خطیب نماز جمعه اردبیل گفت: نماینده‌ای که از درد موکل خود خبر ندارد او وکیل مردم نیست و هیچ گاه به نفع مردم تصمیم نخواهد گرفت و قطعاً نمایندگی برای او وبال خواهد شد.

سیدحسن عاملی

به گزارش همشهری آنلاین، روابط عمومی دفتر خطیب جمعه اردبیل نوشت: آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه های این هفته نماز جمعه که در محل مصلای اردبیل و با حضور پرشور و گسترده اقشار مختلف مردم برگزار گردید با اشاره به فرمایشات اخیر امام خامنه ای خطاب به منتخبین جدید ملت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری این هفته سفارشات بسیار نفیس به نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی داشتند بنده نیز از سر خیرخواهی چند توصیه به نمایندگان جدید دارم اول اینکه وقتی وارد مجلس شدید حتماً و حتماً زندگی یک ماه اول خودتان را با حقوق ۱۲ میلیون تنظیم کنید اصلاً چیزی به آن اضافه نکنید تا با تمام وجود درک کنید که اقشاری که با این حقوق و بلکه پایین‌تر از آن زندگی می‌کنند چه فشار، چه شکستگی و چه شرمندگی دارند.

وی ادامه داد: نماینده‌ای که از درد موکل خود خبر ندارد او وکیل مردم نیست و هیچ گاه به نفع مردم تصمیم نخواهد گرفت و قطعاً نمایندگی برای او وبال خواهد شد ؛ این نکته در روایات هم آمده است به حضرت یوسف در ایام قحطی گفتند چرا گرسنه می مانی و شکم سیر غذا نمی خوری؟ در حالی که خزانه کشور دست توست او جمله ای گفت که باید آن را در پیشانی مجلس شورای اسلامی بنویسند فرمود: ” اخاف ان اشبع فانسی الجیاع”(می ترسم سیر بشوم گرسنه ها را فراموش کنم) امیرالمومنین (ع) فرمود: “إنَّ اللّه َ تعالی فَرَضَ علی أئمّةِ العَدلِ أن یُقَدِّروا أنْفُسَهُمْ بِضَعَفَةِ النّاسِ ، کَیْ لا یَتَبیَّغَ بالفقیرِ فَقْرُهُ” (خداوند بر پیشوایان عادل واجب کرده است که خود را با مردم ناتوان همسان کنند، تا تنگدستیِ فقیر، او را برنیاشوبد.) دومین سفارش من به شما هشدار درباره سهم خواه هاست عده‌ای با نیت سهم به ستاد شما آمده و برای شما کار کرده‌اند شما مدیون آنها هستید آنها اگر به سهم خود نرسند نه تنها حرمت شما بلکه حرمت نظام و حرمت خون شهداء را هم نگه نخواهند داشت و شما را به جهنم نمی‌برد مگر همین سهم خواه ها ! بعضی از این‌ها با صراحت به شما خواهند گفت من با این حقوق نمی‌توانم زندگی کنم من باید مدیر شوم و در حال مدیریت بازنشسته شوم! مواظب باشید نمایندگی شما مذبح و مسلخ شایسته سالاری نگردد.

عاملی تصریح کرد: سومین توصیه اینکه مواظب اطرافیان، فامیل، اقربا و دوستان خود باشید این‌ها گاهی دنبال سهم ویژه هستند این را به عربی تطاول می‌گویند ریشه این تطاول را قطع کنید امیرالمومنین(ع) در این خصوص به مالک می‌نویسد: “ثُمَّ إِنَّ لِلْوَالِی خَاصَّةً وَبِطَانَةً، فِیهِمُ اسْتِئْثَارٌ وَتَطَاوُلٌ، وَقِلَّةُ إِنْصَاف فِی مُعَامَلَة؛ فَاحْسِمْ مَادَّةَ أُولَئِکَ بِقَطْعِ أَسْبَابِ تِلْکَ الاْحْوَالِ. وَلاَ تُقْطِعَنَّ لاِحَد مِنْ حَاشِیَتِکَ وَحَامَّتِکَ قَطِیعَةً” (و بدان، که والی را خویشاوندان و نزدیکان است و در ایشان خوی برتری جویی و گردنکشی است و در معاملت با مردم رعایت انصاف نکنند. ریشه ایشان را با قطع موجبات آن صفات قطع کن. به هیچیک از اطرافیان و خویشاوندانت زمینی را به اقطاع مده)

گاهی اطرافیان نماینده را سوار کول خود می کنند او می گوید مرا کجا می برید؟ می گویند تو کاری نداشته باش! در نتیجه او را راست می برند جهنم! امیر المومنین (ع) جمله ای در باب عدالت فرموده که اساس یک حکومت آرمانی است و نیاز مبرم امروز ماست حضرت به مالک می فرماید: ” إیّاکَ وَالاِستِئثارَ ” (حق ویژه قائل شدن ) “بِمَا النّاسُ فیهِ اُسوَةٌ”(در آنچه که مردم در آن برابرند.)

