همشهری آنلاین - مریم سرخوش: بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران و با حضور در غرفه همشهری، درباره سرنوشت وعدههایی که وزارت تحت امرش داده بود ولی ظاهرا به دهه فجر امسال نرسید، توضیحاتی ارایه کرد. البته توضیحات جناب وزیر، نشان میدهد که اسفندماه باید منتظر اجرای رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال باشیم.
• ممنون از وقتی که برای حضور در غرفه همشهری اختصاص دادید. وزارت بهداشت اخیرا دو وعده داده بود که قرار بود در دهه فجر و اواخر بهمنماه اجرایی شود، اما ظاهرا اجرای این وعدهها به دهه فجر نرسید. یکی درمان رایگان کودکان زیر هفت سال، و دیگری یارانه یک میلیون تومانی تغذیه کودکان. چرا این کارها انجام نشد؟
البته در ابتدای امر بگویم که از این دو تا، قسمت اول که اشاره کردید جزو وعدههای ما بوده، ولی بحث یارانه تغذیه کودکان جزو وعدههای ما نبوده است.
• پس بفرمایید بحث درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال به کجا رسید و چرا اجرایی نشد؟
در بحث درمان کودکان زیر هفت سال، باید توضیحی مقدماتی داشته باشم تا بتوانم نتیجهگیری کنم. هر طرح بزرگی که قرار است به اجرا برسد، ابتدا باید توسط هیئت دولت به تصویب برسد. به هر حال این طرحها بار مالی دارند و باید هیئت دولت درباره کلیت اجرای آن نظر بدهد. این طرح سه هفته پیش تصویب شد و الان در مرحله اجراییسازی هستیم.
• چرا با تأخیر همراه شد؟
طرحهایی از این دست، تصویبش خیلی مشکل است و شما باید بتوانید هیئت دولت را ترغیب و اقناع به تصویب و انجامش کنید. الحمدالله با مشارکتی که اعضای هیئت دولت داشتند، کار به تصویب این طرح رسیده و در حال تدارک اجرای آن هستم.
• زمان اجرایی شدن آن کی خواهد بود؟
مرحله آخر، تصویب چنین طرحی نیست. بعد از مصوبه هیئت دولت، حالا باید به قسمتهای مختلف رفته و بحثهای حقوقی و بودجه و ... آن نهایی شود. امیدوارم تا همین ماه بتوانیم به اجراییسازی این طرح بزرگ و ملی برسیم، به امید خدا.
• و یارانه تغذیه کودکان چطور؟ این طرح چه سرنوشتی پیدا کرد؟
همانطور که عرض کردم جزو وعدههای ما نبود. ما طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال را دنبال میکردیم که به نتیجه رسیده است. اتفاقا همین امروز هم پیگیر این طرح بودم.
• انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم. به عنوان سکاندار بهداشت و درمان کشور، چه انتظاری از مجلس آتی و مردم دارید؟
ببینید، حوزه سلامت یکی از مهمترین بخشهای جامعه است. شاید تا قبل از فراگیر شدن کرونا در جهان و ایران، کسی اهمیت این حوزه را به این صورت درک نکرده بود. یک وقت شما میگویید آتش، یک وقت آتش را رسم کرده و نقاشی میکنید، یک وقت هم هست به آتش دست زده و با همه وجود گرما و داغی آن را حس میکنید. کرونا این بهانه را داد تا جامعه و مسئولان، با همه وجود اهمیت حوزه سلامت را درک کنند؛ حوزهای که اگر نباشد یا مشکل داشته باشد، باقی قسمتها هم دچار خلل خواهند شد. مجلس، جایی است که قوانین را وضع میکند و دیگران و ما مجری این قوانین هستیم. طبیعی است اگر مردم اهمیت حوزههایی مثل سلامت را به خوبی درک کنند و نمایندگانی فهیم، متخصص، انقلابی و دلسوزی راهی مجلس کنند، اثرش را میتوانیم در وضع قوانین ببینیم. چنین قوانینی، قطعا میتوانند به پیشرفت حوزه سلامت کمک کنند. مردم همیشه ما را در حوزه سلامت یاری رساندهاند؛ که نمونهاش را در مشارکت آنها در پویشهای اخیر دیدیم. امیدوارم که این مشارکت را برای پیشبرد حوزه سلامت و دیگر حوزهها، در انتخابات پیش رو هم ببینیم.
نظر شما