دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت درخصوص افزایش ۳۰ برابری هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه گفت: شعبه‌های دیوان عدالت اداری بر این موضوع صحه گذاشته‌اند که وزارت بهداشت و وزارت علوم حق ندارند این موضوع را عطف به ماسبق کنند.

هامون سبطی

به گزارش همشهری آنلاین، هامون سبطی دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت در واکنش به افزایش هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی گفت: موضوع آزادسازی مدارک با اعتراض وسیع دانشجویان و دانش‌آموختگان همراه بود، از دانشجویان فوق تخصص و متخصص علوم پزشکی گرفته تا دانشجویان وزارت علوم در مقطع لیسانس که همگی از این تصمیم شوکه شدند.

افزایش خزنده‌ هزینه آزادسازی مدارک

وی افزود: این موضوع نشان‌دهنده بی‌تدبیری مسئولان در اجرای این تصمیم است. در برخی از رشته‌ها مانند رشته‌های علوم پزشکی روند خزنده‌ افزایش هزینه آزادسازی مدارک آغاز شد و اکنون طبق آخرین گزارش‌هایی که به ما می‌رسد، شاهد افزایش بیش از ۳۰ برابری هزینه آزادسازی مدارک هستیم. در گذشته این رقم ۸۰۰ هزار تومان به ازای هر ترم بود اما اکنون به رقم ۳۰ میلیون تومان یا بیشتر رسیده است.

وزارت بهداشت و وزارت علوم حق ندارند عطف به ماسبق کنند

سبطی گفت: این موضوع از قبل اطلاع‌رسانی نشد و اگر بایست هزینه‌ها ۳۰ تا ۵۰ برابر افزایش می‌یافت مجریان قبلی نیز باید پاسخگو باشند که چرا تاکنون این اتفاق نیفتاده و به بیت‌المال آسیب رسیده است، و اگر این میزان افزایش غیر معقول است چرا باعث ایجاد نارضایتی در جامعه شده‌اند؟ با وجود این اتفاق، حداقل انتظار فارغ‌التحصیلان که بسیاری از آنها نخبگان کشور هستند این است که قانون عطف به ماسَبَق نشود.

این کار مثل گران کردن بنزین است که نتیجه نداشت

وی ادامه داد: در همه کشورها رابطه بین دولت و ملت رابطه سخاوت‌مندی دولت نسبت به ملت است اما با افزایش شدید هزینه‌ها به دانشجویان فشار زیادی وارد می‌شود و انتظار حداقلی این است که قانون عطف ما سبق نشود و افرادی که در گذشته تحصیل کرده‌اند شامل این قانون نشوند. شعبه‌های دیوان عدالت اداری بر این موضوع صحه گذاشته‌اند که وزارت بهداشت و وزارت علوم حق ندارند این موضوع را عطف به ماسبق کنند.

دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت تصریح کرد: برخی اعلام می‌کنند که این قانون منجر به کاهش فرار مغزها و خروج نخبگان از کشور می‌شود. این تصور یادآور آن است که برخی می‌گفتند با افزایش قیمت بنزین معضل ترافیک کلانشهرها حل می‌شود، اما متاسفانه دیدیم که با گران شدن بنزین معضل ترافیک حل نشد.

وی گفت: مهاجرت نخبگان یک پدیده مکانیکی نیست که راه‌حلی مکانیکی داشته باشد و باید منطقی و علمی با آن برخورد کرد. مسائل مکانیک کوانتوم را با فرمول‌های مکانیک نیوتونی حل نمی‌کنند.

در داخل دافعه می‌آفرینیم در حالی که در خارج جاذبه وجود دارد

سبطی گفت: وقتی تعرفه دستمزد معاینه یک پزشک در کشور ما ۴ دلار است اما در کشورهای همسایه ـ از شمال دریای خزر گرفته تا کشورهای حاشیه خلیج فارس ـ دستمزد همان پزشک بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار است، این در نگاه علمی نوعی حرکت شبیه حرکت اسمزی از ایران به خارج را شکل می‌دهد که با موانع مکانیکی قابل توقف نیست.

