پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۸۸ - ۰۷:۳۸
۰ نفر

کیکاووس زیاری: سازندگان «شب واقعه» می‌گویند با محور قرار دادن داستان یکی از حماسه‌های واقعی و مردمی دوران دفاع مقدس، بخش‌های مهم و نادیده‌ای از تاریخ شکوهمند آن دوران را به تصویر کشیده‌اند

قصه فیلم در چهلمین روز پس از شروع جنگ اتفاق می‌افتد.

دریا قلی سورانی خانواده‌اش را از شهر آبادان (که مورد هجوم نیروهای ارتش عراق قرار گرفته) راهی یک منطقه امن می‌کند. پس از آن، او به اوراق فروشی خود در حاشیه منطقه بهمنشیر برمی‌گردد تا به نیروهای مردمی ملحق شود. در این محل اتفاق هایی برای او و اطرافیانش می افتد که خط اصلی قصه فیلم را تشکیل می‌دهد.

فرخ نژاد در روزهای آغازین جنگ

شهرام اسدی فیلم را براساس فیلم‌نامه‌ای از همایون شهنواز کارگردانی کرده و کار بازنویسی نهایی فیلم‌نامه را خود او انجام داده است. کل صحنه‌های فیلم در آبادان بازسازی و فیلم‌برداری شده است. امیر کریمی مدیر فیلم‌برداری و حمید فرخ‌نژاد، لادن مستوفی، حبیب دهقان‌نسب، علیرضا کمالی‌نژاد، آتش تقی‌پور و آوا اصلانیان بازیگران آن هستند. شب واقعه، اولین فیلم اسدی در باره جنگ ایران و عراق است.

احمد میرعلایی تهیه کننده فیلم، آن را یک فیلم «ملی- مردمی» می‌داند که خلق صحنه‌های مختلف آن با مشکلات فراوانی روبه‌رو بوده است. به گفته او: «در قصه فیلم بحث خروج مردم شهر از آبادان مطرح می‌شود. عراقی‌ها برای ورود به شهر روی بهمنشیر یک پل زدند که آن را دوباره‌سازی کردیم. از یک سو لشکر عظیم نیروهای عراقی را هنگام ورود به شهر داریم و از سوی دیگر نیروهای اندک ایرانی که با این لشکر مقابله می‌کنند. با آن که این صحنه زمان کمی از کل قصه فیلم را در برمی‌گیرد، ولی حدود دو ماه فیلم‌برداری آن طول کشید.»

شهرام اسدی و امیر کریمی، سوار بر وانت ، پشت صحنه فیلم/عکس ها:حسام خلوصی

یکی از سختی‌های دیگر کار، آوردن بیش از 100 ماشین اسقاطی مربوط به سال 1358 به محل کار شخصیت اصلی قصه دریاقلی سورانی است. پیدا کردن این همه ماشین برای پرکردن فضای محل کار دریاقلی، وقت و انرژی زیادی از سازندگان فیلم گرفت.

شهرام اسدی می‌گوید: «صحنه‌ای داخل شهر، وقت و دقت خاصی را می‌طلبید،‌ زیرا باید دوباره به دوران آغاز جنگ و سال 1358 برمی‌گشتیم. کار بازسازی این صحنه‌ها چندان راحت نبود. اما با همکاری و همراهی مردم خوب شهر، این کار میسر شد.»

سازندگان فیلم روی این نکته تأکید دارند که قصه فیلم به دلیل نبردهایی که در آن اتفاق می‌افتد، به تعداد بسیار زیادی هنرور نیاز داشت و آماده کردن این صحنه‌ها برای فیلم‌برداری، کار ساده‌ای نبوده است. به گفته میرعلایی: «فیلم‌برداری صحنه‌های داخل شهر هم به اندازه صحنه‌های نبرد وقت زیادی برد. بازسازی این صحنه‌ها ،که متعلق به حدود سی‌سال قبل است، کار ساده‌ای نبود. ما به سختی توانستیم این صحنه‌ها را بازسازی کنیم، که در این باره همکاری ارتش و مردم محل مثال زدنی است.»

کد خبر 84604

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز