به گزارش همشهری آنلاین، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت از برنامه این وزارتخانه برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و میتواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.
تشخیص هپاتیت C با پیگیری مراکز بهداشتی
وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.
فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تستهای تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخشهای درمانی ارجاع داده میشود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینهای ندارد و رایگان شده است.
تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا در ایران
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده میشود که حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.
درمان همه مبتلایان تا ۲ سال آینده
فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کردهایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.
شایعترین راه انتقال ویروس هپاتیت C
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راههای انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآوردههای خونی آلوده و رابطه جنسی از شایعترین راههای انتقال این ویروس هستند.
نظر شما