آیت الله صفایی بوشهری، امام جمعه بوشهر گفت: مردم ایران با انتخاب اصلح در انتخابات مشکلات را بر طرف کنند و دست رد به اندیشه های استکبار بزنند که به دنبال تضعیف ایران است.

صفایی بوشهری

به گزارش همشهری آنلاین، در آستانه دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم و نقل محافل سیاسی و رسانه‌ای کشور به شکل مستقیم و غیرمستقیم به این مقوله بسیار مهم اختصاص دارد. رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص این انتخابات تأکیدات ویژه ای داشته و از حدود یکسال پیش از انتخابات نسبت به حضور در این کارزار سیاسی اشاره داشتند. درباره اهمیت این دوره از انتخابات و مسائل پیرامونی آن با آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، امام جمعه بوشهر و عضو ارشد جامعه روحانیت گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه حاصل کار را خواهید خواند.

حضور در انتخابات نشانه قدرت و اقتدار نظام است

با توجه به تأکید رهبری معظم بر انتخابات که اینبار تقریبا از یکسال قبل‌تر از برگزاری آن مورد توجهشان بوده و با چهار مؤلفه امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت بر آن تأکید کردند؛ نظر حضرتعالی درمورد اهمیت حضور در انتخابات و افزایش مشارکت در آن چیست؟

مسأله انتخابات و مشارکت مردمی یکی از جدی‌ترین مؤلفه‌های اقتدار یک دولت است. مقوله «مردم» از مؤلفه‌های اصلی حکمرانی اسلامی است. موضوع مردم هم در عرصه مبدأیی حکمرانی، یعنی تشکیل و استمرار و هم در عرصه مقصدی حکمرانی، مثل خدمت به مردم، ایجاد پیشرفت و تمدن اساس است. همانطور که مرحوم امام خمینی(رحمة‌الله علیه) و مقام معظم رهبری بر آن تصریح و تأکید داشتند مردم‌سازی و مردم‌سالاری بر اساس نظام حکمرانی اسلامی و بر اساس مبانی فقه حکومتی و سیاسی اسلام یکی از ارکان مهم و از مؤلفه‌های قدرت است. بالطبع مشارکت مردم در نظام حکمرانی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های مشارکت مردمی در نظام حکمرانی حضور در عرصه انتخابات است، در مسأله حفظ و ارتقای قدرت و اقتدار نظام سهم بسزا و مهمی دارد.

انتخابات به مثابه فضاسازی برای خدمت‌ ویژه به مردم

این حقی است که خداوند به مردم عطا کرده و مردم با حضور در انتخابات حق خود را در باب مقوله تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و مدیریت به ساختار نظام اعمال می‌کنند. از سوی دیگر این موضوع فضاسازی است برای یک انتخاب مناسب در عرصه‌های مختلف هندسه نظام جهت خدمت ویژه به مردم. در باب فضای فراملی باید گفت که دشمنان انقلاب اسلامی و اساسا دشمنان تمام انقلاب‌های جهان همواره در تلاش بودند تا بین ملت و رهبران انقلاب فاصله و گسست ایجاد شود. آن‌ها همیشه به دنبال ایجاد ناامیدی، یأس و ریزش مردم در ساختار نظام بودند و در یک روند تدریجی و با بهره‌گیری از مسائل جامعه‌شناختی و روان‌شناختی طی برنامه‌ریزی مشخص، مردم را از انقلاب‌ها بازمی‌ستاندند و این ریزش‌ها را به طرق مختلف ایجاد می‌کنند تا به مرحله‌ای برسد که این وضعیت شرایطی را برای تصمیم‌گیری‌های جدی نسبت به آن کشور و انقلاب فراهم سازد. امروزه آمریکا و صهیونیسم بین‌المللی و جهان استکبار همواره دنبال این برنامه بودند که مردم را از انقلاب ناامید کرده و دورسازند و این کار هم به جهت برخی تصمیم‌های خطرناک درمورد ایران صورت می‌گیرد. آن‌ها می‌خواهند با کاهش مشارکت در انتخابات بنا به پیش‌فرض خود ضربه اصلی و نهایی را طی یک تصمیم‌گیری مشخص به ایران وارد سازند.

هرگاه مردم در صحنه بودند ایران مسیر پیشرفت را طی کرده است

بدین خاطر است که هرگاه مردم در صحنه بودند، ایران مسیر پیشرفت را طی کرده است. هرجا که مردم حضور جدی و حماسی داشتند، ما به پیش رفتیم و نقشه دشمنان انقلاب و مردم، نقش بر آب شده و این توطئه‌های شوم به سرانجام نرسیده است.امروزه نیز دشمن به دنبال همین مسأله است، بالاخص در وضعیت پیچیده و خاص حال حاضر که ما در حقیقت در دوران گذار به نظم نوین جهانی هستیم دشمنان به دنبال تضعیف ایران هست و در نتیجه می‌خواهند ایران را تخریب کنند. یکی از برنامه‌های آن‌ها برای تخریب اقتدار جمهوری اسلامی کاهش حضور مردم در عرصه‌های مردمی نظام است که مهم‌ترین آن‌ها انتخابات تلقی می‌شود تا بنا به این موضوع تصمیم‌گیری و نقشه خودشان را پیگیری کنند.

مقام معظم رهبری همیشه به این موضوع تأکید کردند که مردم‌داری اصل است. در دیدار اخیری که خدمت ایشان شرف‌یاب شدیم هم به این موضوع تصریح داشتند و مردم هم الحمدلله در طول انقلاب با تمام فراز و نشیب‌ها به رهبری مقام معظم رهبری و امام راحل اقتدا کرده و حماسه حضور خلق کردند. بی‌تردید مشارکت مردم مایه اقتدار، سرافرازی و قدرت نظام و ایران خواهد شد و قطعا این حضور تمامی تصمیم‌های سران جبهه استکبار را متوقف خواهد کرد.

اصل این است که مخالف دشمن عمل کنیم

امروزه در بین برخی از افراد جامعه چنین تصوری وجود دارد که رأی دادن چندان فایده‌ای نداشته و وضعیت قرار نیست در انتخابات جدید درست شود. به نظر شما در مواجهه با چنین شبهاتی چگونه باید پاسخ دهیم؟

در نظام فلسفه سیاسی اسلام یک قاعده وجود دارد و آن قاعده در تاریخ اسلام همیشه به عنوان یک گزاره سیاسی و علمی مطرح بوده. آن گزاره این بوده است که شما ببینید دشمنانتان چه چیزی می‌خواهند شما نقیض آن عمل نمایید؛ و دوستانتان چه می‌خواهند تا آن را به جای آورده و عمل کنید. امروزه دشمن ما صهیونیسم بین‌الملل و جهان استکبار است. انگلیس 4مرتبه به جنوب ایران و شهر بوشهر یورش برده و به خاک ما حمله کرده است و مشکلات فراوانی به وجود آورد؛ آمریکا در جهان حال حاضر به دنبال چپاول منابع ثروت و تسلط بر جایگاه قدرت است. در مرحله گذار نظم نوین جهانی هم امروزه شاهد هستیم که چه بلایی سر غزه و جهان می‌آورد! اگر جهان آینده به دست استکبار باشد و توسط آن‌ها مهندسی شود، بی‌شک با بحران‌های جدی روبه‌رو خواهد شد و با کشورهایی که مانعشان هستند، مثل ایران با خشونت تمام برخورد خواهند کرد.

اگر امروزه شهید سلیمانی بود چه می‌گفت؟

دشمن در پی این است که ما را از داخل تضعیف کند تا در آخر ضربه نهایی را به ما وارد سازد و عدم حضور در انتخابات همان تضعیفی است که دشمنان ما می‌خواهند، به همین خاطر است که عدم شرکت در انتخابات از سوی آنان تبلیغ می‌شود تا آن اهداف اصلی و نهایی را اجرا سازند. عقل سیاسی و هوشمندی ملی و عِرق دینی حکم می‌کند که ما آن ضلالت‌ها و نگاه جهان استکبار را نادیده بگیریم و نقیض آن را در عمل بروز و ظهور دهیم، یعنی مشارکت که مایه اقتدار است. از آن طرف هم باید ببینیم دوستان و دلسوزان ما چه می‌گویند، مثلا اگر امروزه شهید سلیمانی بود چه می‌گفت؟ شهدای ما چه می‌گفتند؟ امام خمینی چه می‌گفت؟ امروزه روشنفکران فرهیخته جهان، چه مسلمان و چه غیرمسلمان اذعان دارند که اقتدار ایران، در واقع اقتدار کشورها و جوامع ضداستکبار است و از مردم ما می‌خواهند که در انتخابات شرکت نمایند. حضور مردم ایران در انتخابات نشان بصیرت، حفظ هویت دینی و ملی و ایران‌دوستی است.

