یکشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
۰ نفر

واشنگتن‌پست به نقل از چندین منبع نوشت: بایدن و دستیاران ارشد او بیش از هر زمان دیگری به قطع روابط با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نزدیک شده و دیگر او را شریک سازنده‌ای نمی‌دانند که حتی در خفا بتواند تحت تأثیر قرار گیرد.

نتانیاهو و بایدن

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته شش نفر از آشنایان با این گفتگوها، افزایش ناامیدی از نتانیاهو باعث شده است که برخی از دستیاران بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از او بخواهند که به طور علنی از نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مورد عملیات نظامی در غزه انتقاد کند.

به گفته این منابع بایدن، حامی سرسخت رژیم صهیونیستی که بیش از ۴۰ سال است نتانیاهو را می‌شناسد، تا کنون تمایلی به علنی کردن ناامیدی‌هایش از او نداشته است. آنها گفتند، اما او به آرامی به این نتیجه رسیده است، زیرا نتانیاهو همچنان مقامات بایدن را با تحقیرهای عمومی و رد فوری خواسته‌های اساسی آمریکا خشمگین می‌کند.

نتانیاهو در چند روز گذشته بارها مقامات آمریکایی را خشمگین کرده است. او در حالی که وزیر امور خارجه آنتونی بلینکن در منطقه در تلاش برای میانجیگری توافق بود، علناً معامله اسیران را محکوم کرد. وی اعلام کرد که ارتش صهیونیستی به سمت شهر رفح در جنوب غزه حرکت خواهد کرد، اقدامی که مقامات آمریکایی علناً با آن مخالفت کرده‌اند، زیرا رفح محل اسکان حدود ۱.۴ میلیون فلسطینی است که در شرایط نامناسبی زندگی می‌کنند و تحت دستور تل‌آویو به آنجا گریخته‌اند. نتانیاهو همچنین گفت که ارتش صهیونیستی تا زمانی که به «پیروزی کامل» دست پیدا نکند، جنگ در غزه را متوقف نخواهد کرد، حتی در شرایطی که مقامات آمریکایی به طور فزاینده بر این باورند که هدف اعلام شده وی یعنی نابودی حماس دست نیافتنی است.

در حال حاضر، کاخ سفید درخواست‌ها مبنی بر توقف کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی یا اعمال شروط بر آن را رد کرده، اما برخی از دستیاران بایدن استدلال می‌کنند که انتقاد از نتانیاهو به او اجازه می‌دهد تا از یک رهبر نامحبوب و سیاست‌های زمین سوخته‌اش فاصله بگیرد.

ناامیدی در خفای بایدن از نتانیاهو - که ماه‌هاست در حال افزایش است - روز پنجشنبه زمانی که او گفت که عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه «بیش از حد» بوده است، آشکار شد؛ این شدیدترین توبیخ او تاکنون بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در مورد رنج فلسطینیان و همچنین زمان و انرژی که صرف تلاش مصری‌ها برای مجوز ارسال کمک‌های بیشتر به این منطقه ۲۵ مایلی شده است، صحبت کرد. بایدن گفت: «بسیاری از مردم بی‌گناه از گرسنگی می‌میرند. بسیاری از مردم بی‌گناه در مشکل و در حال مرگ هستند و این باید متوقف شود.»

کانون این اختلاف در حال حاضر طرح ارتش صهیونیستی برای راه‌اندازی یک عملیات نظامی در رفح است، جنوبی ترین شهر غزه که هم مرز با مصر است و به بیش از چهار برابر اندازه اصلی جمعیت در خود جای داده است. یکی از مشاوران خارجی کاخ سفید گفت: «آنها در حال حاضر در چادرها زندگی می کنند و غذا و آب کافی دریافت نمی‌کنند و شما می‌گویید به جای دیگری بروید. کجا؟ چگونه قرار است به آنجا برسند؟»

واشنگتن پست نوشته است: این مقاله بر اساس مصاحبه با ۱۹ مقام ارشد دولت و مشاوران خارجی تهیه شده که بسیاری از آنها به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند. دستیاران کاخ سفید علناً می گویند که هیچ تغییری در استراتژی یا پیام بایدن ایجاد نشده است. اما بسیاری از متحدان او معتقدند که یک تغییر لفظی شدید تأثیر کمی خواهد داشت، مگر اینکه ایالات متحده شروع به تحمیل شرایط برای حمایت خود از این رژیم کند.

بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق، گفت: «تا زمانی که شما بدون قید و شرط از عملیات نظامی نتانیاهو در غزه حمایت می‌کنید، اصلاً فرقی نمی‌کند که در نظرات خود چقدر صفحه را بچرخانید. اساساً، شما باید تصمیم بگیرید که یک چک سفید از حمایت به بی بی ندهید.» (بی بی نام مستعار رایج نتانیاهو است.)

