همشهری آنلاین: یکی از بزرگترین دروغهای عالم سیاست، دروغ بزرگ «جورج بوش» و «تونی بلر»، رهبران وقت آمریکا و انگلیس درباره وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق است. دروغی که به عنوان تاثیرگذارترین دروغ قرن شناخته میشود و بهانه آغاز جنگ و اشغال عراق توسط آمریکاییها در سال ۲۰۰۳ شد. حال ۲۱ سال بعد، آمریکاییها درگیر سرهم بندی کردن دروغ بزرگ دیگری در منطقه هستند. دروغی بنام اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر جنگ غزه. این دروغ را البته مقامات دولت بایدن در کاخ سفید به هم بافتهاند تا به زعم خودشان از تخریب بیشتر چهره بایدن بدلیل حمایت از اسرائیل در آستانه انتخابات آمریکا جلوگیری کنند. جنگ غزه با حدود ۳۵ هزار شهید (۷۰ درصد شامل زنان و کودکان) نماد شرمساری آمریکا و غرب بدلیل حمایتهای بی حساب و کتاب از تل آویو شده است و اکنون به نظر میرسد آمریکاییها با ادعای ساختگی اختلاف تل آویو و واشنگتن تلاش دارند تا بخشی از فشارهای افکارعمومی در آمریکا و در جهان را علیه دولت بایدن کاهش دهند. در واقع اختلاف واشنگتن-تل آویو که این روزها در برخی رسانهها با آب و تاب زیادی به آن پرداخته میشود، مثال همان جنگ زرگری در بازار است که عاقلان باور نخواهند کرد. در این گزارش با بررسی حجم کمکهای مالی و نظامی صورت گرفته آمریکا به اسرائیل در جریان جنگ غزه و پیش از آن، نشان خواهیم داد که اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر جنگ غزه یک ادعای پوششی بیش نیست و بده بستانها میان دو طرف در سطوح کلان و در اوج جنایت و نسل کشی در غزه همچنان ادامه دارد.
۲۷ میلیارد دلار فقط در یک هفته
رژیم اسرائیل از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بیش از هر جای دیگری در جهان از آمریکا کمک نظامی دریافت کرده است. این ادعا را روزنامه واشنگتن پست با آمار ثابت کرده است. فقط کافی است به حجم کمکهای صورت گرفته به اسرائیل فقط در یک هفته گذشته از سوی آمریکا نگاهی داشته باشیم.
۲۶ میلیارد دلار، جدیدترین بسته کمکی برای تل آویو: مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه بسته ۲۶ میلیارد دلاری کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تصویب کرد. این بسته کمک نظامی یکی از بزرگترین کمکهای اعطایی آمریکا به اسرائیل در جنگ غزه به شمار میرود.
هدیه جدید بایدن: روز گذشته نیز تارنمای «وال استریت ژورنال» در گزارشی اعلام کرد که دولت بایدن در حال بررسی یک قرارداد تسلیحاتی جدید است که بر اساس آن بیش از یک میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل همزمان با جنگ غزه فروخته خواهد شد. گفته شده که این معامله شامل مهمات تانک به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار، خودروهای نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار و گلوله های خمپاره به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار است که مجموع آن به ۱.۳ میلیارد دلار می رسد. این کمکها بزرگترین معامله نظامی است که آمریکا با اسرائیل پس از آغاز درگیریها در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه سال گذشته) انجام می دهد.
دور زدن قانون: کمک های آمریکا به اسرائیل همزمان با جنگ غزه در حالی صورت میگیرد که در آمریکا براساس قانون لیهی (Leahy Law) ارسال کمک های نظامی به دولت ها یا گروه های خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر می شوند، ممنوع است. با این حال، برای دور زدن این قانون، دولت بایدن اعلام کرده است که از نتانیاهو تضمین کتبی برای حفظ جان غیرنظامیان در جنگ غزه دریافت کرده و از این نظر محدودیتی برای پشتیبانی نظامی از اسرائیل همزمان با جنگ غزه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
دولت بایدن ملتمسانه بهدنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود
دستور دولت بایدن به چند ارگان آمریکایی: درباره حادثه ایران و ساقط شدن ریزپرنده ها علنی صحبت نکنید
خوش رقصی بایدن برای نتانیاهو
حمایت دولت بایدن از اسرائیل در اوج جنگ غزه تا بدان جا بوده است که هرگاه بایدن تصمیم به حمایت از اسرائیل داشته است، حتی کنگره را هم دور زده تا این کمکها خیلی زودتر به دست تل آویو برسد.
بیش از ۱۰۰کمک فوری بایدن: در ما دسامبر سال گذشته یعنی در اولین ماه آغاز جنگ علیه غزه، دولت بایدن با استناد به اختیارات اضطراری و بدون نیاز به تصویب در کنگره، با فروش نزدیک به ۱۴ هزار فشنگ و تجهیزات مهمات تانک به اسرائیل به ارزش ۱۰۶.۵ میلیون دلار و فروش گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلی متری و تجهیزات مرتبط به ارزش ۱۴۷.۵ میلیون دلار موافقت کرد و این کمکها به صورت فوری برای جنگ علیه غزه در اختیار ارتش اسرائیل قرار گرفت. این کمکها تنها بخش کوچکی از کل کمکهای آمریکا به اسرائیل به صورت اضطراری در جریان جنگ غزه است و دولت بایدن همزمان با جنگ غزه بیش از ۱۰۰ تراکنش دیگر از این گونه کمکهای مالی و نظامی را بصورت مستقیم و بدون تصویب در کنگره به اسرائیل داده است.
درخواست کمک ۱۴ میلیارد دلاری برای اسرائیل: همچنین پس از حملات ۷ اکتبر، دولت بایدن خواستار کمک نظامی ۱۴ میلیاردی مستقیم به اسرائیل جدای از کمکهای سالانه شد. این درخواست بایدن برای بودجه اسرائیل در مجلس سنا تصویب شد اما در مجلس نمایندگان بدلیل اختلاف همزمان نمایندگان با بایدن بر سر بودجه مرزهای جنوبی رای نیارود. با این حال این درخواست بایدن نشان داد که او در حمایت از اسرائیل همزمان با جنگ غزه جدی است.
انبار تجهیزات نظامی در اسرائیل: براساس گزارش آکسیوس آمریکا از دهه ۱۹۹۰ دارای یک انبار تسلیحاتی بزرگ در اسرائیل به نام انبارهای ذخیره است و این تسلیحات نه فقط برای اسرائیل بلکه برای حمایت از دیگر متحدان آمریکا در منطقه قابل استفاده است. در حال حاضر این انبار تسلیحاتی برای جنگ غزه بکار گرفته شده است و دولت بایدن مجوز صادرات مستقیم تسلیحات از آمریکا به این انبار را صادر کرده است.
ارسال ۵۰ جنگنده اف ۱۵: دو ماه پیش در اوج جنگ غزه دولت بایدن فروش یک بسته نظامی جدید به اسرائیل را به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد دلار تائید کرد. این بسته کمک نظامی شامل ۵۰ هواپیمای جنگنده F-۱۵ است.
ساختار حمایت آمریکا از اسرائیل
کمک آمریکا به اسرائیل در یک چارچوب ثابت صورت میگیرد و این کمکها حتی بسیار فراتر از جنگ فعلی در غزه است.
۳۸ میلیارد دلار برای ۱۰ سال: در سال ۲۰۱۶ توافقی میان واشنگتن و تل آویو امضا شد و براساس آن واشنگتن متعهد شد که ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی بین سال های مالی ۲۰۱۹ و ۲۰۲۸ به اسرائیل داشته باشد. این بدان معناست که طی چند سال گذشته دولت آمریکا سالانه به طور متوسط حدود ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل داشته است.
۵۰۰ میلیون دلار برای پدافندها: آمریکا همچنین سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای سیستم های دفاع موشکی به اسرائیل کمک می کند. وزارت امور خارجه سال گذشته اعلام کرد که از سال ۲۰۰۹ تا کنون سالانه ۳.۴ میلیارد دلار به بودجه پدافند موشکی، آمریکا کمک کرده است. آمریکا از جمله ۱.۳ میلیارد دلار سال گذشته برای تقویت گنبد آهنین هزینه کرده است. این کمکها بلاعوض هستند و جدای از سایر کمکهای نظامی به اسرائیل است.
مجموع کمکهای نظامی
اسرائیل صدها میلیارد دلار کمک خارجی از ایالات متحده در دوران پس از جنگ جهانی دوم دریافت کرده است. این در حالی است که براساس گزارش شورای روابط خارجی آمریکا، واشنگتن یک پیمان دفاعی متقابل با تل آویو مانند آن چه با ژاپن و یا کره جنوبی منعقد کرده، ندارد، اما تل آویو بیشترین دسترسی را به تسلیحات آمریکایی دارد.
۳۰۰ میلیارد کمک تا کنون: براساس گزارش شورای روابط خارجی آمریکا، رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود تا کنون با دریافت حدود ۳۰۰ میلیارد دلار کمک های اقتصادی و نظامی، بزرگترین دریافت کننده کمک های خارجی آمریکا بوده است. در دو دهه گذشته تقریباً تمام کمک های آمریکا صرف حمایت از ارتش و نیروهای نظامی اسرائیل شده است.
۱۵ درصد بودجه نظامی: طبق گزارش ها، کمک های آمریکا به اسرائیل حدود ۱۵ درصد از بودجه نظامی اسرائیل را تشکیل می دهد.
نظر شما