این روزها این مجموعه تلویزیونی وارد ششمین سال تصویربرداری و یا به عبارت دیگر وارد روزهای پایانی خود شده است.
از سال 1383، داوود میرباقری مشغول کارگردانی مجموعه ای است که محمود فلاح تهیه کننده آن است.
این مجموعه در بیش از چهل قسمت داستان زندگی و قیام «مختار ابو عبیده بن ثقفی»، ملقب به «ابو اسحاق» را در دوره های مختلف زندگی او روایت میکند. او عشق و ارادت زیادی به خاندان پیامبر دارد؛ سیاست مداری کهنه کار و باهوش و در عین حال جنگاوری بینظیر است. مختار سیاست را خوب میشناسد. فرمانده کاردانی است و در شجاعت و بیباکی بیمثال است. شهرت مختار به دلیل قیامی است که پس از واقعة عاشورا، با هدف خونخواهی از شهدای دشت کربلا ،توسط او شکل میگیرد و به پیروزی میرسد. در زمانی که مردم کوفه از امام حسین ع برای آمدن به کوفه دعوت میکنند؛ او و قبیلهاش نیز به طرفداری از امام حسین ع حرکت خود را آغاز میکنند. اما مختار توسط عبیدالله بن زیاد دستگیر و روانه زندان میشود. او در روز عاشورا در زندان است. توطئه بنیامیه برای قتل او به نتیجه نمیرسد و در نهایت او بعد از آزادی از زندان، با شعار« یا لثارات الحسین» قیام خود را آغاز میکند، قیامی که به قصاص تمامی قاتلان کربلا و در نهایت تشکیل حکومت منجر میشود.
رضا کیانیان در نقش حاکم مکه/عکس ها : ایسنا
تست گریم مهدی فخیم زاده و نظارت کارگردان
همه بازیگران مختارنامه
داستانهای تاریخی، علاوه بر داستان جذاب، معمولا پربازیگر هم هستند. این مجموعه هم از این قاعده مستثنی نبوده است. نقش اصلی این کار برعهده فریبرز عرب نیاست، که در نقش مختار ثقفی بازی می کند. فریبرز عرب نیا پس از سالها دوری از دنیای تصویر با پذیرفتن این نقش، مجددا به دنیای سینما و تلویزیون برگشته است.
او فقط در نقش مختار ظاهر شده و نقش دیگری را نپذیرفته است.
کی و چه نقشی
رضا رویگری : یکی از یاران ایرانی مختار
مهدی فخیمزاده : عمرسعد
امین زندگانی : مسلمبن عقیل
پرویز پورحسینی : میثم تمار
ژاله علو : مادر مختار
ویشکا آسایش : جعده همسر امام حسن ع
اکبری مبارکه : یکی از یاران مختار
محمد رضا شریفینیا : محمدبن حنفیه
اکبر زنجانپور : عموی مختار
نسرین مقا نلو : همسر مختار
رضا کیانیان : عبد ا. . . بن زبیر؛حاکم مکه
محمد فیلی : شمر
دکورهای مختارنامه در منطقه احمدآباد مستوفی در جنوب غربی تهران ساخته شده است . این دکور شامل شهرهای کوفه، مدائن و مکه است. جزئیات این شهرها به گونه ای ساخته شده است تا آن دوران را زنده کند و در نتیجه گروه هم برای تصویر کردن آن دوران، به شهرهای دور نروند.