یکی از راه‌های افزایش مشارکت جهاد تبیین است

یکی از راه‌های افزایش مشارکت جهاد تبیین است. این امور را ما باید تبیین کنیم و شفاف بیان نماییم. مطالبی که تا اینجا بیان شد لازم است که در یک فضای مهم و عمیق مورد بررسی‌های استدلالی قرار بگیرد. ما درحال حاضر تحت بمباران شدید تحریف از سوی دشمن هستیم و در چنین شرایطی لازم است دست به جهاد تبیین بزنیم. الان شبهاتی که مردم را از حضور در انتخابات بر حذر می‌دارند به وسیله تحریف پیگیری می‌شوند، ما نیز لازم است در برابر آن خط جهاد تبیین را برقرار سازیم، موضوعی که در لسان رهبری واجب فوری و قطعی بیان شد. اما متأسفانه باید گفت در این زمینه کسانی که پرچمدار بودند به طور شایسته عمل نکردند و لازم است هرکسی که می‌تواند بنا به ظرفیت ادراکی جامعه دست به اقدام بزند.

دشمن سعی دارد مردم را با دور کردن از انتخابات، از مرز دفاع نرم دور کند

نکته بعدی این است که مردم ایران فراز و نشیب‌های بسیاری را در طول تاریخ تجربه کردند. بعد از انقلاب هم تحولات مهم و سرنوشت سازی را از سر گذرانده اند، 8سال دفاع مقدس، تحولات سیاسی و اجتماعی، وقایع طبیعی و.... در تمامی این موقعیت‌های حساس نیز حضور سرنوشت ساز و با بصیرت از خود نشان داده اند. در 8سال دفاع مقدس که ما در یک جنگ سخت بودیم، به رهبری امام خمینی و یک دفاع دانش‌بنیان و جامع توانستیم مقابله کنیم و پیروز جنگ شویم، اما امروزه ما در یک نبرد نرم قرار داریم. دشمن سعی دارد مردم را با دور کردن از انتخابات در اصل از مرز دفاع نرم دور کند و تهاجم نرم خود را با قدرتی بیشتر پیگیری نماید. اما اینجا هم مردم حضور جدی و فعالی خواهند داشت و در برابر خط تهاجم دشمن یک جبهه نرم دفاعی خواهند ساخت.

عدم شرکت در انتخابات چیزی را درست نخواهد کرد

اما در این بین یک نکته حائز اهمیت است، در تهاجم سخت نوع رفتار و حمله دشمن عیان و مشهود است، اما در تهاجم نرم ما با یک پیچیدگی جنگی روبه‌رو هستیم که لازم است روشن‌ضمیران و روشن‌فکران آن بصیرت و شفاف‌سازی لازم را در جامعه ایجاد نمایند. بی‌تردید در تهاجم نرم سیاسی و فرهنگی دشمن به دنبال این است که با شناسایی ضعف‌های موجود و برجسته‌سازی و بهانه‌آوری سر آن‌ها مردم را از خط دفاع مقدس نرم جدا کنند. در صورتیکه اگر دقت کنیم بخش قابل توجهی از این ضعف ها نتیجه همان تحریم‌هایی است که توسط دشمن صورت گرفته است. در آن سو، برخی دیگر از ضعف ها به خودمان برمی‌گردد. اما در این بین عدم شرکت در انتخابات چیزی را درست نخواهد کرد، بلکه شرکت در انتخابات اولا دفاع نرم و حضور در این دفاع مقدس است ثانیا مردم با بررسی ها و تحقیقاتشان ضمن انتخاب افراد اصلح و شایسته فضا و بستری برای رفع ریشه‌ای مشکلان فراهم خواهند ساخت.

رهبری نعمت خدا بر جامعه ماست

در راستای جهاد تبیین ائمه جمعه چه سازوکاری را در پیش گرفته‌اند؟

یکی از نعمت‌های خداوند به جامعه ایران وجود مقام معظم رهبری است. اندیشه و فکر حضرت آقا سال ها از ما جلوتر است، من این را بدون تعارف عرض می‌کنم. امثال ما اگر این فکرها و اندیشه‌ها را عملی ‌سازیم، بسیاری از مشکلات را نخواهیم داشت و همچنین بسیاری از مسائل و نقشه‌ها در زمان خودش عملی خواهند شد. مثل سندهای پیشرفت ایران اسلامی، بیانیه گام دوم و...

