بشود تا سریع تر مردم اصفهان بتوانند به فیبر نوری و تجهیزات مربوطه متصل بشوند. و به سرعت اینترنت جهانی برسند. و از برنامه های دراز مدت بپرهیزند