همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند ظرف چند هفته بهبود مییابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماریشان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کووید یا کووید طولانی مدت نام میگیرد.
سندرم پس از کووید ۱۹
سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه میکنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماهها یا سالها طول میکشد؛ به گونهای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد میشود.
تحقیقات نشان میدهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی میشود که ممکن است ناشی از کووید باشد.
ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری میشود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.
عوارض جدید کرونا
دکتر مصطفی نوریزاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا میگوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.
بیشتر بدانیم :
بازگشت کرونا جدی است؟ | افزایش چشمگیر آمار مبتلایان
اگر این علائم را دارید به خاطر بهار است | مشابه این غذاهای قدیمی امروز کمتر مصرف میشود
سیستم ایمنی بدنتان را با این مواد غذایی تقویت کنید
آلرژی بعد از کووید
به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعهای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.
این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.
افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی
دکتر نوری زاده میگوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.
یکی از مشکلات عمدهای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شدهاند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند یتوانند مشکلات آسم را تجربه کنند.
یکی از واکنشهای آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا بشند ۲۵ درصد افزایش داشته است.
مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا
به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشتهاند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شدهاند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیفتری را تجربه کردهاند ۱۴ درصد است.
تشکیل لخته و ابتلا به سکته
نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنشهای آلژیک بعد از کووید شود.
احتمال میرود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلولهای تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار میرود.
نظر شما