«مازیار کاظمی»، سرپرست داخلی مجموعه باستانی تختجمشید دراینباره به میراث خبر گفت: «تختجمشید یکی از محوطههای باستانی ایران است که به علت ورود بیشمار گردشگر به آن، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. این درحالیاست که این مجموعه باستانی بیشاز 14 تا 15 نفر در هر شیفت نیرو ندارد.»
وی افزود: «هماکنون تعداد کل مراقبان تخت جمشید در چهارمجموعه باستانی نقشرستم، نقشرجب، شهر استخر و تختجمشید در دو شیفت به 64 نفر میرسد در حالی که حد ایدهآل مراقبان این چهارمجموعه باید حدود 100 تا 110 نفر باشد.»
به گفته وی در بخش حراست و یگان پاسداران نیز تعدادی نیرو مستقر شده که به طور مداوم با موتورسیکلت در اطراف تختجمشید و کوه رحمت تا شهر استخر پاسداری میدهند.
کاظمی با بیان اینکه کمبود مراقب باعث شده بخشهایی از تختجمشید بدون مراقبت باقی بماند، افزود: «گردشگری که به تختجمشید میآید پساز گذشتن از دروازه ملل، از خیابان سپاهیان تا کاخ صد دروازه به علت نبودن مراقب کنترل نمیشود. از سوی دیگر گردشگرانی که مستقیماً از دروازه ملل به سمت کاخ آپادانا میروند نیز تا ورودی پلکانی شرقی کنترل نمیشوند و از آن گذشته روی کاخ آپادانا و پلکان شمالی این کاخ نیز مراقبی برای کنترل گردشگران نداریم.»این در حالیاست که متوسط گردشگرانی که روزانه به تختجمشید میآیند، به غیر از ایام نوروز و ماه اردیبهشت، حدود یک هزار تا یک هزارو 200 نفر است.
پژوهشهای انجام شده توسط بنیاد پارسه - پاسارگاد حاکی از آن است که بیشترین تخریبهای ایجاد شده در تخت جمشید توسط عامل انسانی صورت گرفته که این موضوع بر اهمیت وجود مراقب بیشتر میافزاید.تا کنون بیشاز 20 نامه توسط بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس برای جذب نیروی بیشتر نوشته و ارسال شده که هنوز نتیجهای دربرنداشته است.از نظر اصولی در سایتی باستانی چون تختجمشید که علاوه بر آنچه در معرض دید گردشگران قرار میگیرد، محوطههای باستانی بیشماری وجود دارد، میباید تعداد مراقبان به حدی باشد که یکدیگر را در محدوده فعالیت خود ببینند.
گروه شهری: مجموعه تخت جمشید مشهورترین و بهقولی مهمترین مجموعه باستانی کشور محسوب میشود با این حال این مجموعه با کمبود مراقب مواجه است به طوری که اگر مسئولان چارهای برای آن نیندیشند، ممکن است در آینده این مجموعه با خطر جدی مواجه شود.
کد خبر 8442