به گزارش همشهریآنلاین، رویدادهای چند روز اخیر در نوار مشترک مرزی ایران و پاکستان بار دیگر حساسیت ناشی از تحرکات تروریستی را برجسته کرد و اینکه در هر صورت پیامدهای منفی هرگونه چشم پوشی از تحرکات نیروهای ضدامنیت متوجه همسایگان و نیز به ضرر صلح و ثبات پایدار در منطقه خواهد بود.
وزارت امور خارجه کشورمان روز گذشته (پنجشنبه) طی بیانیهای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در عین حال که به سیاست حسن همجواری و برادری بین دو ملت و دو دولت ایران و پاکستان پایبند است و اجازه نمیدهد، دشمنان روابط خوب و برادرانه دو کشور را تیره کنند؛ امنیت مردم و تمامیت ارضی کشور را خط قرمز خود برمی شمرد و از دولت دوست و برادر پاکستان قویاً انتظار دارد که به تعهدات خود در ممانعت از استقرار پایگاهها و گروههای مسلح تروریستی در خاک پاکستان پایبند باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان دیروز در کنفرانس مطبوعاتی خود در پاسخ به خبرنگار ایرنا بر تلاشهای این کشور برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در مقابله با چالش تروریسم تاکید کرد و گفت: ایران کشور برادر ماست و پاکستان به حاکمیت و تمامیت ارضی همسایه خود احترام میگذارد.
وی تاکید کرد پاکستان هرگز ارادهای برای تشدید تنشها ندارد و راهکار مذاکره و تعامل را با همسایه برادر خود ایران، مهم میداند.
با توجه به عزم قوی تهران و اسلامآباد برای اجتناب از هرگونه تشدید تنشها و دعوت کشورهای دوست و همپیمانان ایران و پاکستان به خویشتنداری و بکارگیری کانالهای مذاکراتی برای رسیدگی به مسائل فی مابین، بسیاری از مسوولان کشور پاکستان، شخصیتهای سیاسی و حامیان روابط برادرانه دو کشور نیز بر اهمیت جایگاه روابط نزدیک دو کشور همسایه و برادر و نیاز پاکستان به تعادل و دیپلماسی با ایران تاکید دارند.
سناتور مشاهد حسین سید رئیس کمیته دفاع مجلس سنای پاکستان در بیانیهای عنوان کرد: گفتوگو و دیپلماسی نیاز روز هر دو همسایه برادر است زیرا تشدید تنش فقط به سود دشمنان ما خواهد بود. هیچ تضادی در منافع اساسی بین پاکستان و ایران وجود ندارد و تروریسم، یک تهدید مشترک برای دو طرف به شمار میرود.
بلاول بوتو زرداری وزیر سابق امور خارجه پاکستان و رئیس حزب مردم نیز با ابراز نگرانی از رویدادهای اخیر مرزی هشدار داد که گسترش این تنشها آسیب جدی به منافع دو کشور و همچنین به صلح و امنیت منطقه وارد میکند.
وی با حمایت از تعاملات نزدیک تهران و اسلامآباد، بهرهگیری دو طرف از کانالهای ارتباطی در سطوح مختلف جهت رسیدگی به هرگونه سوء تفاهم و رفع نگرانیهای متقابل را خواستار شد.
راجا پرویز اشرف رئیس مجلس ملی پاکستان نیز با تاکید بر خواست این کشور برای حل و فصل مسائل از جمله پدیده تروریسم از طریق دیپلماسی، گفت که اسلامآباد به حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها احترام میگذارد.
رحیم حیات قریشی سفیر سابق پاکستان در ایران که هم اکنون معاونت امور منطقهای را در وزارت خارجه در اسلامآباد برعهده دارد در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: ایران و پاکستان روابط برادرانه دارند و برای حل و فصل همه مسائل از طریق گفت و گوی مثبت به پیش خواهند رفت. ترمیم اعتماد و اطمینانی که همیشه روابط دوجانبه ما را تعریف کرده، مهم است.
وی تاکید کرد که چالش های مشترک ما از جمله تروریسم نیازمند اقدام هماهنگ است.
اعزاز احمد چودری قائم مقام اسبق وزارت امور خارجه پاکستان نیز با اشاره به تلاشهای دیرینه تهران و اسلامآباد برای غلبه بر معضل تروریسم در مرزها شروع فوری تعاملات دوجانبه از جمله دیپلماسی فعال برای تنش زدایی و پیشبرد اقدامات مشترک برای مقابله با چالشهای تروریسم را خواستار شد.
روز گذشته نیز رئیس جمهوری پاکستان با اشاره به اهمیت روابط برادرانه این کشور با جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم بکارگیری دیپلماسی و مذاکرات برای رسیدگی به چالشهای مشترک تاکید کرد.
عارف علوی با صدور بیانیهای اعلام کرد که تروریسم یک چالش مشترک است و مقابله با آن همکاری جمعی در منطقه و جهان را میطلبد.
پیش از این، چهرههای حزبی پاکستان از جمله مولانا فضل الرحمان رهبر جمعیت علمای اسلام و علامه ناصر عباس جعفری رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین نیز رسیدگی به معضل تروریسم از طریق دیپلماسی و اجتناب از هرگونه تشدید تنشها در مرزهای مشترک را خواستار شدند.
رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران را برادرانه و مبتنی بر تاریخ و فرهنگ مشترک توصیف کرد و هشدار داد: دشمنان ما درپی بهرهبرداری از اوضاع فعلی هستند لذا باید از راه دیپلماسی به حل چالشها برسیم.
شایان ذکر است، پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و براساس اهمیت تعامل گرایی و حُسن همجواری با کشورهای همسایه از جمله همسایگان شرقی جمهوری اسلامی ایران، موضوع تامین امنیت مرزها و پیگیری قاطعانه توافقات دوجانبه با کشور پاکستان در دستور کار دستگاه دیپلماسی قرار گرفت که طی سالهای اخیر با نتایج قابل توجهی همراه بوده است که یکی از این دستاوردها، ملزم ساختن کشور همسایه برای اجرای «طرح انسداد و حصارکشی» نوار مرز مشترک برای حفظ صلح و دوستی پایدار میان دو کشور همسایه و توسعه مرزهای مشترک از سمت امنیتی به اقتصادی است.
تمامی این رایزنیها و سفرهای مستمر مقامهای عالی رتبه سیاسی و نظامی ایران و پاکستان به کشورهای یکدیگر، به این خاطر است که جمهوری اسلامی ایران قویا انتظار دارد تا طرف پاکستانی اقدامات جدی و اساسی برای شناسایی، بازداشت و مجازات تروریستهایی که ناامنی مرزهای مشترک دست داشته و مسبب شهادت مرزبانان غیور کشورمان هستند، انجام دهد.
نظر شما