شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
۰ نفر

امدادگران اورژانس از شرایط خاص امداد و نجات در مناطق برف‌گیر و سخت‌گذر صفر مرزی می‌گویند

روستا در برف

به گزارش همشهری آنلاین تا چشم کار می‌کند، سفیدی برف است. فراز و فرود کوهستان هم زیر تلی از برف رفته. راه‌های ارتباطی روستاهای صفر مرزی غرب و شمال غرب کشور هم تا چند ماه آینده و سبک شدن برف، کماکان مسدود است. برف و کولاک اما برای نیروهای امدادرسانی اورژانس و تکنیسین‌های هوایی مانعی نیست. آنها نجات جان بیماران در شرایط صعب و طاقت‌فرسا را وظیفه انسانی خود می‌دانند. در این گزارش سراغ تکنیسین‌های اورژانس می‌رویم که بیماران را از مناطق برف‌گیر و سخت‌گذر به بیمارستان می‌رسانند.

نجات کولبر مصدوم در ارتفاع ۳هزار متری

چند روز پیش بود که بالگرد اورژانس هوایی کردستان برای انتقال مصدوم در روستای کماله اورامان که بر اثر سقوط از ارتفاع آسیب دیده بود به نقطه صفر مرزی با اقلیم کردستان عراق پرواز کرد. نقاط صفر مرزی کردستان در زمستان موقعیت سخت و پیچیده‌ای برای امدادرسانی دارند. تا قبل از فعالیت پایگاه اورژانس هوایی در کردستان، برخی از بیماران یا مصدومان تا رسیدن به مرکز درمانی، ثانیه‌های طلایی را از دست می‌دادند.
مالک احمدی، تکنیسین پایگاه اورژانس اورامان در کردستان به همشهری می‌گوید: «برای ساختن پد فرود بالگرد اورژانس در منطقه اورامان خیران و مردم دست به‌کار شدند. با توجه به شرایط جغرافیایی و همچنین اقلیم سرد، کوهستانی و سخت‌گذر اورامان در زمستان، رکورد اول امداد هوایی اورژانس برای اورامان است. به‌طور میانگین ۳ماموریت اورژانس هوایی در ‌ماه برای اورامان ثبت می‌شود.» احمدی می‌گوید که شرایط سخت برف‌گیر در منطقه همیشه با مشارکت روستاییان برای باز کردن راه آمبولانس همراه بوده‌ است.
او ادامه صحبش را با خاطره‌ای پی می‌گیرد: «هر شب حدود ۳هزار کولبر در مرز تردد می‌کنند. یکی از کولبران بالای قله تته که نزدیک به ۳هزار متر ارتفاع دارد، دچار شکستگی لگن و ستون فقرات شده ‌بود. خطر سقوط بهمن و نبود محلی برای فرود بالگرد اورژانس شرایط را سخت‌تر می‌کرد. با تماس از نیروهای مرزبانی خواستیم تا در مختصاتی که اعلام شد، فضای ۲۰در ۲۰متری را برای بالگرد برف‌روبی کنند. از دست دادن ثانیه‌های طلایی با خونریزی داخلی مصدوم همراه بود. چند سرباز به همراه رفیق کولبر دست به‌کار شدند و مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شد.»
احمدی یادآور شد: «برف سال گذشته باعث شد تا ۵مادر باردار در یک روستا نیاز به کمک داشته باشند. ۲مادر با بالگرد راهی مرکز درمانی شدند. لودر شهرداری راه را باز کرد تا آمبولانس بتواند حرکت کند و ۳مادر دیگر را به مقصد برساند.»

سرمای استخوان سوز در روستاهای مرزی

میرتوحید حسینی، تکنیسین اورژانس هوایی اردبیل است. او به همشهری می‌گوید: «امدادرسانی هوایی غیر از زمان سیل و زلزله در اردبیل، مربوط به اوقاتی است که روستاهای مرزی از برف پوشیده می‌شوند.» او ادامه می‌دهد: «در یکی از روستاها یک بیمار قلبی و یک مادر پا به‌ ماه بودند. عده‌ای از اهالی روستا با نیسان، پای بالگرد هوایی که نزدیک روستا بود، آمدند. بعد از اینکه شرایط بیمار را ثابت کردیم، آنان را با نیسان به بالگرد رساندیم.»
حسینی با اشاره به اینکه در روزهای برفی در روستا حداقل ارتفاع برف ۷۵سانتی‌متر است، می‌گوید: «معمولا ۸ماموریت هوایی در روز داریم که به‌دلیل برودت هوا و شرایط جوی فقط ۳پرواز انجام می‌شود.»

بیشتر بخوانید:
وقتی روستا از دسترس خارج می‌شود

کد خبر 826018

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha