به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، آیین رهاسازی آب دریاچه سد شهید کاظمی بوکان روز پنجشنبه با حضور «علی سلاجقه» رییس سازمان محیط زیست و «محمدصادق معتمدیان»دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و جمعی از مدیران شهرستان و استان برگزار شد.
فرماندار بوکان در این خصوص اظهار کرد: قرار است در این مرحله از رهاسازی آب دریاچه سد شهید کاظمی که نخستین رهاسازی در سال آبی جاری از این سد است، حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شود.
خشایار صنعتی در خصوص ذخیره آب سد شهیدکاظمی بوکان نیز گفت: هم اکنون ۳۳۰ میلیون مترمکعب آب در دریاچه سد شهیدکاظمی ذخیره شده است که این مقدار در مقایسه با حجم آب سال گذشته این سد ۱۲۱ میلیون مترمکعب بیشتر است.
وی افزود: امسال با توجه بارش های زمستانی مناسب حجم آب ذخیره شده پشت این سد افزایش یافته است اما با توجه به اینکه بیشتر بارش ها به صورت باران بود، ذخیره برفی در مناطق بالا دستی رودخانه های تامین کننده سد شهید کاظمی بسیار کمتر است.
امروز همچنین رهاسازی ۲۰ میلیون مترمکعب آب از سد مهاباد با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به سمت دریاچه ارومیه آغاز شد.
سد بوکان در جنوب دریاچه ارومیه قرار دارد و پرآب ترین سد آذربایجان غربی با ظرفیت حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.
سد شهید کاظمی که پیشتر با نام سد بوکان شناخته میشد، یکی از سدهای بزرگ ایران با هسته رسی است که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بوکان آذربایجان غربی قرار دارد.
سد بوکان برای استفاده از آب و کنترل سیلابهای زرینه رود، بر روی این رودخانه ایجاد شد و جهت آبیاری اراضی پایین دست سد دیگری نیز در جنوب شرقی بوکان بر روی این رودخانه احداث شد؛ طول تاج سد بوکان ۵۳۰ متر و ارتفاع آن از پی ۵۰ متر است که با افزایش حجم مخزن سد در سال ۱۳۸۴، حجم کل مخزن سد به ۷۶۲ میلیون مترمکعب رسید.
این سد علاوه بر تامین آب شهرهای بوکان، میاندوآب و عمده آب شهر تبریز، سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب شرب و مورد استفاده بخش صنعت و در حدود ۵۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه عجب شیر و آذرشهر در آذربایجان شرقی را نیز آبیاری میکند.
نظر شما