وی گفت: چهارم در عزل و نصب ها اصلاً دخالت نکنید و الا ما با تمام توان در برابر شما خواهیم ایستاد مدیریت صحیح منابع انسانی شرط اول توسعه است زیربنای توسعه را خراب نکنید پنجم مبادا مبادا برای افراد خاص استخدام درست کنید این یعنی آتش زدن به باور مردم ششم به کار اصلی خود مشغول شوید یعنی تصویب قانون و نظارت بر حسن اجرای قانون طفیلی قرار دادن وظیفه اصلی در نمایندگی مجلس و ورود به اجراء یا تمرکز روی اموری که هدف از آن جز استماله قلوب برای رای آینده نیست ضربه خطیر به نقش اصلی مجلس است گاهی نمایندگان دولت را ملزم می کنند که مبلغی در اختیار آنها قرار دهد تا تحت نظر آنها و با اشراف آنها برای رفع نواقص حوزه نمایندگی آنها صرف شود این دقیقاً ورود به حوزه قوه مجریه و بر خلاف قانون و حتی خلاف قانون اساسی و بهم زدن عدالت در رقابت برای نمایندگی است.

وی در بخش دیگر از خطبه ها ضمن تجلیل و قدردانی از حضور مردم در پای صندوق های رای خاطر نشان کرد: به ساحت حضرت حق سر شکر فرو می‌آوریم که ملت عزیز ما با وجود مشکلات اقتصادی که گاهی طاقت فرساست در انتخابات شرکت و دشمن را مأیوس کردند از اهالی استان از دو جهت تشکر می‌کنم اوّل به خاطر حضور بسیار تحسین برانگیز پای صندوق‌های رای و تشکر از اینکه به این بنده بی‌مقدار برای چندمین بار اعتماد کردند با هزاران تضرع از خداوند می‌خواهم ما را در اداء حق تفویض این مسئولیت موفق نماید.

وی تاکید کرد: ملت ما حجت را بر مسئولین تمام کرد و حالا توپ در زمین دولت است از دولت محترم مصرانه می‌خواهم در کنار تلاش دراز مدت برای مهار موتور محرکه های تورم به صورت اورژانسی تدبیری عاجل و جدی برای کنترل قیمت کالاهای اساسی و سبد غذایی مردم مخصوصاً در آستانه ماه رمضان و عید نوروز داشته باشد.

عاملی با بیان اینکه یکی از آثار نامبارک انتخابات این است که انسان‌ها در حد وسیع مبتلی به غیبت، تهمت و بهتان می‌شوند اظهار داشت: انسان ها در موسم انتخابات گاهی از روی عادت گاهی از روی جهالت و گاهی از روی عمد مجلس قضاوت در حق افراد در اکثر محافل برگزار می کنند یک عده حسنات خود را از دست می‌دهند یک عده شبه عصمت پیدا می‌کنند همچنان که از حدیث ” ذهب باغتیابک للناس” (روز قیامت عده ای به خداوند عرض می کنند در نامه عمل ما از حسنات بزرگ ما خبری نیست خداوند در جواب آنها جمله فوق را می گوید یعنی چون غیبت کردی حسنات تو را به نامه عمل شخص مغتاب انتقال دادیم) معلوم است و یک عده هم به طور حتمی جهنمی می شوند در هر انتخابات جا به جایی عظیم حسنات صورت می گیرد به همین جهت شایسته است بعد از انتخابات ،مجالس توبه و استغفار برگزار شود شاید خداوند با توبه و نوحه بر خودمان ما را ببخشد البته حق الناس بخشیده نخواهد شد در طول سال حسناتی جمع می‌کنیم و در موسم انتخابات با ولخرجی و بدخرجی همه آنها را از بین می‌بریم یا به دفتر اعمال شخص دیگر منتقل می‌کنیم در حالی که یوم الفزع الاکبر شدیداً به این حسنات احتیاج داریم.

وی افزود: خیلی‌ها بدخرجی و عمق فاجعه را نمی‌فهمند اما به زودی در برزخ خواهند فهمید که به چه معامله‌ای خسارت بار دست زده و پشت سر دیگران حرف زده اند وقتی سید مصطفی شهید شد امام(ره) نگذاشت حوزه علمیه نجف درس خود را تعطیل کند اما وقتی شنید که یک طلبه پشت سر یکی از مراجع حرف زده شدیداً عصبانی شد و بیماری او که تازه از آن بهبودی یافته بود عود کرد و درس تعطیل شد.

یکی از زیباترین بخش دین ما نجوای با خداوند است بعد از آن همه خرابی که درست کردیم با چه رویی می‌خواهیم با خداوند نجوی کنیم آیا این احتیاج به توبه نوحه و روضه ندارد؟

مردم همه دنبال طربخانه خویشند

من مرثیه خوان دل دیوانه خویشم

چند روز دیگر می خواهیم وارد ماه مبارک رمضان بشویم بعد از آن همه خرابی اعمال و هتاکی در برابر اراده خداوندی با چه رویی کنار سفره خاص خدا حاضر خواهیم شد.

خطیب جمعه اردبیل اضافه کرد: آیا روزی به تمدنی خواهیم رسید که هر کاندیدایی خودش یا اطرافیانش برنامه‌ها و سوابق خود را معرفی کنند و با دیگران کاری نداشته باشند؟ آیا روزی خواهد آمد که آبروی افراد را بالاتر از حرمت کعبه بدانیم؟ آیا روزی خواهد رسید که بدانیم تمام اعمال ما، گفتار ما، تهمت‌های ما و بهتان‌های ما روزی دوباره به طرف ما خواهد آمد اما بجوهرها و حقیقتها

پس پیامبر گفت بهر این طریق

با وفاتر از عمل نبود رفیق

آنجا آرزو می کنیم که با غیبت ها و افتراهای خود “بُعد المشرقین “فاصله داشته باشیم اما به تعبیر خداوند”وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ”! آیا روزی خواهد آمد که ما وقتی تهمت و بهتان و غیبت را می‌شنویم رنگمان زرد شود و به این گلایه خداوندی در حق بهتان مترنم بشویم که “وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا یَکُونُ لَنَا أَنْ نَتَکَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَکَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِیمٌ” (و [گر نه‌] چرا وقتی آن را شنیدید نگفتید: «برای ما سزاوار نیست که در این [موضوع‌] سخن گوییم. [خداوندا،] تو منزهی، این بهتانی بزرگ است.»)

وی اضافه کرد: آیا روزی خواهد آمد که خارج از کاندیداها اهل انتقام وارد معرکه نشوند آیا روزی خواهد آمد که پول در انتخابات ها نقش ایفاء نکند ؟ آیا روزی خواهد آمد که وقتی غیبت کسی را می‌گوییم یا می‌شنویم مثل امام سجاد(ع) بگوییم “القیتنی فی تعب” (برایم زحمت ایجاد کردی!) آیا روزی خواهد آمد که وقتی تهمت و غیبت را شنیدیم مثل آمیرزا جواد آقای تبریزی بگوییم چهل روز مرا به زحمت انداختی !آیا روزی خواهد آمد که وقتی قلم به دست می‌گیریم توجه کنیم که چرا خداوند به حرمت قلم قسم خورده است آیا روزی خواهد آمد که مثل رسول خدا(ص) آفتاب را نشان دهیم و بگوییم: “بمثل هذا فاشهد و الا فدع ” ( اگر مطلب مانند خورشید آشکار بود شهادت ده و الا آن را رها کن) آیا روزی آیات حرمت افتراء را منشور زندگی خود قرار خواهیم داد؟ خداوند درباره افتراء و بهتان سه آیه وحشتناک دارد “تَاللَّهِ لَتُسْأَلُنَّ عَمَّا کُنْتُمْ تَفْتَرُونَ”(سوگند به خدای یکتا که البته از این دروغ (و عقاید باطل) بازخواست خواهید شد.)”إِنَّمَا یَفْتَرِی الْکَذِبَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِآیَاتِ اللَّهِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْکَاذِبُونَ”(افترا را آن کسانی به خدا می‌بندند که ایمان به آیات خدا ندارند و این کافران البته خود مردمی دروغگویند)”وَتَحْسَبُونَهُ هَیِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِیمٌ”(بهتان را سهل و کوچک می‌پندارید در صورتی که نزد خدا (گناهی) بسیار بزرگ است).

آیا روزی خواهد آمد که ما به این حدیث یقین کنیم که هر کلمه‌ای که از دهان ما خارج می‌شود خداوند در کنار آن بالخصوص حضور دارد ؟ ” إِنَّ رَبَّکَ لَبِالمِرصادِ “(به یقین پروردگار تو در کمینگاه (ستمگران) است!) آیا روزی خواهد آمد که ما با شنیدن این خطبه و امثال این خطبه یقین کنیم که اگر به آن عمل نکنیم همین خطبه روز قیامت بر ما وبال و آدم جهنم کن خواهد بود؟ و بالاخره آیا روزی خواهد آمد که ما ببینیم حضرت “جامع الکلمه التقوی” ظهور کرده و هیچ بی‌تقوایی در دنیا وجود ندارد؛ در این میان علماء و دستگاه‌های فرهنگی وظیفه خطیر دارند که مردم از این مهلکه و عقبه ، سالم بگذرانند به قول حافظ:

جَریده رو که گذرگاهِ عافیت تنگ است

پیاله گیر که عُمرِ عزیز بی‌بَدَل است

وی گفت: من ناخواسته بارها غیبت شنیدم و در مواردی که با مجوز صحبت کردم ولی باز تردید دارم که آیا واقعاً مجوز در آن موارد بود یا نه؟ اگر نبود وای بر ما آیا این گریه و نوحه لازم ندارد؟ آیا مثل امام سجاد(ع) جا ندارد بگوییم: ” الهی أعِنّی بِالبُکاءِ عَلی نَفسی ” (خدایا مرا در گریستن بر خودم یاری رسان )و من واقعاً برای این حالت خودم گریه کردم من غصه شدید می‌خورم به حال انسان‌های ساده که سیاسیون در انتخابات آنها را به دریای غیبت و بهتان وارد می کنند طبعاً در این حال اگر از دنیا بروند هیچ خلاصی ندارند و تا ابد گرفتارند.

عاملی با تاکید بر اینکه همه توجه کنند مخصوصاً سیاسیون که بعد از انتخابات ایام، ایام رفاقت است نه رقابت خاطر نشان کرد: تمام کینه‌ها و کدورت‌ها باید کنار گذاشته شود و اگر کسی گلایه‌ای دارد با خدای خود در میان نهد و به رفتار اجتماعی منتقل نکند ما یک خانواده را تشکیل می‌دهیم درون این خانواده نباید مرزهای متعارض درست شود از این به بعد هرکس در میان ملت ما تقابل و تدابر درست کند و جامعه را پاره پاره کند مسیر فرعون را می‌رود ” إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِی الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِیَعًا”(همانا فرعون در زمین (مصر) تکبر و گردنکشی آغاز کرد و میان اهل آن سرزمین تفرقه و اختلاف افکند).

عاملی در پایان تصریح کرد: از خانواده‌های عزیز می‌خواهیم فرزندان خود را با اعتقادات دینی تربیت کنند این توفیق برای شما یک امتداد بسیار فاخر و شایسته درست می‌کند غالب خیرین ما از سر اعتقادات دینی شاهکارهای بزرگ امدادی انجام می‌دهند از بدو تاسیس ستاد دیه در استان اردبیل یعنی از سال ۱۳۸۱ تاکنون ۷۰۰۰ نفر محکوم مالی با مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان آزاد شده‌اند و امسال ۳۲۳ نفر با مبلغ ۴۹۹ میلیارد تومان آزاد شده اند استان ما با اینکه استان ثروتمند نیست و تولید ثروت در آن از سطح میانگین پایین‌تر است اما یک استان به شدت عاطفی است و این به برکت ریشه های اعتقادی و محبت اهل بیت مخصوصاً حضرت سید الشهدا(ع) و علمدار کربلا حضرت قمر بنی هاشم(ع) است.

کد خبر 837674
منبع: شفقنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • خسروجردی IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    باحقوق120میایونی یابالاتر
  • IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    بنده ی خدا با خرید رای و شام و نهار نماینده می شوند قطعا حقوق بالای صد مییلیونی است والا با دوازده میلیون که ابن همه به همدیگر نمی تا زیدند
  • IR ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    دریافتی نمایندگان مجلس از 70 الی 130 میلیون تومانی است
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    اگر در اسلام حرام و حلال وجود دارد پس دریافت حقوق مبلغ 60 تا 100 میلیون تومانی مدیران و مسئولان 100 درصد فقط حرام است.
  • IR ۱۹:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    وام 200 میلیونی مستاجران و باز هم 100 درصد فقط دروغ است و این در حالی است که وام 15 میلیونی به برخی مستاجران از سال 1399 تاکنون ندادند چرا؟
  • IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    درآمد بورس حرام است چون به خاطر که هر سال سود سهام سهامداران حقیقی پایمال و ضایع می کنند.
  • ناشناس IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
    0 0
    با حقوق ۱۲ میلیون دلاری حساب کنیم تقریبا جور درمیاد ۱۲ میلیون تومان که پول کتوشلوارش هم نمیشه حاااااجی