همشهری آنلاین - گروه سیاسی: پرتاب سه ماهواره ایرانی پوشش رسانهای گستردهای در خبرگزاریهای غربی داشت. در بخشی از این گزارشها تلاش شد تا پرتابها به برنامه موشکهای بالستیک ایران و مسائل هستهای ربط داده شود. ایران بارها بر استفاده از این پرتابگرها در برنامههای متنوع ماهوارهای مورد نیاز خود تاکید کرده است.
گزیده گزارش رسانههای غربی درباره پرتابهای اخیر را میخوانید.
رویترز نوشت: ایران بهطور همزمان سه ماهواره پرتاب کرد. رسانه های دولتی گزارش دادند که ایران روز یکشنبه برای اولین بار سه ماهواره با استفاده از موشک ماهواره بر سیمرغ (ققنوس) که توسط وزارت دفاع ساخته شده است به فضا پرتاب کرد. یک ماهواره با وزن ۳۲ کیلوگرم (۷۰ پوند) و دو نانوماهواره کمتر از ۱۰ کیلوگرم با هدف آزمایش ارتباطات باند باریک و فناوری موقعیت جغرافیایی هر کدام به مدار حداقل ۴۵۰ کیلومتری (۲۸۰ مایل) فرستاده شدند.
ماهواره بزرگتر که «مهدا» نام دارد و توسط سازمان فضایی ایران ساخته شده، برای آزمایش دقت موشک سیمرغ در ارسال محمولههای متعدد به فضا پرتاب شد. ایران ماهواره ثریای خود را در ماه جاری با موشکی که توسط نیروهای نظامی سپاه پاسداران ساخته شده بود به مدار زمین فرستاد و این موضوع نگرانی قدرتهای اروپایی را در مورد استفاده از فناوری پرتابگر فضایی برای توسعه سامانههای موشکهای بالستیک دوربرد ایجاد کرد.
آسوشیتدپرس آمریکا هم نوشت: ایران با افزایش تنشها، ۳ ماهواره به فضا پرتاب کرد که بخشی از برنامه مورد انتقاد غرب است. ایران روز یکشنبه اعلام کرد که سه ماهواره را با موفقیت به فضا پرتاب کرده است که در گذشته با شکستهای متعددی روبرو شده است؛ آخرین مورد در برنامهای که غرب میگوید موشکهای بالستیک تهران را بهبود میبخشد. این پرتاب در حالی صورت میگیرد که تنشها بر خاورمیانه بهصورت گستردهتری در ادامه جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه انجام میشود.
تلویزیون دولتی ماهوارههای پرتاب شده را مهدا، کیهان-۲ و هاتف-۱ اعلام کرد. مهدا یک ماهواره تحقیقاتی توصیف شد و کیهان و هاتف به ترتیب نانوماهوارههایی اعلام شدند که بر موقعیتیابی جهانی و ارتباطات متمرکز هستند. عیسی زارعپور، وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران گفت که مهدا تاکنون سیگنال هایی را به زمین ارسال کرده بود.
پنج پرتاب ناموفق پیاپی برای برنامه سیمرغ، موشک حامل ماهواره انجام شده است. شکست موشک سیمرغ یا «ققنوس» بخشی از یک سری شکستها در سالهای اخیر برای برنامه فضایی غیرنظامی ایران بوده است، از جمله آتشسوزیهای مرگبار و انفجار موشک در سکوی پرتاب که توجه دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده را به خود جلب کرد.
فرانس ۲۴ هم در گزارشی نوشت: ایران در بحبوحه افزایش تنشها با غرب، سه ماهواره به مدار زمین پرتاب کرد. ایران روز یکشنبه اعلام کرد که به طور همزمان سه ماهواره به مدار زمین پرتاب کرده است، تقریباً یک هفته پس از پرتاب ماهواره تحقیقاتی سپاه پاسداران که انتقاد غرب را برانگیخت. این ماهوارهها توسط ماهوارهبر دو مرحلهای سیمرغ (ققنوس) حمل و به مدار حداقل ۴۵۰ کیلومتری (۲۸۰ مایلی) پرتاب شدند. دولتهای غربی از جمله ایالات متحده بارها به ایران درباره چنین پرتابهایی هشدار دادهاند و گفتهاند که میتوان از همین فناوری برای موشکهای بالستیک، از جمله موشکهایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، استفاده کرد.
تایمز اسرائیل هم نوشت: ایران ۳ ماهواره را با هم به مدار فرستاد، چون غرب سر این برنامه غر میزند. این پرتاب اولین استفاده موفقیتآمیز از موشک دو مرحلهای سیمرغ محسوب بود و یک هفته پس از پرتاب جداگانهای که به علت ترس از استفاده در حمل سلاحهای هستهای محکوم شد، انجام شد.
نظر شما