داوود دشتبانی به همشهری آنلاین گفت: نامه اصلاح طلبان تلاش می کند تا شرایط را برای روزهایی که امکان تاثیرگذاری مردم بر سرنوشت سیاسی‌شان به شکل مطلوب‌تری فراهم شود، حفظ کند.

داوود دشتبانی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: تصمیم ۱۱۰ نفر از چهره‌های اصلاح‌طلبی و اعتدالگرایان برای مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم برخلاف بیانیه چند روز قبل‌تر جبهه اصلاحات ایران صورت گرفت. با داوود دشتبانی امضاکننده بیانیه ۱۱۰نفری و چهره فعال اصلاح‌طلبی درباره اهداف تنظیم و انتشار این نامه گفت‌وگو کردیم.

هدف از تهیه و انتشار بیانیه ۱۱۰ نفری اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان برای مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم چه بوده است؟

در شرایطی که به نظر می‌رسد قسمت عمده‌ای از راه‌های مشارکت سیاسی مسدود شده است و امکان فعالیت سیاسی در کشور بسیار محدود است، پیش‌بینی می‌شود با تجربه انتخابات سابق مجلس و حوادث چند سال گذشته انتخابات پرشوری در پیش نخواهد بود. این خواسته جریاناتی است که حضور آنها در عرصه سیاست در غیاب مردم صورت می‌گیرد و چنانچه مردم در صحنه حضور پیدا کنند، آنها نخواهند توانست سهم چندانی از انتخابات ببرند. این نامه برای گشودن فضایی برای بقا در عرصه سیاسی و موثر بودن جریان عقلانیت در عرصه سیاسی کشور است و به دنبال آن است تا از روزنه‌های محدود باقیمانده در فضای فعالیت سیاسی کشور پاسداری کند و شرایط را برای روزهایی که امکان تاثیرگذاری مردم بر سرنوشت سیاسی‌شان به شکل مطلوب‌تری فراهم شود، حفظ کند.

پاسخ‌تان به منتقدان این نامه از درون جریان اصلاح‌طلبی چیست؟

این نامه به این معنا نیست که رای دادن در انتخابات به معنای تحقق همه مصادیق مشارکت سیاسی است؛ در واقع یک رای دادن حداقلی و بهره‌گیری از تنها روزنه باقیمانده برای ابراز نظر مردم است، آن هم در غیاب جریان‌های سیاسی اصلی کشور و چهره‌های شاخصی که به دلیل فضای بسته سیاسی، ضرورت ندانستن یا محروم شدن از حضور در صحنه انتخابات، لازم ندانستند در عرصه رقابت حاضر شوند. تحلیلی وجود دارد که نباید به سمت انفعال که خواسته جناح رقیب است پیش رفت. جناح رقیب با بستن راه‌های مشارکت سیاسی به دنبال آن است که جریان اصلاحات را به انفعال بکشاند و از صحنه خارج کند. امضاکنندگان این نظر را داشتند که باید به گونه دیگری عمل کرد و تلاش کرد تا از حداقل روزنه‌ها استفاده کرد.

نگران نکوهش جبهه اصلاحات ایران بر سر انتشار این بیانیه نبودید؟

جبهه اصلاحات ایران بنا بر اینکه دارای یک سرمایه اجتماعی گسترده است و در قبال آن متعهد است، نمی‌تواند فارغ از نظر سرمایه اجتماعی خودش فعالیت و و ابراز نظر کند. این سرمایه اجتماعی مانند بخش بزرگی از مردم تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند، چون نماینده واقعی خودش را در بین نامزدهای موجود پیدا نمی‌کند.

امضای ۱۱۰ نفری اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان به معنی حرکت جمعی در این جریان نیست؟

نامه را باید حرکت فردی امضاکنندگان دانست و این به معنای موضع‌گیری بخشی از جریان اصلاح‌طلبی محسوب نمی‌شود. افراد با ویژگی‌های فردی خودشان این بیانیه را امضا کردند یعنی هیچ کدام از احزاب اصلاح‌طلب به آن نپیوستند، بنابراین، نامه مذکور را نمی‌توان جبهه‌ای قلمداد کرد.

فهرست هم می‌دهید؟

این بیانیه بعید است منجر به انتشار یک فهرست شود. فهرست را باید احزاب قانونی منتشر کنند. مطابق قانون انتخابات تنها احزاب می‌توانند فهرست منتشر کنند. این افراد امکان انتشار لیست ندارند. مگر اینکه احزاب قانونی بخواهند لیستی در وزارت کشور ثبت کنند تا اجازه تبلیغات قانونی پیدا کند، ولی افراد مطابق قانون نمی‌توانند به‌صورت مجزا فهرست صادر کنند.

کد خبر 832006

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha