با گذشت یک هفته از وقوع سیل در جنوب سیستان و بلوچستان، امدادرسانی جمعیت هلال احمر با ۲ بالگرد و ۱۵۰۰نیروی عملیاتی ادامه دارد.

سیل

به گزارش همشهری آنلاین مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان به همشهری می‌گوید که آب‌گرفتگی خانه‌های روستایی، قطع برق و کمبود آب آشامیدنی و رسیدگی به وضعیت بیماران از مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی افراد آسیب‌دیده از سیل است. حالا با همکاری نیروهای امدادی ۵ استان و ۲ بالگرد خدمات‌رسانی بهتری در حال انجام است.
سید محمد مهدی سجادی درباره امدادرسانی ۲ بالگرد امداد و نجات توضیح می‌دهد: «یکشنبه (۱۳ اسفند) بالگردهای هلال احمر با ۱۵ سورت پرواز به افرادی که در روستاهای محاصره شده در آب گرفتار شدند، امدادرسانی کردند. بیشترین امدادرسانی هم در توزیع اقلام خوراکی، پتو و موکت و بسته‌های بهداشتی بود.»
سجادی درباره تامین آب آشامیدنی برای آسیب‌دیدگان از سیل نیز می‌گوید: «توزیع بسته‌های آب معدنی نیز انجام می‌شود، زیرا خانوارها معمولا آب آشامیدنی را از هوتک‌ها جمع‌آوری می‌کردند و حالا آب هوتک‌ها کدر و در برخی موارد گل‌آلود شده‌است. با درست شدن شبکه برق روستایی، پمپ‌های آب نیز به مدار وارد و مشکل آب رفع می‌شود.»
مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان ادامه می‌دهد: «۱۵۰ تیم امدادی از خراسان جنوبی، کرمان، بوشهر، یزد و خراسان شمالی برای امدادرسانی به مناطق آسیب‌دیده از سیل آمده‌اند.»

گروه‌های جهادی دست خالی‌اند

حضور گروه‌های مردمی و جهادی از استان‌های دیگر به جنوب سیستان هر چند مایه دلگرمی است، اما حائز نکته‌ مهمی است که سجادی این‌طور به آن اشاره می‌کند: «نیروهای جهادی دست خالی می‌آیند و به دنبال کار یدی هستند. در این شرایط نیازی به کار یدی نیست و لازم است نیروهای جهادی با هماهنگی و داشتن تجهیزات مناسب راهی منطقه شوند.»
سجادی در پاسخ به این پرسش که خبر کمبود بنزین برای خودروهای امدادی به گوش می‌رسد نیز می‌گوید: «بنزین برای خودروهای امدادی استان و همچنین همه نیروهای هلال احمر که از استان‌های دیگر آمده‌اند، تامین شده‌است.»
روزهای نخستن سیل که سطح آب بالاتر بود، قایق‌های صیادی محلی نجات‌بخش شدند و برای توزیع اقلام امدادی و جابه‌جایی افراد آسیب دیده از سیل به میدان آمدند. حالا با فروکش کردن سطح آب، سجادی از آفرودسواران می‌خواهد با خودروی خود برای کمک‌رسانی داوطلب شوند.
او ادامه می‌دهد: «از آنجا که ۱۶ شهرستان در جنوب استان درگیر سیل و همگی صعب‌العبور هستند، حتی با فروکش کردن سطح آب با خودروهای معمولی تردد امکان‌پذیر نیست.»

فعالیت سفیران روانی و اجتماعی

با ساماندهی امدادرسانی به مناطق آسیب‌دیده از سیل در جنوب سیستان و بلوچستان، گروه‌ سحر (سفیران حمایت روانی و اجتماعی) هلال احمر استان نیز فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
سجادی در این باره می‌گوید: «بچه‌هایی که در چادرهای اسکان اضطراری هستند، با حضور تیم سحر بازی گروهی و کتابخوانی را تجربه می‌کنند. فعالیتی که باعث می‌شود حال و هوای بهتری داشته باشند. اسباب بازی در اختیار بچه‌ها قرار می‌گیرد و ساعات شادی را می‌گذرانند.»

بودجه‌ بعد از دستورهای ویژه

ضمن بازدید مسئولان کشوری از جنوب سیستان و صدور دستورهای ویژه در روز شنبه (۱۲ اسفند)، تسریع در امدادرسانی هم اتفاق افتاده است. سجادی این را تایید می‌کند و می‌گوید: «بعد از بازدید وزیر و مدیر بحران کشور، خودروی سنگین از جمله کامیونت برای رسیدگی به وضعیت روستاهای محاصره در آب اختصاص داده شد. همچنین بودجه‌ای برای تامین برق و آب آشامیدنی در نظر گرفته شده‌است.»
۱۵۰۰نیروی عملیاتی در قالب ۲۸۹ تیم و با استفاده از ۲۲۹ دستگاه خودرو امدادی در حال خدمات‌رسانی به مناطق حادثه دیده نیکشهر، کنارک، خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، دلگان، سراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز، مهرستان و چابهار هستند. در این یک هفته، ۱۰ هزار بسته غذایی، ۶۵۰ دستگاه چادر امدادی، ۱۲۲۹ تخته موکت، ۲۵۴۴ تخته پتو، ۴۲۹۳ کیلوگرم نایلون و تعدادی کنسروجات و بسته‌های بهداشتی توزیع شده است. برای ۲ هزار و ۱۷۷ نفر نیز امکان اسکان اضطراری را فراهم شده‌است.

بیشتر بخوانید:
صیادی که ناجی سیل زدگان بلوچستان شد | قایق های صیادی پای کار امدادرسانی

کد خبر 836529

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha