به گزارش همشهری آنلاین، فصل که تغییر میکند ذائقه ما هم همزمان با آن دستخوش دگرگونی میشود. بهمحض رسیدن بهار، مخصوصا هفتههای اول، احساس میکنیم چای و دمنوشهایی که در زمستان حسابی میچسبیدند و از نوشیدن آنها لذت میبردیم دیگر حالمان را جا نمیآورند. بیدلیل هم نیست. با جوانهزدن گلها و شکوفهها، بارانهای بهاری، نسیم ملایم و هوایی که بهشدت عالی است، باید هم دمنوشهای بهاری با طعم سبکتر و تازهتر را ترجیح بدهیم.بسیاری از افراد عقیده دارند که با شروع فصل بهار بیحالی و خستگی به انسان دست میدهد. دمنوشهای گیاهی به ویژه گلهای بهاری جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی هستند. تردیدی نیست که تغییرات فصل از راههای گوناگون روی جسم و روحیه انسان اثر میگذارند. در این گزارش قصد داریم شما را با دمنوشهای بهاری آشنا کنیم که خوردن آن در این فصل میتواند سبب تجدید قوا و تقویت جسمتان شود.
دمنوش گل سرخ، داروی افسردگی و اضطراب
علیرضا نصیری، کارشناس طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: طبیعت گل سرخ معتدل و کمی قابض است، این دمنوش آرام بخش و شادی افزا است، بنابراین نوشیدن آن در این فصل برای کسانی که احساس افسردگی و اضطراب میکنند، مفید است. وی افزود: یک سوم قاشق غذاخوری پر از برگهای گل سرخ و یک قاشق چایخوری چای سبز را در یک قوری چینی بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد، سپس آن را صاف و میل کنید. نصیری ادامه داد: راه دیگر برای تهیه این دمنوش این است که ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ گل سرخ خشک شده را در یک لیتر آب جوش دم کنید و پس از هر وعده غذا یک فنجان بنوشید.
دمنوش بهارنارنج
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: بهار نارنج که در فصل بهار عطرش را احساس میکنیم نیز میتواند دمنوشی مناسب و آرامشبخشی برای این فصل باشد، بهار نارنج طبیعتی گرم دارد، اشتهاآور و برای ضعف اعصاب مفید است و برای درمان طپشهای ناگهانی قلب موثر است.وی اضافه کرد: نارنج دافع صفراست و سلولهای کبدی را به کار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان میکند، این دم کرده برای معالجه تورم گلو، درمان درد سینه و سردرد بسیار مفید است و ضد یبوست است، این دمنوش خاصیت ضدمیکروبی و ضدباکتریایی نیز دارد. نصیری گفت: میتوانید بهارنارنج را با گل بابونه دم کنید؛ بدین صورت که محتویات گل بابونه و گل بهار نارنج را در قوری ریخته و به آن معادل ۴ لیوان آب اضافه کنید، مدت زمان ۳۵ دقیقه لازم است تا دم بکشد، سپس دمنوش آماده است. این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: این دمنوش طپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین میبرد و اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید با خوردن این دمنوش، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
دمنوش قاصدک
وی عنوان کرد: قاصدک یک گیاه بسیار مفید برای سلامتی است که شما میتوانید از تمام قسمتهای آن استفاده کنید، گل، ریشه و ساقه این گیاه خوراکی هستند و از برگهای آن نیز میتوانید در تهیه سالاد یا در دمنوش استفاده کنید. نصیری افزود: نوشیدن دمنوش قاصدک به طور مرتب، سبب میشود همواره احساس انرژی و قدرت داشته باشید.
دمنوش بابونه
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: در طب سنتی گیاه بابونه جایگاه خاصی دارد و به دلیل خواص و فواید بیشمار آن برای بدن نیز یکی از بهترین انتخابها برای تهیه دمنوش است. وی با اشاره به اینکه دمنوش بابونه در فصل بهار طرفداران زیادی دارد و میتوانید در مهمانیها نیز آن را سرو کنید، بیان کرد: برای تهیه دمنوش بابونه کافیست مقداری گل بابونه را با چای سفید و گل محمدی ترکیب کنید و سپس روی آن آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد.نصیری خاطرنشان کرد: بد نیست بدانید گیاه بابونه خواص آرامبخشی دارد و در برطرف کردن استرسهای یک روز کاری مؤثر است؛ همچنین در درمان مشکلات پوستی، کاهش دردهای قاعدگی و کاهش التهابات نیز میتوانید روی کمک گیاه بابونه حساب کنید.
دمنوش اسطوخودوس و گلهای بهاری
این کارشناس طب سنتی بیان کرد: اگر به دنبال دمنوش بهاری سبک با رایحه دل انگیز هستید، بهتر است حتما دمنوش اسطوخودوس را امتحان کنید. وی با بیان اینکه دمنوش بهاری اسطوخودوس به هضم راحتتر غذا کمک میکند، گفت: برای تهیه این دمنوش میتوانید مقداری اسطوخودوس را با گل همیشه بهار، گلبرگ رز، برگ قاصدک و یا میوه گل رز و نسترن مخلوط کنید و سپس به مدت یک ربع آن را دم کنید.نصیری افزود: این دمنوش بهاری عطری وسوسه انگیز دارد و نوشیدن آن سبب احساس رضایت بخش و آرامش بخش میشود.
نظر شما