به گزارش همشهری آنلاین، شخصیتهای برجسته تاریخ همواره فرصتهایی برای تفکر و تأمل فراهم میکنند تا افراد با نظر به سیره و سرگذشت آنان، نقاط حساس و جدی در حیاتشان را بازخوانی کنند و از آنها بهرهمند شوند. چهارمین سالگرد شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی فرصتی فراهم کرد تا با محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتوگویی درباره مشی سیاسی سردار شهید داشته باشیم.
قاسم سلیمانی یک شخصیت ذوابعاد بود
باهنر در ابتدا گفت: تعبیر من این است که حاجقاسم سلیمانی یک شخصیت ذوابعاد و چندبعدی محسوب میشد. وقتی از نظامیها، اعضای نیروی قدس و مدافعان حرم درمورد سردار سلیمانی سؤال کنید در پاسخ میگویند او یک فرمانده شجاع، جسور، نترس، با اعتماد به نفس و مطیع خداوند در صحنههای جنگ و نبرد بود. وقتی از دیپلماتها درمورد سردار سلیمانی سؤال کنید میگویند حاجقاسم سلیمانی با وجود اینکه درس سیاست در دانشگاه نخوانده و دوره خاصی را نگذرانده بود، به مثابه یک دیپلمات کارکشته بود که با سران قدرت جهان نشست و برخاست داشت و از قدرت اقناعسازی آنها هم برخوردار بود؛ بهطوری که در برخی جلسات جدی سیاسی و دیپلماتیک که کار بالا میگرفت و دیپلماتهای رسمی ما میماندند این سردار سلیمانی بود که کار را پیش میبرد و پیگیری میکرد و آن را به نتیجه میرساند. نمونه این کارها را میتوان در بحث داعش جستوجو کرد؛ وقتی که ایشان با شخصیتهایی چون پوتین، بشار اسد، سران سیاسی عراق و جاهای دیگر جلسه میگذاشت و به گفتوگو مینشست.
او عبد حقیقی خدا بود
وی افزود: وقتی از این امور گذر کنیم به موضوع «عبد» بودن حاجقاسم میرسیم. من خودم شاهد بودم که وقتی حاجقاسم سلیمانی قصد میکرد ۲رکعت نماز بخواند، اگر بهصورت او توجه میکردید، بدون آنکه خودش متوجه شود، این توجهش به نماز و خداوند از ظاهر او کاملاً مشخص بود؛ بهطوری که گاهی اعضا و جوارح او به لرزه درمیآمد. به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) عالم محضر خداست و در محضر خدا گناه نکنید. بهواقع شهید سلیمانی دنیا را محضر پروردگار میدانست و به آن باور داشت و بنا بر همین عقیده هم کارها جلو میرفت.
او ادامه داد: از این ابعاد که بگذریم به وجه عاطفی سردار سلیمانی میرسیم. حاجقاسم سلیمانی با فرزندان شهدا که پدران خود را در جبهههای مختلف داخلی و خارجی مثل دفاع از کشور یا در جنگ با داعش از دست داده بودند بهشدت گرم و صمیمی بود و به آنها عشق و محبت فراوانی ابراز میداشت؛ بهطوری که پس از شهادت حاجقاسم از قول بسیاری از این فرزندان شهدا نقل شد که ما تازه پس از شهادت و از دست دادن سردار سلیمانی است که حس و طعم یتیمی را درک میکنیم و تا زمانی که حاجقاسم بود، احساسی از یتیمی نداشتیم.
در مورد حاجقاسم خیلی کارهای نکرده وجود دارد
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد: واقعیت قضیه این است که من گمان میکنم ابعاد متنوع شهید عزیز دلها، حاجقاسم سلیمانی همچنان جای کار فراوانی دارد. متأسفانه باید گفت ۷۰، ۸۰ سال یک مکتب پوچ و لائیک مثل کمونیسم در جهان حاکمیت داشت و پیروان آن در طول این سالها تعداد قابلتوجهی نمایشنامه، کتاب و قهرمان خلق کردند. باید به جرأت گفت هنوز رمانهای کمونیستی در صدر ادبیات قرار دارند یا حتی قهرمانهای ساختگی آنان مثل «زندهباد زاپاتا» همچنان در اذهان هستند. ببینید، یک مکتبی که به تعبیر حضرت امام پوک و توخالی بود که سرانجام به تاریخ پیوست تا این حد دست به تولیدات ماندگار مثل رمان، تئاتر و نمایشنامه و... زد؛ درحالیکه اصلا این مکتب با کسی چون حاجقاسم سلیمانی قابل مقایسه نیست و اگر هم آنان قهرمانی داشته باشند، این قهرمانان فقط افرادی تکبعدی در عرصه مبارزه هستند؛ نه اینکه مثل سردار ما شخصیت ذوابعادی باشند. واقعیت این است که در مورد حاجقاسم خیلی کارهای نکرده وجود دارد. حضرت آقا هم اشاره داشتند که با بهرهگیری از آثار هنری به معرفی حاجقاسم و زندگی ایشان پرداخته شود؛ بهطور مثال اگر کودکی ایشان بهنحوی در آثار هنری بازتاب پیدا کند، میتواند برای بسیاری از کودکان دهه۹۰ و بعد از آن تبدیل به الگو شود که اگر از این شخص الگوگیری صورت بگیرد، شخص به پرواز درمیآید. هنوز درمورد سردار سلیمانی کارهای زیادی مثل فیلم، تئاتر، نمایشنامه و... باید انجام شود تا این مکتب زنده و ماندگار بماند. انشاءالله خداوند درجات او را بیفزاید و به ما هم توانی بدهد تا از این فرصت عظیمی که برایمان بهوجود آمده، بهره لازم را ببریم.
نظر شما