وی ادامه داد: کشورهای حاشیه خلیج فارس برای پزشکان ایرانی در کنار شغل پردرآمد امکانات زندگی مرفه نیز فراهم می‌کنند ولی ما در ایران نمی‌توانیم از شأن اجتماعی و امنیت جانی کادر درمان و بهداشت به‌درستی حمایت کنیم، یعنی در داخل دافعه می‌آفرینیم در حالی که در خارج جاذبه وجود دارد.

کد خبر 820983
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • حمید IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    9 3
    یک هدف مدون و صحیح برای ماندن متخصصین و نوابغ انجام نمی دهند فقط از زور و اجبار استقاده می کنند .واقعا که
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    6 11
    وزیر خوب کاری کرده دمش گرم
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    7 3
    احمدی نژاد گفت دولت دست به جیب ملت نمیکنه؟؟!!!دست به جیب کاسب.راننده.بازنشسته.کارمند رده پایین.کشاورز.دکتر.پرستار. حالا دانشجو.بعدش دانش آموز.اخرش پیش دبستانی تمام میشود.بقول روحانی رئیس جمهور قبل.به اینم عادت میکنیم.
    • ناصرخان IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      توهم نوچه وزیری
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    5 1
    اونوقت می‌خوان تو جامعه ظلم و زور نباشه!!! وزارتخانه ای که متولی علم و منطق است اینگونه رفتار می کند وای به حال دیگر وزارتخانه ها.
  • یک ایرانی IR ۱۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    1 0
    این جلوگیری از فرار مغز ها نیست گروگان گیری هست باعث میشه جوانانی که توانایی تحصیل در خارج از کشور نداشته باشن عمرشونو برای تحصیل تو کشور تلف نکنن عرزه اشتغال زایی و دادن حقوقی که حق یه نیروی کار تحصیل کرده است رو ندارید حداقل گروگان نگیریدش آینده همه رو با این سیاست های جنون آمیزتون به گند کشیدید
  • IR ۰۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    1 0
    میخوان اونی که میره دیگه برنگرده !!!
  • داودنوبخت IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    1 0
    ایران بهشت اطبا هستن، میام با پول این مردم درس میخونن بعدشم میام خون مردم رو توشیشه میکنن،یه مشت پول پرست خدا ناشناس، اونی که میخواد از مملکت بره باید هزینه ای که براش شده رو بده. میان تو ایران میلیاردر میشن میرن اونور اب هیچ کس ارزشی براشون قائل نیست فقط برای زندگی میتونن برن.
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    1 0
    مگه هزینه کارگر و کارمند تو کشورهای دیگه ماهی ۱۲۰ دلاره؟! نمیشه درآمد بقیه رو ریالی حساب کنید و پزشک رو دلاری؟! مگه هزینه پزشک و بنزینش دلاری هست؟! مدت زمان ویزیت مهم نیست ؟ الان متوسط زمان ویزیت کمتر ۵ دقیقه هست تو ایران.جاهای دیگه هم همینه! راه حل حذف یارانه از کالا و انرژی و جهانی شدن دستمزد همه بخش هاست. کارگر کارمند مهندس پزشک جراح خدمات پزشکی محصولات کشاورزی و ... همه قیمت خودشون رو پیدا کنن که رانت خوار ها مخالف این موضوع هستن
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    1 0
    در مورد پزشکی تصمیم خوبی هست. نمیشه با پول دولت و جون مردم مهارت کسب کنند و با وجود درآمد بالا(به نسبت سایر اقشار) و نیاز مردم و جامعه به اونها کشور رو ترک کنند.اگه ایران خوب نیست همون اول برن و بذارن ظرفیت پزشکی به کسایی برسه که قصد درمان مردم خودمون رو دارند.