به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بینالمللی پول، افزایش عظیم بدهی ملی ایالاتمتحده را برای اقتصاد جهانی خطرناک توصیف کرده که تهدیدی برای ادامه افزایش تورم نیز به شمار میرود. این موسسه مستقر در واشنگتن انتظار دارد که ایالاتمتحده در سال ۲۰۲۵ کسری مالی ۷.۱ درصدی را ثبت کند که بیش از سه برابر سطح سایر اقتصادهای پیشرفته است.
به عقیده مدیر بخش امور مالی صندوق بینالمللی پول، سیاست مالی سست در ایالاتمتحده فشار صعودی بر نرخهای بهره جهانی و دلار وارد میکند و هزینههای تأمین مالی در بقیه جهان را افزایش میدهد که در نتیجه آن، شکنندگیها و خطرات موجود تشدید خواهد شد.
فعالان و تحلیلگران بازارهای جهانی طلا و رمزارز میگویند: نگرانی در مورد افزایش سریع بدهی دولت آمریکا تا حدودی عامل اصلی افزایش اخیر قیمت طلا و بیت کوین بوده است.
کاهش رتبه اعتباری اسرائیل
در کنار وخامت اوضاع مالی آمریکا، رژیم اسرائیل هم با بدبیاریهای متوالی اقتصادی روبرو شده و آژانس بینالمللی رتبهبندی اس اند پی گلوبال که دومین آژانس رتبهبندی اعتباری ایالاتمتحده محسوب میشود، رتبه اعتباری بلندمدت این رژیم را به دلیل تنش با ایران کاهش داده است.
پیش از این نیز موسسه خدمات سرمایهگذاری مودیز، امتیاز اعتباری رژیم صهیونیستی را در ماه فوریه به دلیل «درگیری نظامی مداوم با حماس» کاهش داده بود.
در شرق آسیای، نسیان بهعنوان سومین خودروساز بزرگ ژاپن، سود عملیاتی خود را به دلیل افت فروش محصولات، ۱۴.۵ درصد کاهش داده که کمتر از حد انتظار است و از بحران موقتی این خودروساز حکایت دارد.
این در حالی است، شرکت چینی شیائومی از رکوردشکنی فروش اولین خودروی برقی خود خبر داده است. میزان فروش این شرکت چینی که بهعنوان سازنده گوشیهای هوشمند معروف است، سه تا پنج برابر بیشتر از حد انتظار بوده؛ تحویل نسخههای استاندارد SU۷ را زودتر از موعد مقرر به خریداران آغاز کرده است.
در این میان، هوندا دیگر خودروساز ژاپنی از سرمایهگذاری بیش از ۸۰۷ میلیون دلاری خود در کارخانه ایتیراپینا در ایالت سائوپائولو برزیل خبر داده که قرار است تا ۲۰۳۰ انجام شود و هدف از آن توسعه تولید یک خودروی هیبریدی منعطف با توانایی مصرف صد درصدی اتانول بهعنوان سوخت است.
تخلیه هیجان در بازار نفت
در بازارهای جهانی، خبرها از تخلیه هیجان در بازار نفت حکایت دارد؛ قیمت نفت که بعد از انتشار خبرهای اولیه از حمله رژیم صهیونیستی به اصفهان حدود ۳ دلار برای هر بشکه افزایش پیدا کرده بود، بعد از اعلام مواضع ایران و مشخص شدن ابعاد این حمله، بهجای خود برگشت.
در بازار طلا اما، وضعیت بهگونهای دیگر است. قیمت طلا هفته گذشته را با ثبت پنجمین افزایش هفتگی به پایان رساند چراکه سرمایهگذاران به سمت داراییهای امن گرایش پیدا کردهاند و جدای از عدم اطمینان سیاسی در خاورمیانه، از دورنمای افزایش نرخ بهره آمریکا و رشد بدهی ملی ایالاتمتحده نیز بهشدت نگران هستند.
در آنسوی ماجرا، هاوینگ بیت کوین رخ داد؛ اتفاقی که یکی از انتظارات فعالان بازار رمز ارز برای تعیین بازدهی این بازار در آینده بود. هاوینگ بیت کوین رویدادی است که بعد از استخراج هر ۲۱۰ هزار بلاک (تقریباً هر چهار سال یکبار) اتفاق میافتد و در آن، پاداشی که ماینرها برای استخراج هر بلاک دریافت میکنند نصف میشود. با نصف شدن پاداش بلاکها، بیت کوینهای کمتری تولید میشود و تورم BTC کاهش مییابد. در این شرایط با نصف شدن پاداش استخراج، دو اتفاق محتمل است؛ با ماینرها باید دستگاههای خود را به دلیل نبود صرفه اقتصادی خاموش کنند یا قیمت بیت کوین باید رشد کند تا استخراج باوجود نصف شدن پاداش، صرفه داشته باشد. طبق آمار، هاوینگهای قبلی در سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ صورت گرفته و هر بار قیمت بیت کوین بعدازاین رویداد رشد کرده است.
نظر شما