عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از یافته‌های تازه متعلق به دوران پارینه سنگی در جنوب تهران خبر داد.

کشف تاریخی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، مرتضی حصاری گفت: در بازدید هفته گذشته از تپه اصلی قمی‎آباد که در جنوب روستای قمی آباد شهرستان ری قرار دارد، ابزارهای سنگی دوره پارینه سنگی را مشاهده کردیم به همین منظور از فریدون بیگلری باستان شناس و رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران درخواست کردیم از محوطه قمی‌آباد بازدید میدانی داشته باشد.

مرتضی حصاری عنوان کرد: در این بازدید یافته‌های بدست آمده مورد تأیید این متخصص سنگ قرار گرفت که اتفاق بزرگی برای تاریخ استان تهران شکل گرفت.

در این خصوص فریدون بیگری گفت: ما پیش از این درباره دوران پارینه سنگی در استان تهران اطلاعات خیلی کمی داشتیم که محدود به تعدادی تک یافته از این دوره بود، اما در تپه‌های طبیعی قمی آباد با یک پراکنش بسیار وسیع از دست‌ساخته‌های سنگی مواجه هستیم.

رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران گفت: در بازدید اخیر نمونه‌هایی از سنگ مادر، تولیدات سنگ مادر و دیگر قطعات مرتبط با تراش و تولید ابزار سنگی را در سطح تپه‌های قمی‌آباد مشاهده کردیم.

وی در ادامه گفت: سطح این تپه‌ها رسوبی پوشیده از قطعات سنگ چخماق، آذرین و دیگر سنگ‌های قابل تراش است که در دوران پارینه سنگی میانه محل تراش سنگ و ساخت ابزار سنگی بوده است.

وی افزود: با توجه به این یافته‌های جدید تاریخ سکونت انسان در استان تهران ده‌ها هزار سال عقب رفته و به بیش از ۴۰ هزار سال قبل و حتی شاید تا حدود ۸۰ هزار سال قبل برسد. بقایای استخوانی انسان‌های این دوره که در چند غار یافت شده‌اند نشان می‌دهد که انسان‌های نئاندرتال در دوره پارینه سنگی میانه در بخشهایی از ایران می‌زیستند.

وی افزود: برای کسب اطلاعات بیشتر نیازمند انجام پژوهش در این مکان هستیم.

کد خبر 827215

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    4 4
    خیلی مهم بود منشکریم
    • IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      1 1
      اگر این تپه در یکی از دهاتهای شمال تهران کحه امروزه مثلا مردن و باکلاس شده میبود تا امروز 1000بار زودتر کشف شده بود و تپه به این مهمی ویران نمیشد
    • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      2 3
      ساکنین شهرری تقریبا بومی تهران هستند اما مناطق دیگر تهران اسما تهرانی هستند و ریشه ای غیر تهرانی دارند
    • علی IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      0 4
      حالا فرض کن بالا شهر بود و زودتر پیداش میکردن /// مگه چه گلی به سر تخت جمشید و جاهای دیگه که بناهای فاخر دارن زدن که بخواهیم ناراحت این بشیم . خیلی وقتها ناراحت میشم از اینکه قسمتی از تاریخ ما تو موزه های خارج از کشوره مثل موزه لوور ، ولی بعضی اوقات خداروشکر میکنم که اون قسمت در خارج از کشوره حداقلش اینه که صحیح و سالم تو بهترین شرایط نگهداری شدن . اینجا داره نابود میشه حتی روش یادگاری نوشته میشه
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 1
    آن موقع پراید چند بود؟