همشهری آنلاین-گروه سیاسی: سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در خلال ۱۰۰روز جنگ حماس و اسرائیل در چند نوبت برای اعزام کادر درمانی و ارسال کمکهای دولتی و مردمی به سمت سرزمینهای اشغالی و غزه در فلسطین اعلام آمادگی کرده است. تاکنون بیش از ۱۰۰میلیارد تومان نیز در قالب پویشهای مردمی این سازمان برای کمک به مردم جنگزده غزه جمعآوری شده است ولی نحوه دسترسی مردم نوار غزه به این کمکها مبهم است و تاکنون درباره آن گزارشی منتشر نشده است. در همین رابطه با سمیه رفیعی نماینده مجلس و عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر گفتوگو کردیم.
چه پیگیریهایی درباره موضوع ارسال کمکهای هلال احمر به نوار غزه داشتهاید؟
ما در هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای جنگ ظالمانه اسرائیل علیه غزه فعال شدیم. اصولا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران براساس وظایف بشردوستانه خودش در مواردی از این دست، سریعا در صحنه حاضر میشود و بارها نیز مورد تقدیر سازمان صلیب سرخ جهانی قرار گرفته است. جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا آماده ارسال اقلام و نیروهای امدادی به غزه بود. مردم غزه در حال حاضر در بعد امنیت غذایی خودشان بهشدت با مشکل مواجه هستند. متاسفانه بهعلت بسته بودن راهها این امکان میسر نشده است ولی هلال احمر و جناب آقای کولیوند ریاست سازمان همچنان پیگیر هستند.
چه اقداماتی انجام میشود تا کمکها هرچند با احتمال پایین بتوانند ارسال شوند؟
هلال احمر مکاتبات متعددی انجام داده است تا حداقل یک مسیر که همان گذرگاه رفح غزه در مرز مصر است باز شود و این دسترسی به نیروهای هلال احمر ایران داده شود تا بتوانند موارد را ارسال کنند. جلسه آخر شورای عالی هلال احمر هم ناظر به همین موضوع بود و گزارشی از اقداماتی که ایران میتواند انجام دهد ارائه شد تا هلال احمر بتواند از ظرفیتهای مختلف استفاده کند و این موارد را ارسال کند.
حجم کمکهای در نظر گرفته شده و نیروی انسانی آماده اعزام مشخص است یا باید برای آنها برنامهریزی شود؟
بله. هم نیروهای امدادی آماده اعزام هستند و هم اقلام و کالاها. در گردهمایی اخیر هلال احمر در عراق که بابت تقدیر از موکبداران و فعالان امدادی اربعین برگزار شده است، تعداد زیادی از همکاران ما از خانمها و آقایان برای حضور در غزه اعلام آمادگی کردهاند. با وجود شرایط جنگی غزه، نیروهای امدادگر، بدنه و مسئولان هلال احمر با عشق و ایثار از سازمانهای بینالمللی تقاضا دارند که امکان اعزام به غزه را به دست بیاورند. این خیلی شایسته تقدیر است.
جوابی از نامهنگاریها با سازمانهای بینالمللی مثل صلیب سرخ گرفتهاید؟
در حال حاضر دسترسیها محدود است و امکان اعزام وجود ندارد.
آیا ابراز برخی انتقادات درخصوص ایرادات متوجه عملکرد هلال احمر در اعزام نیرو و ارسال کمکها به غزه را وارد میدانید؟
خیر. واقعا چنین نیست. این مشکل به علت محدودیتهایی که اسرائیل و همپیمانانش در ارسال کمکها به غزه قرار دادهاند، ایجاد شده است. هلال احمر از ابتدای درگیری سعی کرد تا در کنار مردم غزه قرار گیرد ولی متاسفانه تمام مسیرهایی که میتواند از آنها ارسال صورت گیرد، بسته است.
حتی از طریق مصر، چون ارتباطات دیپلماتیک ایران و مصر در ماههای اخیر قویتر از هر زمانی است؟
بله حتی از طریق مصر. کادر درمان هلال احمر تجمعاتی داشتند تا بتوانند در غزه حضور پیدا کنند و امکانش میسر نشده است، حتی بارگیری محموله نیز صورت گرفت. هلال احمر نه از طریق هوایی و نه از طریق دریا نتوانسته است اقلام را ارسال کند.
یعنی قضیه کمکها منتفی تلقی میشود؟
خیر. فعالیتها همچنان ادامه دارد. اینطوری نیست که ناامید شویم. مکاتبات خیلی زیادی را خود آقای کولیوند ریاست جمعیت هلال احمر ایران حتی با خود دبیرکل صلیب سرخ داشته است ولی فعلا جوابی که بتوان مسیرها را باز کرد دریافت نکردهایم.
منظور مکاتبات با سازمانهای بینالمللی است؟
بله. با سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی مکاتبات صورت گرفته است.
از دولت سیزدهم و وزارت امور خارجه هم پیگیر بودهاید؟
بله. همه مسیرهایی که در داخل میشد رفت، رفتیم. همه دستگاههایی که به نحوی درگیر این ماجرا هستند، موافقند که اقلام و کالاها ارسال شود. حتی پویش هلال احمر به نام «من هدف نیستم» بعد از فاجعه بیمارستان المعمدانی غزه در میان کادر درمان شکل گرفت ولی نتوانستند بروند.
نظر شما