دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: ضرورت اساسی کشور ثروت‌آفرینی است و تحقق این امر وابسته به جمعیتی جوان است که با هوشمندی و دقت به خلق دانش و ثروت بپردازند.

جوانی جمعیت

به گزارش همشهری آنلاین، نشست خبری دومین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با حضور شکیبا محبی‌تبار، دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت و سایر مسئولین برگزاری این رویداد در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست از پوستر رویداد دومین جایزه ملی جوانی جمعیت رونمایی شد و ضمن اعلام جزئیات این رویداد، نکاتی نیز در حوزه قانون جوانی جمعیت وفرزندآوری مطرح شد.

شکیبا محبی‌تبار دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت در ابتدای سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه ضرورت اساسی کشور در بیست سال آتی ثروت آفرینی است،گفت: تحقق این امر وابسته به جمعیتی جوان است که با هوشمندی و دقت به خلق دانش و ثروت بپردازند. وی افزود: اقدامات خوبی در زمینه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی انجام شده است اما در آغاز راه هستیم و به پیگیری‌های مجدانه نیاز داریم و برای اجرایی کردن این امر باید تلاش‌هایی در سطوح مردم، مدیران و نخبگان کشور صورت گیرد تا این موضوع جایگاه خود را بیابد. محبی‌تبار ضمن اشاره به اهمیت موضوع جوانی جمعیت در فرمایشات رهبر انقلاب بیان داشت: صحبت‌های ایشان همواره راه‌گشا بوده است. رئیس جمهور نیز همیشه در سخنان خود بر اهمیتفرزندآوریو ازدواج تاکید می‌کنند. محبی‌تبار همچنین گفت: ثروت‌آفرینی و جوانی جمعیت دو بال پیشرفت کشور هستند که بدون هر کدام از این‌ها پیشرفت حاصل نمی‌شود و گام‌هایی که برای تحقق تمدن کشور برداشته می‌شود به ثمر نمی‌نشیند.

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت اضافه کرد: فلسفه اهدای جایزه جوانی جمعیت این است که از همه ظرفیت‌ها و ساحت‌های مختلف استفاده شده و این موضوع به صورت علمی و عمیق تبیین شود و هر کس هر آنچه در توان دارد به میان بیاورد و دانش و خلاقیت خود را به کار بگیرد. از این رو مراکز علمی، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها باید با همت مضاعفی در این عرصه ورود کنند تا امر جوانی جمعیت محقق شود.

محبی تبار در ادامه ضمن اشاره به 7 محور مطرح شده در این جایزه اظهار کرد: از مسائل اساسی در این راستا پرداختن به نقش محوری مردم است. از این رو در پیش‌رویدادهایی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها با شناسایی ظرفیت‌ها به بومی‌سازی این گفتمان خواهیم پرداخت.وی افزود: در اردیبهشت سال آینده رویداد اصلی برگزار می‌شود. به همین جهت از همه کنشگران و دغدغه مندان از جمله اصحاب رسانه دعوت می‌کنم که با حضور خود به تحقق اهداف و شناسایی ظرفیت‌های مردمی کمک کنند.

در ادامه رییس موسسه تحقیقات جمعیت و دبیر علمی رویداد جایزه جوانی جمعیت، کاهش مستمر نرخ باروری و خطر سالخوردگی جمعیت و تاثیر این مسئله روی اقتصاد کشور را علت اصلی تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانست و گفت: در ماده 19 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اعطای جایزه به برترین‌ها اعم از افراد و دستگاه‌ها برای نیل به اهداف قانون در نظر گرفته شده است و نکته مهم این است که نیاز به تبیین موضوع ازدواج و فرزندآوری برای آحاد ملت داریم.

وی ادامه داد: خیلی از افراد صادقانه به میدان آمده‌اند و در راستای قانون جوانی جمعیت کار می‌کنند ولی اینکه کدام را به عنوان برترین‌ها انتخاب کنیم، فوق‌العاده سخت است.محمودی با بیان اینکه سعی کردیم برای انتخاب بهترین رسانه‌، خانواده، سازمان مردم نهاد، دستگاه اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان در اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت، معیارها و شاخص‌های قابل اندازه‌گیری داشته باشیم تا از اعمال نظرهای سلیقه‌ای جلوگیری کنیم، گفت: برای این موضوع هفت گروه تخصصی تشکیل شده است که در هر گروه تخصصی سه نفر فعالیت دارند. وظیفه این گروه‌های تخصصی معرفی چهار برگزیده از هر گروه بر اساس شاخص‌های تدوین شده به گروه داوران است.

وی در ادامه به بیان دقیق شاخص‌های تدوین شده برای هر گروه تخصصی پرداخت و در بخش رسانه برتر به شاخص گستردگی و اثربخش بودن رسانه، برگزاری نشست‌ها و تعداد تولیدات رسانه‌ای از نوع یادداشت، مصاحبه، خبر، تولیدات چندرسانه‌ای و... اشاره کرد.

آغاز به کار دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت با شعار «سهم من از جوانی ایران»

در ادامه جلال غفاری دبیر اجرایی رویداد تأکید کرد: باید اطلاع رسانی گسترده و خوبی نسبت به جایزه داشته باشیم. نیازمند مشارکت مردم هستیم. بدون حضور مردم و فعالین مردمی اتفاق موثری نخواهد افتاد. در حال حاضر گروه‌های مردمی با انگیزه و موثری برای کاهش سقط جنین و رفع مشکلات مادران دارای فرزند خردسال تلاش می‌کنند. در بخش فعالین رسانه‌ای، شاخص خلاقیت بسیار مهم است. ما نیازمند ذوق هنری و قدرت روایی هستیم که مردم به اهمیت این اتفاق برای خودشان آگاه شوند. رسانه‌ها نقش بی‌بدیلی در این ماجرا دارند. همچنین پیشران و مبدأ بسیاری از تحولات، حوزه علم و فناوری است. به میدان آمدن اصحاب علم و فناوری از ضرورت‌های این امر است.

وی در ادامه با بیان توضیحاتی افزود: از امروز دریافت آثار آغاز می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا نیمه اردیبهشت به سایت ستاد جمعیت ارسال کنند. 30 اردیبهشت اختتامیه رویداد را برگزار خواهیم کرد.

در پایان برنامه با حضور خانم نورمحمدی مادر 6 شهید از پوستر دومین جایزه ملی جوانی جمعیت رونمایی شد.

کد خبر 839066

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha