وزیر امور اقتصادی و دارایی به اظهارات غیرکارشناسی دولتمردان سابق و رئیس معزول اتاق بازرگانی ایران که آمار رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی را زیر سئوال برده بودند پاسخ داد.

سیداحسان خاندوزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سید احسان خاندوزی در نشست خبری امروز خود به اظهارات غیرکارشناسی دولتمردان سابق و رئیس معزول اتاق بازرگانی ایران که آمار رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی را زیر سئوال برده بودند پاسخ داد و گفت: رکوردشکنی دولت سیزدهم در زمینه‌هایی همچون جذب سرمایه‌گذاری خارجی، برخی چهره‌های سیاسی را ناراحت کرده است.

وی در پاسخ به برخی اظهارنظرات افرادی همچون همتی و آذری جهرمی در خصوص نفتی بودن نرخ رشد اقتصادی ۲ سال اخیر گفت: در روزهای نخست سال ۱۴۰۳ شاهد این بودیم که برخی چهره‌های سیاسی دولت سابق روند رشد مثبت ۹ فصل اخیر را زیر سوال بردند؛ البته بخش زیادی از کارشناسان اقتصادی اذعان کردند که در زمینه رشد اقتصادی، در سال های اخیر اقتصاد ایران عملکرد مثبتی داشته است.

وزیر اقتصاد بیان کرد: یکی از اظهار نظرات عجیب روزهای گذشته در خصوص ثبت نرخ رشد اقتصادی مثبت، ارتباط دادن آن به افزایش قیمت نفت بود! در حسابداری رشد اقتصادی، موضوع افزایش قیمت‌ها هیچ ارتباطی به شاخص کل ندارد و این از اولین آموزه‌های رشد اقتصادی است. مسائل مطرح‌شده در محاسبات نرخ رشد اقتصادی، به تولید ارتباط دارد نه قیمت محصولات و خدمات. بنابراین طرح چنین ادعاهای عجیب از سوی برخی چهره‌های سیاسی بی‌پایه و ناصحیح است. سوای اینکه میانگین قیمت نفت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبلش تا ۱۰ دلار نیز کمتر بود.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به انتقاد برخی چهره‌های دولت سابق در خصوص بی‌کیفیت خواندن رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ و محدود کردن آن صرفا به بخش نفت گفت: ابتدا باید از برخی دوستان تشکر کرد که برای اولین بار اعتراف کردند که دولت سیزدهم بدون حضور توافقاتی مانند برجام توانسته است از محل بازارسازی، فروش و تولید نفت را به سطوح قابل اعتنایی برگرداند و اثبات کند که می‌توان از ظرفیت‌های دیپلماسی فعال حداکثر استفاده را کرد.

وی افزود: البته این قبیل ادعاها صحیح نیست. زیرا با نگاه به گزارش‌های رسمی کشور می‌توان دریافت که زیربخش‌های صنعت و معدن نیز در تمام فصول فعالیت دولت سیزدهم رشد مثبت داشته است. به عنوان مثال بر اساس گزارش بانک مرکزی، بخش صنعت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۴.۲ درصد رشد مثبت داشته. بخش معدن نیز ۳.۸ درصد رشد کرده است. رشد بخش خدمات نیز در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۷.۱ درصد بوده که جزو بالاترین نرخ‌های رشد در سال‌های اخیر است.

خاندوزی اضافه کرد:‌ نتایج این نرخ‌های رشد اقتصادی را می‌توان در کاهش نرخ بیکاری ملاحظه کنیم. نرخ بیکاری در سال گذشته معادل ۸.۱ درصد بود که این نرخ جزو کمترین نرخ‌های بیکاری در چند سال گذشته بوده است. نرخ بیکاری در فصول سال ۱۴۰۲ برابر ۸.۲، ۷.۹، ۷.۶ و نهایتا ۸.۶ درصد بود که در نوبه خود با توجه به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، جزو پایین‌ترین ارقام بیکاری در ادوار گذشته به حساب می‌آید. مؤید دوم کیفیت رشد اقتصادی، رشد مثبت تشکیل سرمایه ثابت بود به نحوی که در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ تشکیل سرمایه رشد ۴.۷ درصدی داشت. همچنین در ۲ سال اول دولت سیزدهم بیش از ۸ درصد رشد در شاخص کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داشتیم. این شاخص در طول ۴ سال فعالیت دولت دوازدهم منفی ۳۴ درصد بود.

سخنگوی اقتصادی دولت به ادعای خلاف واقع سلاح‌ورزی، رئیس معزول اتاق بازرگانی ایران در خصوص آمار سرمایه‌گذاری خارجی هم پاسخ داد و گفت: در سال ۱۴۰۲رکورد جذب سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در طول چند سال گذشته شکسته شد. در این سال ۳۱۸ طرح موفق به جذب ۵.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی شد. این رکوردشکنی برخی چهره‌های سیاسی را ناراحت کرد. به عنوان مثال اظهار کردند که این سرمایه‌گذاری ماحصل تامین مالی ارزی چند پروژه صنعت نفت توسط بانک‌های داخلی کشور بوده!

وزیر اقتصاد تصریح کرد:‌ افرادی که اندک اطلاعی از روال سرمایه‌گذاری خارجی دارند می‌دانند که احراز منشأ خارجی سرمایه‌گذاری اولین قدم در ثبت و درج آمار این حوزه است. درواقع سازمان سرمایه‌گذاری بدون تعیین منشأ خارجی اجازه ثبت ارقام در آمار خود را ندارد.

کد خبر 841637

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۴
    0 0
    بانک جهانی که خیلی هم قبولش دارند گزارش داده ۸ سال روحانی سیاه ترین سال‌های اقتصاد ایران بوده آقایون اصلاح طلب ها به جای مطالبه گری و هوچی‌گری در فضای مجازی بهتره پاسخگوی عملکرد ۸ ساله خودشون باشند