رهبری معظم در نگاه والای خودشان وقتی دیدند خط تحریف از سوی دشمن پیگیری شده و با وارونه جلوه دادن مسائل، جهاد تبدیل به امر ضدپیشرفت؛ و از آن سو دشمنیِ دشمنان به عنوان کمک تلقی می‌شود، مسأله جهاد تبیین را مطرح فرمودند. در فضایی که دشمن کنار خط تحریف جنگ ادراکی را پیگیری کرده تا رفتارها را تحت کنترل قرار دهد و مردم را در قطاری سوار کند که ایستگاه آخر آن تسلیم است، رهبری تأکید داشتند که در این برهه جهاد تبیین، جهادی فوری و قطعی است. در این بین نمایندگان حضرت آقا و ائمه جمعه و اساسا منتصبین از سوی ایشان باید در خط مقدم این جهاد تبیین قرار گیرند. در این رابطه شورای محترم سیاست‌گذاری ائمه جمعه با ایجاد شبکه هایی که در این باره تشکیل شده تحت عنوان «سند اعتلای ایمان انقلابی شهر» که 14 شاخه دارد که از خود شورا آغاز می‌شود و از استان‌ها و سپس به شهرها منتقل می‌شود، مهم‌ترین وظیفه‌اش جهاد تبیین است. در این راستا با برگزاری جلسات مرتب و منظم چه به شکل حضوری و مجازی با بررسی‌های جامعه‌شناختی و روان‌شناختی و آمایش‌های کاری یک ساختار منسجم در این باره شکل گرفته است و افراد نظرات خود درباره نقاط قوت و ضعف را بیان میکنند. این یک شبکه موفق است و در وهله اول هم خود اعضا آموزش می‌بینند.

تبیینی از منظومه حکمرانی اسلامی

با توجه به مسأله مجلس خبرگان و اهمیت انتخابات آن به نظر شما راه‌های شناخت اصلح چیست؟

در ساختار هندسه حکمرانی اسلامی مهم‌ترین بخش رأس آن یعنی مقام ولایت و امامت است. تمام ساختار هندسی مثل یک منظومه ای است که تمامی اقمار این منظومه گرد آن کانون و خورشید این منظومه حرکت می‌کنند و نور و انرژی از آن می‌گیرند. مجلس خبرگان بخشی است که آن کانون را شناسایی می‌کند و آن را در بخشی که شایسته است قرار می‌دهد. بنابراین نقش مجلس خبرگان نقش رئیسی است که کشف می‌کند که آن خورشید و کانون نظام اسلامی چه کسی باشد و تبیین می‌کند که چه فردی شخصیت شایسته حضور در این جایگاه است. جایگاه امامت و ولایت بسیار مهم و اساسی است و در حکمرانی اسلامی همه متأثر از وجود مبارک رهبری هستند، لذا جایگاه خبرگان بسیار والا و مهم است.

راه شناخت اصلح

راه شناسایی خبرگان شایسته از سوی مردم از چند طریق ممکن است؛ اولین آن‌ها تأیید از سمت شورای نگهبان است. دومین آن ها شناخته شدن توسط مشورت با کسانی است که مطلع هستند؛ یا اینکه مجامعی که خودشان مورد تأیید هستند لیستی را ارائه دهند و افراد بتوانند آن افراد را شناسایی کنند. سومین راه عملکرد و سابقه آن نامزدهاست. لذا راهکارهای شناخت اصلح در حوزه خبرگان متنوع است.

هدف رژیم اشغالگر از فتح غزه کلیدخوردن خاورمیانه جدید است

تحلیل شما درباره مورد هدف قرار گرفتن فرماندهان ایرانی در جبهه نبرد با اسرائیلی‌ها چیست؟

رژیم صهیونیستی مجموعه ای از سیاستمداران جبهه استکبار است که در جغرافیای فلسطین اشغالی محدود نمی‌شوند و در سرتاسر دنیا وجود دارند و به دنبال زمین‌خواری هستند. تمرکز آن‌ها تسلط بر مراکز قدرت در جهت چپاول سرمایه‌های بین‌المللی است و در این رابطه از هیچ جنایت سخت و نرم دریغ نمی‌کنند. درمورد مسأله غزه باید بگوییم آن‌ها در اصل به دنبال اشغال یکدست فلسطین و کوچ دادن مردم غزه به صحرای سینا هستند، تا از این طریق طرح خاورمیانه جدید را در راستای نظم نوین جهانی از منظر خود کلید زنند.

