گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل دهها سال را صرف نفوذ و خرابکاری در کشورهای عرب کردهاند اما همیشه در عراق به دیواری بتنی برخورد کردهاند، کشوری که میزبان محور مقاومت است و آماده است تا با نفوذ صهیونیست ها بهشدت مقابله کند.
تارنمای خبری ـ تحلیلی کرادل نوشته: درست پیش از نیمه شب ۱۵ژانویه بود که اربیل مرکز کردستان عراق، به وسیله یک حمله موشکی هدفمند توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) به لرزه درآمد. 11موشک بالستیک فتح ۱۱۰ به محل اقامت پشرو دیزایی تاجر ۶۱ ساله اصابت کرد.
سپاه پاسداران اسلامی در بیانیه ای اعلام کرد که در این حمله یکی از مقرهای اصلی سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی (موساد) در منطقه کردستان عراق هدف قرار گرفته است. در این بیانیه اشاره شده بود که این اقدام در پاسخ به ترور رهبران سپاه پاسداران اسلامی و محور مقاومت آن توسط دولت اشغالگر بوده است. سپاه پاسداران اسلامی همچنین مواضع داعش را در استان ناآرام ادلب سوریه مورد حمله قرار داد.
بیشتر بخوانید:
تاجر کشته شده در حمله موشکی ایران کیست؟
خبر جدید؛ کشته شدن یک فرد دیگر در حمله سپاه به مقر موساد + جزئیات | «کرم میخائیل» کیست؟
نفوذ و توطئه تلآویو در عراق
شرکت امنیتی گروه فالکون با ریاست دیزایی علاوه بر همکاری گسترده موساد، ارتباطات گستردهای نیز با آمریکا داشته است. این شرکت با بیش از 600 نیرو که عمدتا پرسنل سابق ارتش آمریکا بودهاند بهعنوان یک بازوی امنیتی روابط مستقیمی با آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا داشته و کانال جمعآوری اطلاعات ارزشمند در مورد امور داخلی عراق برای واشنگتن به شمار میرفته است.
منابع مطلع به تارنمای کرادل گفتهاند دیزایی عامل موساد در اربیل بوده، عملیاتهای مخفی را سازماندهی کرده و از طریق امپراتوری تجاری گسترده خود این عملیاتها را پشتیبانی لجستیکی میکرده است. منابع عراقی نیز این روایت را تایید کرده و میگویند که یک شبکه نفوذی اسرائیلی پیچیده در کردستان مستقر شده که تمرکز آن عملیات امنیتی از جمله ترور هدفمند دانشمندان درگیر در برنامه هستهای ایران بوده است.
بنا براین گزارش، موساد در چند دهه گذشته بهطور مداوم تلاش داشته تا شبکههای جاسوسی خود را در سراسر کشورهای عربی - دوست یا دشمن - ایجاد کند اما در عراق همواره با مشکل روبهرو شده است. با این حال، آنچه زمینه را برای افزایش فعالیت موساد در عراق فراهم کرد حمله غیرقانونی آمریکا به عراق در سال 2003 میلادی بوده است. در واقع، اشغال آمریکا فصل جدیدی را در فعالیت های جاسوسی و تخریبی اسرائیل باز کرد، که در آن مناطق شمالی عراق را هدف قرار داد تا یک نقطه چشم انداز استراتژیک علیه کشورهای همسایه، به ویژه ایران ایجاد کند.
زمینههای فعالیت موساد در منطقه
اهداف موساد فراتر از جمعآوری اطلاعات ساده است: تمرکز این سازمان بر جمعآوری اطلاعات در مورد سایتهای نظامی، تاسیسات امنیتی و تهدیدات بالقوه از سوی کشورهایی است که منافع تل آویو را تهدید میکنند.
جاسوسی اقتصادی نیز به یک جنبه کلیدی فعالیت موساد در عراق تبدیل شده است. در این زمینه جاسوسهای اسرائیلی بهدنبال اطلاعات در مورد پروژه های سرمایه گذاری، گردشگری، کشاورزی، بورس سهام و بازرگانان با نفوذ در کشورهای هدف هستند.
آنطور که کرادل نوشته، این حوزه با مشارکت موساد در فعالیت های تخریبی که بر ارزش ها و هنجارهای اجتماعی کشور میزبان تأثیر می گذارد، بیش از پیش گسترش یافته است، از قاچاق مواد مخدر گرفته تا حمایت مالی از شبکههای قاچاق زنان و دخالت در تجارت برده.
سازمان اطلاعات اسرائیل همچنین نه تنها تلاش می کند که محل حضور رهبران مقاومت را مشخص کند بلکه در راستای اهداف ژئوپلیتیک خود بهدنبال دستکاری افکارعمومی منطقه و تخریب چهره مقاومت است.
اما ذکر یک نکته نیز ضروری است و آن اینکه، سرویس های اطلاعاتی عراق به عنوان یکی از کشورهایی که بهطور تاریخی میزبان جریان مقاومت بوده همواره بسیاری از فعالیت های نفوذ صهیونیستها را خنثی کرده اند.
کرادل مینویسد: تاکتیک های تخریبی موساد نه فقط برای عراق که برای تمام کشورهای غرب آسیا یک تهدید امنیتی است. در این میان توافق عادیسازی روابط یک پیشنهاد صلح نیست بلکه یک تهدید «بپذیر یا بمیر» است و کشورهایی که در برابر آن مقاومت میکنند با افزایش اقدامات تروریستی، خرابکاری یا ترور روبرو میشوند.
نظر شما