جدیدترین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم سالیانه کالا به تفکیک استان های کشور نشان می دهد که استان یزد بالاترین نرخ تورم را در بین استان‌ها داشته است.

تورم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، نگاهی به گزارش مرکز آمار نشان می دهد، طی ماه های گذشته تورم سالیانه در استان یزد اختلاف قابل توجهی با سطح متوسط نرخ تورم در کشور دارد و این استان همواره رکورددار تورم در کشور است. چرا؟

بررسی گزارش آذر ماه مرکز امار ایران از شاخص قیمت مصرف کننده نشان میدهد نرخ تورم سالیانه در استان یزد با ثبت رکورد ۵۵.۷ درصدی اختلاف بیش از ۱۱ درصدی با نرخ تورم سالیانه کل کشور داشته است.

این در حالی است که طی ماه‌های گذشته همواره استان یزد بالاترین نرخ تورم را در بین استان‌ها داشته است.

از سوی دیگر نرخ تورم سالیانه در استان یزد با استان گران قیمتی مثل تهران نیز اختلاف فاحش ۱۶درصدی داشته است که این موضوع گمانه زنی های مختلفی درخصوص رشد قیمت اقلام مصرفی در این استان ایجاد کرده است.

در نمودار نرخ تورم سالیانه کالا و خدمات به تفکیک استان ها قابل مشاهده است.

اعلام نرخ تورم آذر | نرخ تورم سالانه آذر در کدام استان‌ها بیشتر بود؟

بررسی جزئی تر گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد در ۱۲ ماه اخیر فقط در دو ماه نرخ تورم ماهیانه استان یزد در بین سه استان اول بوده است. به این معنی که رشد استثنایی در حوزه قیمت ها حداقل در یک سال اخیر در این استان دیده نمی شود. از سوی دیگر باید یادآوری کرد که نرخ تورم سالیانه براوردی از مقایسه نرخ تورم در ۲۴ ماه گذشته است.

همچنین اگر به واسطه دسته بندی مدنظر مرکز آمار ایران یعنی تفکیک کالاها به خوراکی و غیر خوراکی به این مساله نگاه کنیم مشخص می شود که تورم غیر خوراکی ها در کل کشور در آذر ماه ۴۱ درصد و در استان یزد ۵۶ درصد بوده است. بر این اساس نرخ تورم اقلام غیرخوراکی در ۲۴ ماه گذشته فاصله معنا داری با این شاخص در کل کشور داشته است.

این در حالی است که در حوزه اقلام خوراکی که پیشران رشد نرخ تورم در طی دو سال گذشته بوده تفاوت محسوسی میان استان یزد و کل کشور دیده نمی شود.

پس میتوان نتیجه گرفت که مساله اصلی در استان یزد مربوط به تورم اقلام غیر خوراکی است. در این دسته مولفه هایی مثل مسکن و اجاره بها در کنار حمل و نقل نقش جدی ایفا می‌کنند.

از سوی دیگر پیگیری از مرکز آمار ایران نشان می دهد وزن اجاره بها در سبد تورم در استان تهران ضریب ۵۰ درصد و در استان یزد ضریب ۳۰ درصدی داشته است.

همچنین به عنوان یک مولفه اثر گذار در اقلام غیر خوراکی شاخص بهای مصرف کننده گروه حمل و نقل در استان یزد ۲۰۹ و در کل کشور ۱۹۴ بوده که در این حوزه نیز اختلاف محسوسی دیده نمی شود.

جمع بندی نکات مطرح شده نشان می دهد اصلی ترین عامل در تفاوت چشم گیر نرخ تورم سالیانه استان یزد و کل کشور مولفه اجاره بهاست. بر این اساس می توان چالش مسکن در این استان را مظنون اصلی رشد تورم سالیانه استان یزد در نظر گرفت.

کد خبر 820065
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • انرژی مجانی = تورم !!! IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    4 0
    
انرژی مجانی = کسری بودجه دولت-- انرژی مجانی = تورم--- انرژی مجانی = تخریب اقتصاد--- انرژی مجانی = توقف توسعه--- انرژی مجانی = قاچاق سوخت--- انرژی مجانی = حقوق پایین--- انرژی مجانی = افزایش مهاجرت---- انرژی مجانی = خود کشی جمعی
---- سوخت مجانی = هزار بدبختی !!---- مشکل اصلی کشور :‌ سوخت مجانی است !!!!--- خودزنی بزرگ ملی !!!--- مردم خجسته دل و فرهیخته ایران !!!!--- تا کی قرار است این وضع، ادامه یابد ؟؟؟!!!---- ( انرژی مجانی به قیمت نابودی اقتصاد و عقب ماندگی جامعه !! ) ----
  • راهکار تورم پایین IR ۰۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    0 0
    برای تورم پایین و رفاه :‌ فرار مالیاتی باید کاهش یابد . قیمت سوخت افزایش یابد . ( حداقل به اندازه افغانستان ! ) سن بازنشستکی هم مانند دیگر کشورها حداقل ۶۰ سال باشد . درامد و فساد مالی کنترل شود .