بازنده جنگ اخیر اسرائیل بود

افزون بر این، مانع آن‌ها امروزه جبهه مقاومت است. در نبرد اخیر پیروزی با جبهه مقاومت است؛ اسرائیل که زمانی در جنگ شش روزه اعراب را با بحران مواجه می‌ساخت امروزه پس از گذشت بیش از 110 روز از پس غزه برنیامده است. تحلیل‌های نظامی و امنیتی همگی بر این موضوع اذعان و اقرار دارند که اسرائیل در نبرد غزه پیروز نشده است؛ چرا که اگر پیروز می‌شد الآن باید غزه به دست آن‌ها می‌افتاد. پس طبیعی است که در چنین حالتی آن‌ها به ترور مستشاران و رهبران نظامی جبهه مقاومت رو بیاورند.

در خصوص نوع برخورد و انتقام از ترورها، برخی معتقدند که باید پاسخ فوری و پشیمان کننده داد و بعضی دیگر اعتقاد دارند که نوع پاسخ باید استراتژیک باشد. کدام راهکار را باید در پیش گرفت؟

من با بسیاری از شوراهای علمایی کشورهای مختلف از جمله فلسطین دیدار داشته ام. آن ها به این نقش اساسی ایران در محور مقاومت اشاره کردند و دعاگوی ایران در این رابطه هستند. این محور را حتی در تجمعات فرهنگی، ورزشی و هنری نیز می توان مشاهده نمود و به یقین رسید که محور مقاومت یک جریان جامع است. رژیم صهیونیستی اگر دست به اقدامی می‌زند، در اصل به دنبال طراحی‌های پس از واکنش است، پس در این رابطه مسأله مهم این است که نوع مواجهه ما منطقی و با در نظر گرفتن اقتضا و شرایط باشد، دقیقا روشی که مقام معظم رهبری در این باره اتخاذ کرده اند. اینکه مستشاران عزیز ما توسط دشمن به شهادت میرسند هزینه کمک ایران به محور مقاومت و اجازه ندادن به دشمن برای نزدیکی به مرزهای ماست؛ و همینطور می بینیم که پاسخ محور مقاومت و ایران به این جنایات سخت و محکم است.

پیروزی جبهه مقاومت قطعی است

تحلیل شما از آینده منطقه چیست؟

بنا به نظر دانشمندان حوزه تحلیل نظامی جهان، نظام محاسباتی جغرافیای سیاسی، تجربه تاریخی و موازنه قدرت در منطقه و جهان تردیدی نیست که آینده روشنی برای مردم جهان ایجاد خواهد شد تا از دست جهانخواران استکبار رهایی یابند. صهیونیسم بین‌الملل و استکبار تمام دنیا را گرفتار ساخته که در این بین خاورمیانه تجلی این موضوع به شکل عیان تر است. در محاسبات سیاسی پیروزی مردم منطقه بر رژیم استکبار قطعی به نظر میرسد و خود رژیم صهیونیستی این را احساس کرده است. بنا به بیداری ای که امروزه شکل گرفته و گستره جبهه مقاومت افزایش یافته، شکست رژیم صهیونیستی قطعی است. در متون دینی هم به این مسأله اشاره شده است: وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ. حتی در تورات و انجیل هم این جغرافیا محل شکست آن ها تعیین شده است.

مردم با انتخاب اصلح مشکلات را برطرف خواهند کرد

اگر حرف آخری هم دارید بفرمایید.

من از مردم ایران تقاضا دارم با حضور هوشمندانه خود، با شور و شعور بالایی که همیشه از خود نشان دادند بار دیگر حضور حماسی خود را نشان دهند که قطعا چنین خواهد شد و ایران عزیز را در یک فضای پرقدرت قرار دهند و با انتخاب اصلح مشکلات را بر طرف کنند و دست رد به اندیشه های استکبار بزنند که به دنبال تضعیف ایران است.

کد خبر 828319

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
    0 0
    حکمت 295نهج البلاغه راهنمای معرفی دوستان ودشمنان است کههر کس بکار گیرد هرگز خطا نرفته وپشیمان نخواهد شد دومورد ازشش مورد یکی دشمن.دشمن تو دوست توست .ویکی دوست دشمن تو.نیز دشمن توست .ببین دشمنان از کی حمایت میکنند انها افراد راخوب میشناسند خصوصا سازشکاران را .انها دوست تونیستند .همانگونه که شیطان از خاتمی وروحانی باتمام توان حمایت کردند .ودیگر ببین خیرخواهان ودوستان ازکه حمایت میکنند دشمن دشمن تو دراین فقره دشمنی .باتو دوست وهمراه است به ان اتکا کن .چون هدف مشترک است .ببین دشمنان امریکا .جانب کدام گروه را میگیرند