مساجد قدیمی محله کن نشان دهند بافت مذهبی این محله است به طوری که این محله با وجود جمعیت کم، ۲۰ مسجد را در خود جای‌ داده است. آنگونه که اهالی قدیمی محله می‌گویند در گذشته در محله کن رسم بوده تا قسمتی از زمین یا خانه را برای ساخت مسجد، اختصاص می دادند.

مسجد کن

همشهری آنلاین - شهره کیانوش راد: فضای اختصاص داده شده به این مساجد اغلب کوچک بوده و فقط به دلیل علاقه به گسترش فضاهای مذهبی در محله کن دایر می‌شدند. اگر چه برخی از این مساجد، محل تجمع اهالی یا برگزاری نماز جماعت نبودند، اما برخی دیگر پاتوق انقلابیوین غرب تهران به شمار می آمدند، مانند مسجد کوچک «میانه» یا به قول محلی‌ها «مسجد مونه» که در روستای کن همچنان پابرجاست.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

این مسجد به‌ظاهر کوچک محل رفت‌وآمد شخصیت‌ها و مبارزان بزرگی بود. اهالی روستاهای غرب تهران از روستای امامزاده داوود (ع)، سولقان و کن گرفته تا پونک، حسن‌آباد و ... برای آموزش قرآن و احکام به‌صورت هفتگی در این مسجد دورهم جمع می شدند. تربیت نیروهای انقلابی و برنامه‌ریزی برای مبارزات انقلاب در دهه ۵۰ یکی از اهدافی نمازگزاران و انقلابیون محله کن بود.

۲۰ خانه نورانی در یک محله تاریخی |  رسم ماندگار وقف زمین یا خانه در کن برای ساخت مسجد
مسجد میانه

یکی از نکات جالب مساجد کن قرار داشتن در کنار منابع آبی است. تقریبا همه مساجد کن یا در کنار آب‌انبارها ساخته‌ شده‌ یا در کنار جوی‌ها و چاه‌ها بنا شده‌اند یا برای آن آب‌انبار ساخته‌ شده است. محله بالان ۴ مسجد دارد که همگی به منابع آب دسترسی دارند.

مسجد سر چاه، در کنار چاه بزرگ آب ساخته‌ شده است، مسجد آب‌انبار، خود آب‌انبار کوچکی داشته است، مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در کنار آب‌انبار بزرگ محله ساخته‌ شده و مسجد امام حسن مجتبی (ع) نیز در کنار چاه بزرگ محله میانده قرار گرفته است.

علاوه بر ۴ مسجد این محله، محله میانده دارای ۴ مسجد، محله سرآسیاب دارای ۴ مسجد، ‌ محله اسماعیلیون دارای ۲ مسجد، محله درقاضی دارای ۳ مسجد است. غیر از این ۱۷ مسجد، ۳ مسجد نوساز دیگر هم در محله کن وجود دارد.

مسجد المهدی (عج) که توسط ملایری‌های ساکن کن وقف و احداث‌ شده روبه‌روی قنات بزرگ کن است. مسجد سیدالشهداء (ع) نیز چند سالی است توسط آذربایجانی‌های ساکن کن ساخته‌ شده است. مسجد نوساز دیگری که در محدوده ایستگاه یخچال کن ساخته‌ شده، ‌مسجد المهدی (عج) است که گفته می‌شود توسط فردی به نام حاج‌ غلامحسین وقف‌ شده و در سال‌های اخیر مسجد و درمانگاهی در آن ساخته‌ شده است.

امروز همه این مساجد فعالند و هنگام اذان درهایشان به روی نمازگزاران باز است.

کد خبر 843302

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha