همشهری آنلاین- تیم ملی فوتبال ایران برای صعود به مرحله یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا از ساعت۱۹:۳۰ امشب به مصاف تیم ملی سوریه خواهد رفت. از جمع ۸تیم برتر آسیا ۶تیم طی ۳روز گذشته انتخاب شدهاند و ۲تیم باقیمانده هم امروز در ۲بازی حساس مشخص خواهند شد. جایی که ژاپن و ایران در مصاف با تیمهای عربی به دنبال صعود هستند و در صورت صعود باید در مرحله بعدی مقابل یکدیگر قرار بگیرند. ژاپن که به عنوان تیم دوم از گروهش صعود کرده امروز از ساعت۱۵ مقابل بحرین قرار میگیرد که در گروه E و در حضور اردن و کرهجنوبی صدرنشین شده بود. ژاپنیها شانس اول قهرمانی در این جام به شمار میروند و خیلیها باخت آنها مقابل عراق در مرحله گروهی را صرفا یک اتفاق میدانند. جالب اینکه تمام همگروهیهای ژاپن در مرحله یکهشتم حذف شدند و این اتفاق دقیقا در مورد تیم ملی ایران هم رخ داده است. یعنی از گروه C فقط ایران و از گروه D فقط ژاپن شانس حضور در جمع ۸تیم برتر را دارند و ۴تیم دیگری که از این دو گروه صعود کرده بودند همگی حذف شدهاند. جدال ایران و سوریه که از ساعت۱۹:۳۰ در ورزشگاه عبدالله بن خلیفه برگزار میشود، آخرین بازی مرحله یکهشتم نهایی و پایانبخش این مرحله از رقابتهای جام ملتهای آسیا خواهد بود.
ایرانیها در کوچکترین ورزشگاه
ورزشگاه عبدالله بن خلیفه در خیابان الدحیل شهر دوحه قرار دارد و متعلق به تیم الدحیل است. این ورزشگاه ۱۰هزار نفری کوچکترین ورزشگاه میزبان جام ملتهای آسیا است و برگزارکنندگان رقابتها در تصمیمی عجیب مسابقهای را که میتواند چندبرابر گنجایش این ورزشگاه تماشاگر داشته باشد در این ورزشگاه کوچک برگزار میکنند. ورزشگاه خانگی الدحیل در مرحله گروهی این رقابتها میزبان ۶مسابقه بوده و در مرحله حذفی هم فقط بازی ایران و سوریه در این محل برگزار میشود و بعد از این بازی، کار جام ملتها با این استادیوم به پایان میرسد. این همان ورزشگاهی است که چند هفته قبل تیم پرسپولیس در آنجا با الدحیل بازی کرد و با تکگل امید عالیشاه به پیروزی رسید.
۵۰سال است به ما میبازند
تیمهای ملی ایران و سوریه سابقهای طولانی و پربار از تقابل با یکدیگر دارند و تعداد بازیهای آنها در مقابل هم به ۳۰بازی رسیده است. در این ۳۰بازی سوریه فقط یک بار توانسته ایران را ببرد و ۱۷برد و ۱۲مساوی هم سهم ایرانیها بوده است. این دو تیم از سال۱۹۷۳ میلادی یعنی دقیقا از ۵۰سال قبل با یکدیگر بازی میکنند که تنها برد سوریه هم در همان سال اول رقم خورده است. سال۱۹۷۳ در مسابقات مقدماتی جامجهانی بود که اولین تقابلهای دو تیم اتفاق افتاد. در آن رقابتها هر دو بازی رفت و برگشت این دو تیم در تهران و در ورزشگاه امجدیه برگزار شد که بازی رفت را ایران با یک گل برد و در بازی برگشت سوریه با همین نتیجه پیروز شد. گل ایران را در بازی رفت اکبر کارگرجم زد و گل بازی برگشت را هم عبدالغنی تاتیش وارد دروازه ناصر حجازی کرد. محمود بیاتی، سرمربی ایران در آن بازی برای جلوگیری از شکست علی پروین را از نیمه دوم به جای عباس نوینروزگار به زمین فرستاد اما این تعویض هم افاقهای نکرد. آخرین تقابل ایران و سوریه نیز در مسابقات مقدماتی همین جامجهانی اخیر اتفاق افتاد که ایران با هدایت دراگان اسکوچیچ در دو بازی رفت و برگشت مجموعا ۴گل زد و پیروز شد.
تیم چندملیتی هکتور کوپر
تیم ملی سوریه که حالا توسط هکتور کوپر سرمربی سرشناس آرژانتینی هدایت میشود چندین بازیکن دو تابعیتی در لیست خودش دارد. از بین ۲۶بازیکن سوریه، فقط ۸بازیکن در باشگاههای سوری عضویت دارند و الباقی لژیونر هستند. در این تیم شاهد حضور بازیکنانی از کشورهای آرژانتین، پرو، اسلواکی، سوئد، روسیه، جمهوری چک، یونان، کویت، اردن، بحرین، امارات، لبنان، مالزی و عراق هستیم. نامهایی چون پابلو صباغ، ماکسیم صراف، ازکیل هام، ایهم اوسو، اِلمار آبراهام، آنتونیو یعقوب و... نشان میدهند با بازیکنانی طرف هستیم که صد درصد سوریهای نیستند. با این وجود هنوز ۲نام مشهور در لیست عقابها حضور دارند که فوتبالدوستان ایرانی با آنها آشنا هستند. اولی عمر خربین، مهاجم کنونی الوحده امارات (تیم احمد نوراللهی) و اسبق الهلال عربستان است که مقابل نمایندگان ایرانی نمایش خوبی داشته و بارها موفق به گلزنی شده است. ابراهیم عالمه، گلر اسبق سپاهان هم در لیست سوریه هست که فعلا جایی در ترکیب اصلی تیمش ندارد. سوریه در مرحله گروهی تیم سرسخت در دفاع نشان داد که طی ۳بازی فقط یک بار دروازهاش باز شد. البته گلهای زده این تیم هم مثل گلهای خوردهاش کمتعداد بودهاند که نشان از کمتوانی سوریها در خط حمله دارد. آنها امشب با یک دفاع اتوبوسی در مقابل ایران صفآرایی میکنند و چشم به تکموقعیتهای احتمالی در ضدحملات خواهند داشت.
نظر شما