به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران درباره حراج شمش طلا اعلام کرده بود: شمشها به صورت یک کیلویی عرضه میشود و عرضه کنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.
سعیدی اضافه کرد: متقاضیان طلا نیز رسته تولیدکنندگان در صنف جواهر و بانکها هستند و همچنین بانک مرکزی نیز به عنوان بازارگردان در طرف عرضه و تقاضا حضور خواهد داشت.
اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز گفت: شمش طلایی که صادرکنندگان وارد کردند ملزم هستند در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند با توجه به مکانیزم خوبی که در مرکز طراحی شد برخلاف فضاسازیها، اما خوشبختانه این حراجها نقش مهمی در این داشت تا صادرکنندگان که برای رفع تعهد ارزی خود شمش وارد کرده بودند بتوانند رفع تعهد ارزی خود را انجام دهند در ۱۵ حراج سال گذشته جمعا هزار و ۸۳۹ کیلو شمش طلا عرضه و به فروش رفت که رقم ریالی آن بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: در واقع این ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابعی متعلق به صادرکنندگان بود که خوشبختانه با تمهیدات لازم این منابع در اختیار صادرکنندگان قرار گرفت همین مسئله سبب شد استقبال خوبی از حراج شمش در مرکز مبادله صورت گیرد و اکنون درخواستهای زیادی وجود دارد. همچنین حراج شمش کمک دیگری که کرد سبب شد عرضه قابل توجهی در اختیار مصرف کنندگان واقعی شمش در کشور قرار گیرد یعنی این هزار و ۸۳۹ کیلو شمش در اختیار گروهی قرار گرفت که از شمش به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند مورد دیگر این که تمام حراجها بر اساس مکانیزم نزدیک بازار انجام شد.
بالسینی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ هم باتوجه به استقبال خوب صادرکنندگان حراجها را ادامه خواهیم داد. در سال گذشته حراج شمش به شکل حضوری بود و سامانه ای نیز در سال جاری طراحی شده و بزودی از آن رونمایی خواهد شد که فرآیند مربوط به فروش در قالب حراج سامانهای را انجام دهیم.
در ادامه هم حجت الله فرزانی، کارشناس اقتصادی با اشاره به معاملات شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: بر اساس قانون بحث اندوخته طلا و اسکناس، مدیریت آن و تعریف استانداردهای آن بر عهده بانک مرکزی است. در راستای همین وظیفه قانونی هم بانک مرکزی تصمیم بر عرضه شمش طلا مربوط به رفع تعهد ارزی در بستر مرکز مبادله و ارز طلای ایران گرفت و به عبارتی این موضوع می تواند امکان نظارت و سیاستگذاری بهتر بانک مرکزی بر بازار طلا را افزایش دهد.
جلوگیری از قاچاق با عرضه شمش طلا در مرکز مبادله
سعیدی، مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: هدف از عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق و استفاده از طلا برای صنعت است تا حتی اگر خروج طلا صورت میگیرد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.
حالا روز گذشته مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیهای خبر از زمان اولین حراج حضوری شمش طلا در سال جدید داد. براساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شانزدهمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد در روز یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ برگزار میشود.
زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱۶:۰۰ است و وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۳، ۵۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است.
متقاضی خرید میتواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود.
نظر شما