به گفته وزارت بهداشت غزه، بیش از ۲۸۰۰۰ فلسطینی در حملات این رژیم به غزه شهید شده و بیش از ۸۰ درصد از ۲.۳ میلیون ساکن غزه آواره شده و محاصره غزه یک فاجعه انسانی را ایجاد کرده است.

کاخ سفید در روزهای اخیر برای نشان دادن ناامیدی فزاینده خود گام‌های نه چندان بلندی برداشته است. بایدن یادداشتی برای امنیت ملی صادر کرد که هدف آن حصول اطمینان از این است که دریافت کنندگان تسلیحات آمریکا از برخی دستورالعمل‌ها، از جمله عدم ایجاد مانع در کمک‌های بشردوستانه، پیروی می کنند. مقامات گفتند که بایدن همچنین اوایل ماه جاری فرمان اجرایی را صادر کرد که چهار شهرک‌نشین کرانه باختری را به دلیل خشونت علیه فلسطینیان تحریم کرد، اقدامی که نتانیاهو در دیدار خصوصی با بلینکن از آن انتقاد کرد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی گفت که عملیات اسرائیل در رفح یک فاجعه برای آن مردم خواهد بود و ما از آن حمایت نخواهیم کرد؛ قوی‌ترین واکنش کاخ سفید در مخالفت با عملیات نظامی رژیم صهیونیستی.

برخی از دستیاران بایدن استدلال کرده‌اند که او همچنان می‌تواند در حالی که نتانیاهو را محکوم می‌کند، از رژیم صهیونیستی حمایت کند. اما بایدن، که دستیارانش می گویند وابستگی عمیقی به دولت یهود دارد، به گفته چندین نفر از افراد آشنا به تفکر او، تمایل دارد نخست وزیر و دولت رژیم صهیونیستی را یکسان ببیند و با ایده انتقاد دست و پنجه نرم کرده است.

به گفته دو مقام سابق دولت اوباما، زمانی که بایدن معاون رئیس جمهور بود، معتقد بود که اوباما و نتانیاهو اختلاف نظرهای عمومی زیادی داشتند. با این حال، صبر بایدن در مورد نحوه انجام کارزار نظامی رژیم صهیونیستی به پایان رسیده – و او همچنین بهای سیاسی فزاینده‌ای را برای آغوش بازش از این رژیم می‌پردازد، حتی در حالی که به نظر می رسد نتانیاهو مشتاق به دست آوردن امتیازات سیاسی با نادیده گرفتن علنی بایدن است.

در حالی که بایدن وارد یک مبارزات سخت برای انتخاب مجدد می شود، نظرسنجی ها نشان می‌دهد که رای دهندگان جوان، رنگین پوستان، مسلمانان و اعراب آمریکایی‌ به شدت با مدیریت او در قبال جنگ غزه مخالف هستند. مقامات آمریکایی ماه‌ها صهیونیست‌ها را تحت فشار قرار داده‌اند تا اجازه دهند کمک‌های بشردوستانه بیشتر از جمله غذا، آب و دارو به غزه وارد شود، اما با مقاومت مکرر نتانیاهو و دولتش مواجه شده‌اند. آنها حتی مانع از ورود کامیون‌های کمک رسانی به گذرگاه مرزی کرم شالوم با غزه شده‌اند.

یک مقام ارشد دولت که به طور مرتب با رئیس جمهور صحبت می کند، گفت که اظهارات تند و غیرمعمول بایدن در روز پنجشنبه منعکس کننده آن چیزی است که او مدت هاست در خلوت می گوید. این مقام گفت: «فکر نمی‌کنم کسی بتواند به کارهایی که اسرائیلی‌ها در غزه انجام داده‌اند نگاه کند و نگوید که این کار بیش از حد است. این موضوع باعث ناامیدی اسرائیلی‌ها می شود. آیا آنها در مورد آینده غزه فکری کرده‌اند؟ نه. آنها با سؤالات واقعاً سخت دست و پنجه نرم نکرده اند.»

این مقام گفت: «همه چیز یک مبارزه روزانه است. بر ناامیدی مقامات ایالات متحده، تردید عمیق آنها در مورد توانایی تل‌آویو برای دستیابی به هدف اعلام شده خود یعنی پیروزی کامل نظامی را بیفزایید. مقامات اطلاعاتی ایالات متحده در یک جلسه توجیهی پشت درهای بسته به قانونگذاران گفتند که اگرچه اسرائیل توانایی‌های نظامی حماس را کاهش داده است، اما نزدیک به نابودی این گروه با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از جنگ نیست.

رهبران ایالات متحده نسبت به ادعای نتانیاهو مبنی بر اینکه او دو سوم مبارزان حماس را نابود کرده، تردید دارند و هشدار می‌دهند که سطح بالای تلفات غیرنظامیان تضمین می‌کند که یک جمعیت خشمگین و متنفر برای دهه‌های آینده در مجاورت سرزمین‌های اشغالی زندگی خواهند کرد.

مقامات ایالات متحده تقریباً به طور کامل بر روی تضمین توافقی متمرکز شده‌اند که منجر به آزادی بسیاری از ۱۳۰ اسیر اسرائیلی باقی مانده در غزه در ازای اسرای فلسطینی و توقف طولانی مدت در جنگ شود. مقامات کاخ سفید گفتند که آتش بس موقت به آنها اجازه می‌دهد تا کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز را به غزه برسانند. آنها همچنین امیدوارند که فضایی برای شروع دست و پنجه نرم کردن با دشوارترین سؤالات پیش رو، از جمله اینکه چه کسی غزه را اداره کند، چگونه راه را برای تشکیل کشور فلسطینی هموار کنند و چگونه برای اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطینی که بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می کند، فراهم کنند.

مقامات کاخ سفید به طور فزاینده‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که نتانیاهو بر بقای سیاسی خود به استثنای هر هدف دیگری متمرکز است و مشتاق است خود را در مقابل فشار بایدن برای راه حل دو دولتی قرار دهد. نتانیاهو در یک کنفرانس خبری ماه گذشته، علناً بایدن را به دلیل حمایتش از یک کشور فلسطینی مورد سرزنش قرار داد و گفت که نخست وزیر اسرائیل باید «توانایی نه گفتن به دوستان» را داشته باشد.

فرانک لوونشتاین، یکی از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا که به رهبری مذاکرات اسرائیل و فلسطین در سال ۲۰۱۴ کمک کرد، گفت: نتانیاهو در داخل سیاست بازی می‌کند و اگر فکر کند که ضایع کردن بایدن به او کمک می‌کند، این کار را خواهد کرد.

دستیاران می گویند یکی از بزرگترین دلایلی که بایدن سریعتر از نتانیاهو انتقاد نکرده، رابطه چند دهه‌ای او با نتانیاهو است. بایدن اغلب به نتانیاهو می‌گوید: «دوستت دارم بی بی، حتی اگر نتوانم تو را تحمل کنم».

با افزایش ناامیدی بایدن، او کمتر با نتانیاهو صحبت کرده است. به گفته یکی از مدیران ارشد، آخرین گفتگوی آنها، در اواسط ژانویه، عمدتاً بر روی معامله احتمالی اسیران متمرکز بود.

بایدن سپس با عبدالفتح السیسی، رئیس‌جمهور مصر و تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفتگو کرد و از آنها خواست تا بر حماس فشار بیاورند تا دو طرف بتوانند به توافق نزدیکتر شوند. در پشت صحنه، رئیس‌جمهور و دستیارانش هنگامی که نتانیاهو علناً آخرین پیشنهاد حماس را برای تبادل اسیران در هفته گذشته رد کرد - فقط چند ساعت پس از آن که بلینکن، که برای پنجمین بار از زمان آغاز جنگ در سرزمین‌های اشغالی حضور داشت، عصبانی شدند.

نتانیاهو گفت: «تسلیم شدن در برابر خواسته‌های حماس - که به تازگی شنیده‌ایم - به آزادی اسیران منجر نمی‌شود.» ساعاتی بعد، بلینکن شدیدترین انتقاد خود را تا به امروز از تلفات بالای غیرنظامیان در غزه، محدودیت های اسرائیل برای کمک‌ها و لفاظی‌های تحریک آمیز نتانیاهو و وزیرانش ارائه کرد که به گفته او باعث «نگرانی های عمیق» در ایالات متحده می شود.

بلینکن روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل آویو به خبرنگاران گفت: «تلفات روزانه عملیات نظامی علیه غیرنظامیان بی گناه همچنان بسیار زیاد است.هیچ چیزی نمی‌تواند مجوز این اقدامات باشد.»

کد خبر 831676
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    1 0
    بایدن و نتانیاهو وبلینکن وووو همه و همه این حیوانات درنده خو از یک گونه از درندگان بنانم صهیونیست هستند و با این بازی ها سعی در پنهان کردن چهره ضد بشری قوم نژاد پرست یهیود می کنند.
  • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    0 0
    بایدن غلط کرد