رئیس انجمن سکته مغزی ایران می‌گوید: سکته مغزی در همه گروه‌های سنی حتی زیر ۴۰ سال هم رخ می‌دهد اما در سنین بالاتر شیوع بیشتری دارد.

آلودگی هوا در تهران

به گزارش همشهری‌آنلاین، سکته مغزی، یکی از علت‌های اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود. طبق آمارهای جهانی، سالانه نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در سراسر دنیا دچار سکته مغزی می‌شوند که یک‌سوم آنان جان خود را از دست می‌دهند.

زمانی که سکته مغزی رخ می‌دهد، خون و اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد و سلول‌های مغز برای همیشه از بین می‌روند. نکته تلخ درباره سکته مغزی که کارشناسان درباره آن هشدار می‌دهند، این است که بیشتر افراد سکته مغزی نمی‌میرند و زنده می‌مانند. اما به دلایل مختلف دچار ناتوانی حرکتی و مغزی و ... می‌شوند. یکی از این دلایل، دیر رساندن بیمار به بیمارستان و از دست رفتن «زمان طلایی درمان» است.

دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب و رئیس انجمن سکته مغزی ایران در گفتگو با همشهری‌آنلاین با اشاره به این که دلایل سکته مغزی در همه جای دنیا یکسان است، می‌گوید: اما بعضی از این عوامل در ایران به دلیل شرایط خاصِ موجود، شدیدتر است. مثل آلودگی هوا.

دکتر زمانی درباره سایر دلایل وقوع سکته مغزی توضیح می‌دهد: غیر از آلودگی هوا، دلایلی که خطر سکته مغزی را بالا می‌برد، شرایط نامناسب برای زندگی شامل فعالیت فیزیکی، خواب ناکافی و استراحت اندک است.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، در شهر تهران نقاطی برای پیاده‌روی شهروندان تعبیه نشده و شهروندان هرجا هم بخواهند پیاده‌روی کنند، هوا آلوده است. درمجموع تهران، شهر بزرگی است که امکانات رفاهی بسیار پایینی دارد و به دلیل ساعات طولانی کار و ترافیک، مردم آخر شب وقت کافی برای استراحت هم ندارند.

دکتر زمانی درباره ارتباط بروز سکته مغزی و استرس هم می‌گوید: ارتباط استرس با سکته مغزی یک باور غلط است و این عارضه هیچ ربطی به استرس ندارد.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص آمار سکته مغزی در کشور به این نکته اشاره می‌کند که آمار سکته مغزی همیشه در دنیا و در کشور ایران بالا بوده و سخت است اظهارنظر کنیم که آیا شیوع این بیماری در کشور بیشتر شده یا شناخت پزشکان از این بیماری افزایش یافته است، ولی به نظر می‌رسد طی سال‌های اخیر چون توجه به سکته مغزی بیشتر شده، خیلی از بیماری‌هایی که قبلا سکته مغزی شناخته نمی‌شدند، الان در گروه سکته مغزی شناخته می‌شوند. برای همین فکر می‌کنیم آمارها افزایش یافته است.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران به این موضوع مهم هم اشاره می‌کند که آمار سکته مغزی در همه جای ایران یکسان است و ربطی به منطقه و جغرافیا ندارد. درضمن نسبت این بیماری بین زنان و مردان تقریبا یکسان است.

دکتر زمانی همچنین بر زمان طلاییِ درمان فرد سکته مغزی تاکید می‌کند و می‌گوید: این مهم است که بیمارستان در ساعات اول که زمان طلایی محسوب می‌شود و ۶ ساعت است، لخته را از مغز بیرون بیاورند. اما در کشور ما این برنامه به صورت منسجم وجود ندارد.

این متخصص مغز و اعصاب می‌گوید: البته در حال حاضر در دنیا تا ۲۴ ساعت هم امکان درمان فردی که دچار عارضه سکته مغزی شده، وجود دارد اما در کشور ما چنین برنامه‌ریزی‌ای وجود ندارد و اگر بیمار به بیمارستان هم منتقل شود، تعداد بیمارستان‌هایی که امکانات مربوط به سکته مغزی را ارائه می‌دهند، خیلی محدودند و قادر به ارائه این خدمت به اکثریت مردم نیستند. همین موضوع باعث می‌شود که زمان طلایی از دست می‌رود و درنتیجه خیلی از افراد سکته مغزی دچار ناتوانی‌های مغزی می‌شوند.

بیشتر بخوانید

از هر ۱۰ ایرانی ۹ نفر دچار آسیب‌های آلودگی هوا می‌شوند

فعالیت‌هایی که می‌تواند آلودگی هوای خانه را افزایش دهد

این ویتامین را در هوای آلوده بخورید

کد خبر 822065
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha